inlaid with shell

tapas tapas

New member
inlaid with shell

בספר שאני קורא מדי פעם מדברים על חפצים עתיקים ששרדו שהיו משובצים בSHELL. עכשיו, אני לא מבין למה בדיוק הSHELL הזה מתייחס? אני יודע שזה כמו קונכיה או שה יכול להיות שריון של צב? ואיך בדיוק הם היו משבצים דוגמאות וציורים עדינים באמצעות הSHELL הזה. אשמח אם תעזרו לי להבין. תודה מראש.

tapas tapas

New member
הזיגוראט

כתוב לי בספר שהזיגוראט במסופוטמיה הגיעה עד לכבערך 90 מ'. אז הגובה שלו היה בערך כמו של בניין של 30 קומות?! או שטעיתי במספרים?

פרטים ותמונה

יש תמונה עדכנית מרשימה וגדולה של גרם המדרגות הגדול של הזיגוראט של אור כשדים באתר של צבא ארה"ב, ב http://www4.army.mil/armyimages/armyimage.php?photo=3550 . בעיני בני התקופה, ודאי היה קל לדמות אותו ל- Stairways to heaven. הגובה הוא "רק" 19 מטר, אבל המבנה מרשים ביותר.

Boogieman

New member
"אם הפנינה" לדעתי.

בחלק הפנימי של כונכיית הצדפה, ישחומר דק וקשיח בצבעי פנינה בוהקים. אפשר לראות אותו (או חיקויים שלו) גם היום על גיטרות למשל (בעיקר סימוני פוזיציות).

TaL53

New member
נראה לי שהכוונה

לפנינים, למרות שבאנגלית יש את PEARL אבל אם אני לא טועה יש גם שימוש ב SHELL כדי לתאר פנינה.

masorti

New member
עזוב את ה-shell. לך על Lapis lazuli

ראה כאן. ובפרט שים לב למשפט הבא:
The ancient royal Sumerian tombs of Ur, located near the Euphrates River in lower Iraq, contained more than 6000 beautifully executed lapis lazuli statuettes of birds, deer, and rodents as well as dishes, beads, and cylinder seals.​
ובהמשך אותה פסקה:
Much Sumerian and Akkadian poetry makes reference to lapis lazuli as a gem befitting royal splendor.​

למעלה