ini ו ASP?

havlaz

New member
ini ו ASP?

האם יש אפשרות לקרוא קבצי INI בASP? פשוט הבוט שהקמתי מייצר מעל לשנה קבצי INI, למידע שלו. כרגע אני עובד על אתר אינטרנט שיוריד מהעומס עליו, ויאפשר קבלת מידע און ליין ממנו. האם אפשר לקרוא קבצי INI, דרך ASP? ועשיתי חיפוש אבל הגימני הזה הופיע בכל 270 תוצאות החיפוש :p

IgalR

New member
כמו כל קובץ טקסט אחר

יש גם לא מעט רכיבים מוכנים שעושים את זה אבל אם אתה לא מאכסן בשרת שלך סביר להניח שרכיב כזה לא מותקן בשרת

havlaz

New member
כמו כל קובץ רגיל?

עבדת פעם עם קובץ כזה? הוא פנוי כמפתחות [key1] name=val .. איך אני פונה למפתחות?

rmarko

New member
לא שהתעסקתי יותר מדי עם קבצים,

אבל בעקרון אתה צריך להכניס את כל הקובץ לתוך אובייקט stream ולבנות לך פונקציה שמקבלת שני פרמטרים ומחזירה תשובה - נגיד (ReturnVal(strKey, strVal שבפועל הולכת ומחפשת בתוך האובייקט בהתחלה את ה- key ומשם מחפשת את ה- name ומחזירה את הערך שלו.

havlaz

New member
הא כן, כמובן הבנתי הכל

ולהסביר לאט?!

rmarko

New member
עבודה עם קבצי ini

כמו שאובייקט recordset מכיל בתוכו cache של שאילתה מסוימת מתוך מסד נתונים, אובייקט stream מכיל בתוכו רצף של טקסט - ולכן מומלץ לעבודה מהירה עם קבצים כמו ה- ini שלך. מה שאתה רוצה לעשות זה להכניס את תכולת קובץ הטקסט שלך לתוך אובייקט stream ואז לחפש את הערך שאתה רוצה. אתה אומר שהקובץ שלך בנוי נגיד ככה:
[windows] load= run= NullPort=None BaseCodePage=1255 device=HP DeskJet 670C Series Printer,HPFDJC08,LPT1: [Desktop] Wallpaper=C:\WINDOWS\INTERN~1.BMP TileWallpaper=0 WallpaperStyle=0​
אתה צריך לבנות פונקציה בעצמך שתחפש בתוך הקובץ stream שתי מחרוזות - הראשונה, מה שמוקף בסוגריים מרובעים; ומשם והלאה לחפש את המחרוזת השניה. לאמור: נגיד אתה רוצה להכניס לתוך משתנה strWallpaper את הערך שמתחת ל- [Desktop] וצמוד ל- =Wallpaper -- תבנה לעצמך פונקציה שתעבוד כך:
strWallpaper = ReturnVal("Desktop", "Wallpaper")​
בפועל הפונקציה תלך לתחילת אובייקט הסטרים שלך, ותתחיל לחפש את "[" & strFirstSearch & "]" - וברגע שתמצא, תחפש שורה שמתחילה ב- "=" & strSecondSearc - ותוציא את הערך שמימין לסימן "=".
יש?

havlaz

New member
אנחנו כאילו בונים את

הפונקציה שקוראת INI, מההתחלה, ופונקציה שלמה של קריאת INI מכילה הרבה דברים, תאמין לי.. בטוח שאין אפשרות בילט אין לקרוא INI? :p

למעלה