(-: Information neded.....

berlinerit

New member
(-: Information neded.....

שלום, אני חדשה בברלין..... טיילתי פה לפני מספר חודשים והתארחתי אצל חברים ישראלים שגרים כאן, התאהבתי, והנה אני כאן בעקבות הצעה שקיבלתי מאותם חברים לטפל בשני ילדים קטנים של זוג ישראלים נוסף שגר כאן... קפצתי על הרעיון מן הסתם אני בעלת אזרחות גרמנית. רציתי לשאול לגבי רישום במשרד האוכלוסין, זכויות, חובות וכדומה... חיפשתי קצת בפורום, ואף על פי שיש פה תשובות מעולות- לא מצאתי ממש את ההכוונה שאני צריכה. בנוסף חיפשתי באתרים שונים באינטרנט לגבי הליך הרישום ועל אודות שהות בגרמניה לבעלי אזרחות, אבל זה הכל מבולגן לי כרגע.... אשמח לקבל איזושהיא אבן דרך, עצם או כל הכוונה בעניין הצעדים הראשונים שלי במדינה. אולי צריך לציין כי מקצועי הוא עיצוב גרפי וחבתי על האפשרות לפתוח עוסק מורשה (או המקביל כאן) כך שאולי יקל על שהות חוקית כאן. ממתינה למדריך/ה/ים...... מאיה

Woking

New member
נסי גם בפורום "גרמנית ותרבות גרמניה"

חייגי 996 עכשיו!

אלוניס

New member
את צריכה כתובת

ואז את ניגשת לעיריה ונרשמת. תקבלי שם את כל המידע שנחוץ לך מבחינת חובות סילוק אשפה וכו'. אם את תתגוררי אצל המשפחה שבילדיה תטפלי - צריך לשאול אם מכתב מהם שאת מתגוררת אצלם מספיק לשם רישום כזה. זכויות - אלא אם את מקרה סעד על ההתחלה - אין מצב שיתנו לך משהו כמו דמי אבטלה בלי שחיית ועבדת בגרמניה לפחות 12 חודשים. ובעבודה הכוונה לא משהו "שחור" אלא מתועד ומסודר עם תלוש משכורת והפרשה לביטוח לאומי וקופת חולים. ביטוח רפואי עלול להיות בעייתי אם את בונה על התפרנסות מטיפול בילדים כי שוב - זה לא מעביד רגיל וצריך לוודא שתהיי מבוטחת בביטוח ממלכתי איכשהו כי הפרטי מאוד יקר ואי אפשר לחזור ממנו אל ביטוח ממלכתי לאחר מכן כשהתנאים אולי משתנים. כמו כן לא כתבת אם את מדברת גרמנית. מאוד קשה להסתדר בגרמניה בלי גרמנית, בעיקר מול אנשים בני 40 ומעלה אבל לא רק הם. פתיחת עסק עצמאי יכולה להיות פתרון טוב אבל שוב - תצטרכי להירשם לביטוח פרטי בלבד ואם חלילה העסק לא מצליח עדיין תהיי חייבת לשלם מאות אירו בחודש לביטוח או לחיות בלי ביטוח. הייתי ממליצה שתדעי את השפה ברמה מעולה, תמצאי עבודה ראשית אצל מישהו אחר, לצבור ניסיון מקומי וקשרים מקומיים ואז לפצוח במשהו עצמאי.

למעלה