IND

eladbad

New member
IND

שלום לכולם, אז בהמשך להודעה הקודמת שלי שוחחתי עם הIND ותודה לנעמה על המספר.
אז ככה אני יכול לעבור על סמך האזרחות הרומנית של אשתי, צריך להירשם תוך 90 יום. לגבי עבודה הם אמרו שיש לקחת בחשבון שגם לאחר ינואר 2014 יהיו מגבלות על רומנים ובולגרים ובעקרון במידה ונרצה לעבוד כשכירים על המעסיק המקומי יהיה לדאוג לנו לניירת השאלה שלי פה האם זה הליך בירוקרטי מסובך שיגרום למעסיק פוטינציאלי להירתע מלהעסיק אותנו?? דבר נוסף בהתחלה מכיוון שנהיה בלי עבודה הם רוצים לראות כי יש לנו חיסכון שיספיק לנו עד למציאת עבודה שזה לא בשמיים, הם אמרו שצריך להראות 1,000 אירו לחודש לשנה משמע סך הכל 12,000 יורו חיסכון.
שיהיה שבוע מקוצר טוב לכולם

שיהיה בהצלחה
!

eladbad

New member
תודה ואני אעדכן אם יהיו דברים נוספים

על מנת שיהי פה לבאים שייתקלו בסיטואציה דומה, אודה למי רק שיוכל להגיד לי אם עניין הניירת מצד המעביד לא מהווה מכשלה משמעותית לרצונו להעסיק אותנו? אם מישהו יודע אם זוהי פרוצדורה קלה או מסובכת?
תודה

חנהר

New member
תלוי במעביד

אם המעביד כבר העסיק בעבר אנשים מחו"ל אז הוא מכיר את התהליך ולא תהיה לו בעיה לסדר עבורך רילוקיישן.
ישנם מעבידים שלא יעשו את כל הטירחה בשבילך, המעביד שלי רצה לנסות, אך אמרתי לו שאין צורך שבמילא הייתי צריכה לקבל ויזה וזאת היה חודש לפני שקיבלתי את הויזה.

זה מאד תלוי באילו תנאים על המעביד יהיה לענות

אם התנאים דומים לתנאים של ישראלים , למשל, אף אחד לא ורצה להתעסק עםזה,
וזה גם כמעט בלתי אפשרי.

אני עדיין לא יודעת מה התנאים של רומנים ובולגרים.

Nobilis

New member
בהערה קטנה

אין סיכוי שתהיינה מגבלות על רומנים ובולגרים לאחר ה-1 לינואר 2014. או שלא הבנת את הפקיד, או שהוא לא הבין אותך, או שהוא פשוט לא מודע לחוק. זה לא משהו שפתוח לשיקול דעת של המדינה בכלל לאחר ה-1 לינואר 2014.

אם תיתקל בבעיות, יש לאיחוד האירופי שירות שנועד להתווכח עם הפקידים בשבילך:
http://ec.europa.eu/solvit/site/index_en.htm
אבל אני לא חושב שזה יגיע לזה. פקיד בשגרירות הולנד הסביר למישהו לאחרונה ברצינות תהומית שמהגרים אירופאים צריכים MVV (שזה קישקוש מוחלט, כמובן). לפעמים פקידים פשוט לא יודעים. אז עוברים לפקיד אחר.

באופן עקרוני זה נכון - לפי ההסכם

מ-2014 ואילך רומנים
ובולגרים אמורים להיות שווי זכויות לחלוטין.
אבל עם המצב הנוכחי - ? ?

בעצם - נכון מה ש-נוביליס אומר

אין סיכוי , למרות המצב והאבטלה הגוברת כאן,
שהם יצליחו להתחמק מלהפעיל את ההסכם הזה.
ולמרות הקולות הגוברים בפוליטיקה כאן לבטל או לא לבצע חלק מההסכמים האירופאיים.
(כך אני הבנתי את דיברי הפקיד שציטטת).

למעלה