Inception

makron2

New member
אני מעדיף...

לעשות מיילד רק פעם או פעמיים בשבוע ובמיוחד בימים שאני אוכל לישון טוב לאחר מכן,כמו סוף שבוע. בכל מקרה שיטה מגבירה את הסיכויים,100 אחוז הצלחה זה דבר שמצריך מאמץ וצריך לזכור את הדרישות המקדימות(תרגול יום)למיילד,כי אם אתה שוכח לעשות משהו שקבעת לעצמך(לפי הרצון לזכור)במהלך היום אז בלילה זה יהיה קשה יותר. איך השינה שלך הייתה באותו הלילה חוץ מהחלומות?

0Pandemonium0

New member
טובה מאוד. התעוררתי פעם אחת מהשעון המעורר

ואחר כך ישנתי עד השעון המעורר השני, ששמתי כי הייתי צריך לקום לאנשהו. לא כמו בלילה הראשון, שבו התעוררתי כל שעה ומכל שעת שינה כזאת זכרתי חלומות קצרים. אני מעדיף את מה שקרה בלילה הראשון. הלילה הזה היה...רגיל מדי.

makron2

New member
שמע...

צריך לזכור שאם בלילה אחד זכרון החלומות היה חלש,במיוחד בגלל שקמים מוקדם אז מייד ביום שיתאפשר לך לישון יותר שעות יהיה פיצוי בכמות החלומות. גם אם אתה עושה מיילד באמצע הלילה צריך לפניי התחלת השינה להתמקד ברצון לזכור חלומות ע"י משפט חיזוק - זמן טוב למיילד זה מייד שמתעוררים מחלום רגיל כי הזכרון שלו יהיה יותר טוב(פרטים וסימנים)וזה מסייע למיילד עצמו.

0Pandemonium0

New member
נקטע באמצע...

אוקיי, אתה צודק. הלילה ישנתי הרבה ולא עשיתי מיילד ובאמת היו הרבה חלומות. בינתיים אני נותן לעצמי שתי משימות, כמו שאמרת, של ביצוע בדיקת מציאות במקרים מסוימים. אני לא רושם אותם במחברת, אלא זוכר את המקרים בראש וכשהם קורים אני מבצע בדיקה. אני גם ממשיך בבדיקות מציאות.

makron2

New member
זה דיי טוב...

לעשות בדיקות במקרים מסויימים וגם באופן שגרתי - שמצליחים לזכור את המטרה ומבצעים אותה אפילו שהמקרה המסויים קורה אחריי כמה שעות זה מעולה. אם היית מבצע מיילד ביום כמו אתמול שבו יש עלייה בכמות ובאיכות החלומות זה היה מעולה. מנוסף לעובדה שהמיילד מעלה את המודעות הוא יוצר חלומות קצת מוזרים שבהם גדל הסיכוי שתבחין בהתרחשויות מוזרות.

0Pandemonium0

New member
כן, שמתי לב לחלומות המוזרים שהוא יוצר.

כשאתה אומר שהייתי צריך לבצע מיילד אתמול, אתה מדבר על מיילד "ספונטני"? כי לא תכננתי מיילד, ולא ידעתי שיהיו כל כך הרבה חלומות שאזכור. רק כשהתעוררתי בבוקר זכרתי את כל החלומות האלה. אתה חושב שבמקרה כזה, אחרי לילה רגיל שבו ישנת יותר מ-4.5 שעות, כשאתה מתעורר וזוכר את החלומות שלך, כדאי ללכת לישון שוב במטרה לבצע מיילד? שאלה נוספת: האם בכל לילה אתה זוכר את החלומות שלך? או שיש לילות שבהם אתה לא זוכר? מעניין אותי...

makron2

New member
בקטע של...

זכרון חלומות אני דוגמא גרועה,מאחר שהפסקתי ממזמן עם היומן הזכרון שלי טעון שיפור - יש ימים שאני זוכר ויש שלא. - שכתבתי יומן היה לי זיכרון דיי טוב ומלא חצלולים,כמעט כל יום ולפעמים כמה בלילה טוב,עכשיו יש חצלול פעם בכמה ימים. "מיילד "ספונטני"?לא,מיילד עושים בכוונה מראש. - רשמתי לך שזכרון משתפר אחריי לילה עם מעט שינה כדיי שתכין את עצמך מראש למקרה ש... "כדאי ללכת לישון שוב במטרה לבצע מיילד?" - אם יש לך אפשרות ואתה יכול להרדם שוב אז כן. - כמו שרשמתי זמן טוב למיילד זה אחריי שמתעוררים מחלום רגיל(עדיף באופן טבעי)ואפשר לחזור לישון לאחר המיילד.

0Pandemonium0

New member
זה עבד זה עבד זה עבד זה עבד!

לא באמת התכוונתי לעשות מיילד בלילה, אבל הלכתי לישון כרגיל בלי לכוון שעון אפילו. במיטה חזרתי על המשפט "כשאתעורר אני אזכור טוב את החלומות שלי", וככה נרדמתי. כשהתעוררתי זכרתי כמה חלומות. שניים מהם כתבתי במחברת, ואז החלטתי לבצע מיילד. צחצחתי שיניים ושטפתי פנים כדי להשאיר את עצמי ער, ובינתיים קראתי את החלומות שלי מאותו לילה. עברה שעה בערך והלכתי לישון, מדמיין את עצמי בסצינה מאחד החלומות. סצינה מוזרה, ובדמיון שלי זיהיתי שהיא מוזרה, ביצעתי בדיקת מציאות והצלחתי בה. חזרתי על הסצינה הזאת בראש כמה פעמים למרות מחשבות אחרות וסצינות אחרות שנדחקו לשם, עד שנרדמתי. היה לי חלום צלול. זה השני שיש לי מאז שהתחלתי לעסוק בתחום, לפני כחודשיים, וגם השני שיש לי אי פעם. כשהתעוררתי, כתבתי אותו במחברת. והוא הולך כך, מילה במילה: חלום צלול, יום חמישי, 13:17, 19/8/10: זה מקום שהוא שילוב בין הבית שלי לצבא, כנראה. מצד אחד זה הסלון אצל אבא, מצד שני הוא מאוכלס במלא אנשים מהבסיס. האור לבן בוהק. החלום הזה הוא המשך של חלום אחר שבו היה קרב יריות בבית, אבל לא באמת כי כולם חיים. יש שם מישהי, שאני לא זוכר כרגע מי היא, אבל אני מכיר אותה וטוב שהיא הייתה שם. היה לי כיף איתה. היא נתנה לי איזו סכין לשים בכיס. בשלב מסוים עומר ושרגא נכנסים. שרגא מתיישב על הכורסא ועומר יושב על הרצפה, שעליה אני שוכב ומדבר עם מישהו. יש שם אווירה קלילה מאוד, וכיף להיות שם. אני רוצה ללחוץ לו את היד, אבל הוא לא רוצה. אנחנו קמים ואני הולך ונשכב שוב על הרצפה, בין השולחן הקטן לספה. יש הרבה אנשים מהטייסת. עמית עומד בפתח עם הגב אליי, רותם מגיע ומתרגש לראות אותו, כי הם חברים טובים. רותם מציץ אל החדר, אומר לי שלום ולוחץ לי את היד ומתפעל ממה שעשו במקום, כאילו הוא עבד שיפוצים, כאילו זה המגורים שלנו בבסיס. כולם הולכים לאכול בשלב מסוים. אני הייתי באמצע שיחה עם יואב, שעומר ושרגא לקחו לו משהו ולא רוצים להחזיר לו. אני שומע את כולם איפשהו צוחקים עליו שכל מה שהוא עושה בבסיס זה לבשל את הארוחות, והוא יודע להכין רק ביצים. כשקוראים לכולם לאכול אני מתיישב, אני עדיין על הרצפה, ובזמן שכולם חולפים על פניי אני אומר ליואב בקשר לחפץ שנקלח ממנו: "מה הבעיה?" ושפשוט ישים את זה בכיס פנימי כמו שאני עושה. ואז אני מכניס יד לכיס ומחפש את הסכין שהבחורה הזאת נתנה לי. יש שם כל מיני דברים שאני שם על הרצפה. את החפץ הראשון אני לא זוכר. בשני אני עוצר. זאת המראה הקטנה שמצאתי באוטו לפני כמה ימים, ושנמצאת על הסולחן בסלון ליד הספה, בבית של אבא. למעשה זה השולחן שלידי, כשאני יושב על הרצפה. אני שולף את המראה מהכיס והיא נופלת על הרצפה, ואני מסתכל בה. זה לא יכול להיות! המראה נמצאת על השולחן, ולא נגעתי בה בכלל! איך היא הגיעה לכיס שלי?! אמנם אני לא רואה את המראה על השולחן, אבל אני מחליט שזה לא הגיוני. מאחר שזה אירוע לא הגיוני אני מבצע מיד בדיקת מציאות. אני מחליט לספור את ה אצבעות שלי, אבל אפילו לא מגיע לחמש. אחת, שתיים, שלוש, מה זה?! יש פה איזה שש או שבע אצבעות! כף היד שלי לא כזאת רחבה! זה חלום, וברגע שאני מבין שזה חלום, כמו תמיד אני מרגיש צמרמורת חזקה בכל הגוף. בדרך כלל הצמרמורת הזאת מעירה אותי. הפעם לא. (מתחת למשפט הזה מתחתי קו במחברת) אני ממש מרגיש את החלום קורס ומהר משפשף ידיים, אבל אני לא מרוכז וחושב על מיליון דברים. בניסיון למקד את המחשבות אני חושב על שלי, על זה ששלי בבית. אני רואה אותה נכנסת לחדר בחולצה האדומה שלה שמופיעה אצלי באחת התמונות שלה, אבל זה לא עזר. זה מנע ממני מלהתרכז בהגברה, כנראה. החלום קרס. התעוררתי. חשוב לציין שכל האנשים שמופיעים פה, חוץ מהאחרונה, הם אנשים מהבסיס ומערכות היחסים ביניהם הן פחות או יותר כמו במציאות. במחברת, המשכתי וכתבתי מתחת לחלום: פעם ראשונה שאני ממש מרגיש קריסה של חלום, ולא פשוט מתעורר. זה כאילו כל העולם סביבך פשוט מתפרק, מילולית, נופל וקורס ומתפרק לחתיכות. מאחוריו יש רק שחור, שמבצבץ דרך החלום המתפרק. זה קצת מפחיד אבל מאוד מאוד מאוד מרגש, וזה טוב כי זה נותן זמן לעשות הגברה, מה שהתעוררות מיידית לא נותנת. שוב התרגשתי מדי. התעוררתי ועשיתי בדיקת מציאות כדי לוודא שזאת לא התעוררות כוזבת. זאת לא. אני ער, אבל מאושר. היה לי חלום צלול נוסף! זהו, מהמחברת. אני לא חושב שיש הרבה מה להוסיף פה. ההגברה לא עבדה כנראה כי לא התרכזתי בה, אלא בדברים אחרים. אני צודק? צריך להתרכז בפעולת ההגברה כדי שהיא תעבוד? מה יש לכם להגיד?

0Pandemonium0

New member
שכחתי לציין...

בכל פעם שאני מבין שזה חלום, וזה קרה כבר פעמיים, אני מרגיש צמרמורת בכל הגוף ומתעורר. זה קרה לי גם בחלום אחר, אבל שם לא הבנתי שזה חלום. אולי הבנתי ולא קלטתי שהבנתי, אבל פתאום הרגשתי צמרמורת בכל הגוף ומיד התעוררתי. זה קורה לעוד מישהו? למה זה? התרגשות?

makron2

New member
סחטיין...

יפה מאוד,המיילד בטוח עזר,ככה זה נראה. - כמובן שגם זיכרון החלומות שלך תרם מאוד. " הם אנשים מהבסיס" - מוטיב חוזר בחלומות שלך,תפנים את זה. "החלום קרס" - שים לב שאת ההגברה של השפשוף צריך לבצע בנחישות ולשפשף באופן נמרץ ו*להמשיך בפעולה עד שיש תוצאות. במידה ונכשלים צריך לציין שברגע שמתעוררים מחצלול יש עדיין אפשרות לחזור ולהמשיך או להתחיל אחד חדש במידה ועדיין נמצאים במחזור חלום - שאתה מתעורר *תשאר באותה תנוחה בדיוק ותתרכז ברצון שלך לחזור לחלום,אפשר לומר משפט שיעזור כמו אני עכשיו חוזר לחלום" או משהו בסגנון כמו לבצע ויילד מייד. "זה קרה כבר פעמיים" - מתקדמים בצעדים,עדיין היית מודע לרגע הקריסה וזו גם התקדמות ומצב שאפשר לנצל אותו כדיי להמשיך לחצלל. - אני מאמין שבפעם השלישית תהייה עוד התקדמות כמובן. יש עוד אפשרות למנוע התעוררות מיידית ברגע שאתה מזהה שמדובר בחלום - כחלק מהמיילד לאחר שאתה מבצע בדיקה בדמיון והיא מצליחה תמשיך לבצע משהו נוסף שאתה רוצה לבצע בחלום כמו לעוף לאן שהוא ולחזור כמובן על התהליך,ככה אתה מאמן את עצמך ואתה תהיה יותר מוכן להבא. "למה זה? התרגשות?" - יכול להיות,בכל מקרה הביצועים שלך ישתפרו ואתה תתרגל מפעם לפעם. נשמח לשמוע על החצלול הבא שלך.

makron2

New member
עוד משהו...

אתה יכול לבצע מיילד גם אחריי זמן קצר שבו נשארת ער - שעה ולקום מהמיטה זו המלצה שעוזרת אבל אפשר גם אחרת. - יצא לי חרוז.

silverhawk

New member
בשעה טובה ראיתי גם אני את הסרט

אני חושב שלמי שמכיר את עולם החלומות הצלולים הסרט אפילו יותר מעניין, מאחר ובהחלט שולבו שם אלמנטים מן המציאות (אם נוריד את האספקטים העל-טבעיים של חלימה משותפת ושות'; על אף שכמובן שיש המאמינים גם בהם). כך או כך, הסרט מומלץ בחום. לשאלתך, ספק אם הטוטם יעבוד. כמו שאתה ודאי יודע, בחלום הכל יכול להתרחש. הטוטם יכול להמשיך ולהסתובב לעד, אבל הוא גם יכול ליפול בצורה 'טבעית' לכאורה (ולטעמי, במרבית המקרים דווקא האחרון יקרה ולא הראשון). מבחן ההיגיון, מצד שני (קרי, התבוננות בסביבה בחיפוש אחר אלמנטים משונים והניסיון להיזכר כיצד הגעת לאוות מקום) הוא מבחן מצוין בעל סיכויי ההצלחה הגבוהים ביותר. החסרון בו הוא שהוא אורך זמן רב יחסית, כך שבהחלט אפשר להסתפק בבדיקות פשוטות יותר, כגון מבחן הקריאה או השעון, ופשוט לבצע אותן מספר פעמים. בנוגע ליומן החלומות, האם כל בוקר אתה פועל ע"פ השיטה? במידה וכן, אל דאגה, התוצאות יהיו מצוינות.

0Pandemonium0

New member
בעיקרון לא כל בוקר אני כותב חלומות, גם אם אני

זוכר אותם. זה תלוי עד כמה יש לי חשק לקום ולהתחיל לכתוב. לפעמים הם גם משעממים נורא או סתם "קטעי חלום", מין סצינות בודדות כאלה, אז אני לא רואה טעם לכתוב אותם, כי זה סתם.

silverhawk

New member
אם תרצה לשפר את זכרון החלומות

זו הדרך, אין מה לעשות. יחד עם זאת, לאחר שתגיע לרמת זכרון טובה, תוכל להוריד קצת את הרגל מהגז.

0Pandemonium0

New member
כן, אני אשתדל מעכשיו למרות שרמת הזיכרון שלי

כבר די גבוהה. אגב, אני זוכר טוב חלומות עוד לפני שהתחלתי להתעסק בחלומות צלולים ולכתוב חלומות. יש חלומות שהיו לי לפני שנים ואני זוכר. אבל שוב, אשתדל באמת לרשום כל דבר. כבר כמה לילות לא עשיתי מיילד, פשוט כי לא היה נוח בלילות האלה. האם זה פוגע בהתקדמות? האם זה יכול "להחזיר אותי שלב" אחורה?

makron2

New member
בקשר למיילד...

ברגע שהמודעות שלך לפרטיי החלום גבוהה והזכרון שלך טוב אתה תמיד תהיה מרחק פסיעה מחלום צלול. - המיילד עוזר לשפר את המודעות.

0Pandemonium0

New member
אני מתכוון לעשות מיילד שוב השבוע, בלילות

שאוכל לישון מוקדם ולא אצא עם חברים.

0Pandemonium0

New member
סיפרתי פה כבר על התעוררויות כוזבות שהיו לי.

סיפרתי שתמיד כשיש לי התעוררות כוזבת היא נורא נורא קצרה, ואני מתעורר תוך שנייה ולא מספיק אפילו לעשות בדיקת מציאות. הלילה שוב הייתה לי התעוררות כוזבת, אבל ארוכה מאוד. היא המשיכה לתוך חלום שממנו התעוררתי. לא ביצעתי בדיקת מציאות במהלכה כי ההתעוררות לא הייתה רגילה. התעוררתי מסיוט ואז אמא שלי באה והתחילה לדבר איתי, אז לא עשיתי בדיקת מציאות. אחר כך כל מה שעשיתי זה לכרוע על ארבע על הרצפה ולהקיא ריר דביק וחול ים. ואז התעוררתי. השאלה שלי היא, האם יכול להיות שההתעוררות הכוזבת התארכה בגלל ההתעסקות שלי בחלומות צלולים? החלום בתוך חלום היה ממש מגניב, אגב.

למעלה