Inburgeringscursus

חנהר

New member
Inburgeringscursus

קיבלתי מכתב מהעירייה שאני צריכה להתייצב בעירייה לפגישה בנוגע לנושא המצויין בכותרת ההודעה. שאלתי היא כזו: אני עובדת 40 שעות בשבוע, האם יש דרך להקל בקורסים האלה כיוון שאני עובדת, בנוסף יש לי השכלה גבוהה ואני עובדת בתחום אותו למדתי. כתבו לי שאני צריכה להביא איתי מסמכי אשרה, ותעודות השכלה, שיש לי הכל ואף מתורגם.

ayala26

New member
כשאני עשיתי את הקורס

לפני 7 שנים זה כלל גם לימודי השפה אז הקורס היה אינטנסיבי - כל יום 3 שעות אבל גם אז למיטב ידיעתי היו קורסי ערב לאנשים שעובדים ביום. החלק של האינטגרציה בלבד היה שיעור אחד. שעה או שעה וחצי בשבוע.. אם יש לך כבר עבודה נראה לי הגיוני שאת לא צריכה לעשות אוריינטציה מקצועית -גם היה שיעור אחד בשבוע שבו למדנו לכתוב קורות חיים בהולנדית וניסו לשטוף לנו את המוח שאנחנו חייבים לעשות הסבה מקצועית כי אם לא נלמד להיות אחיות סיעוד אין לנו סיכוי להשתלב בשוק העבודה ההולנדי עם המקצועות (האקדמאים!) שאיתם הגענו להולנד (וכן, בטח שהשתלבתי ובטח שהתלוננתי על הגישה הזו)

smaak

New member
תבדקי איתם

קודם כל, יש מצב שהקורס הזה יקנה לך ימי חופש נוספים. בבלגיה למשל, קורסי הולנדית מוכרים לצרכי educatief verlof ומקנים עשרה ימי חופש נוספים על מה שאת מקבלת גם ככה ממקום העבודה. כך שאת יכולה להקל על עצמך מבחינת שעות עבודה. שנית, לא פעם המסגרת שבה לומדים בקורסים האלה משתנה, בין אינטנסיבית ללא אינטנסיבית, על מנת להקל על העובדים. בתקופה שאני עשיתי את הקורס בבלגיה, עדיין לא עבדתי ולכן עשיתי אותו באופן מרוכז. אבל אנשים אחרים שלמדתי איתם הולנדית עשו את אותו קורס באופן שבו השיעורים היו פרושים לתקופה ארוכה יותר, אבל אורך כל שיעור היה מחצית ממה שאני למדתי ביום לימודים. בקיצור, לכי לעירייה ובדקי איתם, סביר להניח שיש דרך לשלב בין העבודה והקורס.

חנהר

New member
תודה רבה

רציתי לדעת קצת מידע מקדים, מכייון שהעיירה באזור שבו אני גרה לא ידעה למשל שאני יכולה להמיר את רישיון הנהיגה שלי, ישראלי להולנדי. אז רציתי למנוע אי הבנות.

חנהר

New member
מגניב סמאק

אני גרה באמלורד - Gemeente Noordoostpolder במועד הפגישה אשאל מה אפשרי.

Aevintiry

New member
I'm doing it right now...

It is possible if you work to do the Inburgeringscursus in the evening, but it might mean that you have to go to a place where they have the class's on the time of your needs. It is also, depends on the Gemeente your in, might mean that they would not pay for it (this is my case) i hope that helps
and enjoy it

smaak

New member
משלמים בהולנד על קורס אינטגרציה?

הדבר היחיד ששולם לי כשאני עשיתי את הקורס, זה נסיעות, וגם תשלום לkinderdagverblijf.

חנהר

New member
Thanks buddy

But actually my question is, to what level do you need to speak the dutch language, and how much do I need to know about the dutch maatschappij in order to know if I need to send a greeting card to a friend of mine that didn't invite me to his/her weeding... I'm just quoting one of the questions that appear on this web site: "Oy vey". The thing is that I speak a very good dutch from the feedbacks that I got from the people around me. I have even caled to the gemeentehuis in order to delay the appointment to the evening hours and not in the F#$%ing middle of the day because I work full time, the guy wasn't even surprised that I started to work so fast...​

למעלה