שאלה טובה
תכנית החלוקה
ראשית כל, מאחורי האמונות ישנה התפיסה שאני מנהלת מערכת יחסים עם העולם בחוץ, ואמורה לקבל טוב מהעולם. החלוקה ביני לעולם ותפקידו של העולם לספק אותי או לפחות לא לפגוע בי. מה כבר אני מבקשת?
יהירות
גאווה היא משהו הקרוב יותר לדימוי העצמי המודע. האמונה מה צריך לקרות לא בהכרח קשורה לגאווה או יהירות.
ילד קטן לא חושב במונחי יהירות של "אני יודע יותר טוב מהמציאות", אלא הוא פשוט מורגל לקבל מה שהוא צריך ורוצה, וכשהמציאות מתחילה לטפוח על פניו, הוא יתנגד. אף אחד לא אמר לו שמשנים את הכללים... הוא הרי מרכז העולם ומגיע לו הכל. ההתנגדות תבוטא בבכי, כעס, או בכלל מניפולציה שנועדה להשיג מטרתו.
וכך לומדים ומפתחים את התגובתיות.
כעס הוא מקרה פרטי
הרי לא כל פעם כועסים כאשר לא מקבלים מה שרוצים או מקבלים מה שלא רוצים מהעולם. לפעמים רוטנים, מתאכזבים, מתוסכלים, שופטים, מאשימים, מרחמים על עצמנו, מקנאים, פוחדים, מקווים, מסתגרים, נעלבים, ועוד. הכל כתלות בנטיות האישיות של כל מערכת. המשותף הוא התנגדות למה שיש. או אין. דרך ההתמודדות מגוונת.
יש מי שנוטים יותר לכעוס בכל מצב. ויש מצבים ספציפים שיגרמו על פי רוב לכעס. כל אחד והמנגנון שלו.
העורב ואגוז הקוקוס
לא באמת יודעים מה גורם למה. אפשר לפגוש ביטוי הנראה ככעס אצל האחר, אך הוא בסך הכל תחפושת, והמצב הנוכחי סתם תירוץ.
לפעמים מה שנראה כמו כעס על מישהו/מצב, הוא בכלל שחרור לחץ נפשי קודם שנאגר בפנים (יש מי שידחיקו אותו ויש מי שיחפשו לשחרר).
ביטוי הנראה ככעס יכול להיות תגובה למערבולת הורמונלית-גופנית.
או אפילו אותה מניפולציה ילדותית שנועדה להשיג את המטרה.
או אי-יכולת להכיל פנימה את תחושות ההתנגדות או דחיית הסיפוקים.