/tapuzforum/images/emo58.gif זו רק אני

LiRs Lullaby

New member
מה גאוני בזה? ../images/Emo31.gif

זה די מטעה, כי לילי דווקא כן חיבבה אותו בשנים המוקדמות של ההיכרות ביניהם. מהתשובה שלה אפשר להבין שהוא היה כל כך דוחה ואנטי חברתי שאף בנאדם לא היה מתקרב אליו בכלל; עובדה שזה לא נכון. אם הוא היה מזניח את החברות שלו עם אוכלי המוות עוד היה לו סיכוי איתה. מהתשובה של רולינג אפשר להבין שלא היה בו שום דבר שהיה יכול לגרום למישהי, אי פעם, לאהוב אותו................ אבל לילי בהחלט הייתה אופציה.

DearPrudence

New member
נו,../images/Emo58.gif../images/Emo41.gif

אבל עצם שהוא *כן* עבר לצד האפל, אף אחת לא התאהבה בו. זה הקטע של אם וכל זה.. הוא כן עבר לצד האפל וזהו. היא לא התאהבה בו.

LiRs Lullaby

New member
אבל ../images/Emo58.gif הספוילר גם למעלה

לילי כן חיבבה אותו. למה רולינג מנסחת את התשובה שלה כאילו הוא מאז ומעולם היה יצור דחוי כמו שחשבנו עד הספר השישי? זה היה לחלוטין מטעה. מהשאלה "who on earth would want snape to be in love with him" אני יכולה לענות שלילי הייתה יכולה להיות אותו האדם, בלי שום קשר לאיך היחסים ביניהם התפתחו ומה שקרה עם אוכלי המוות. הוא הרי לא היה ידוע ככזה בזמן בית הספר ולילי, שהייתה עד לשנה החמישית ידידה שלו, הייתה יכולה לפתח כלפיו רגשות כלשהם. זה לא, כמו שמשתמע מרולינג, שאף אחת לא חיבבה אותו וכולן חשבו שהוא היה טיפוס מגעיל; לילי ראתה באנשים גם את הדברים הטובים ואולי היא קיוותה שהיא תוכל להשפיע עליו ולשנות אותו. מהבחינה הזו - לילי היתה אולי האדם היחיד שכן היה רוצה שסנייפ יהיה מאוהב בה.

אבל ../images/Emo58.gif

לפחות לםי הזכרונות של סנייפ- לילי תמיד היתה ה"ידידה הטובה", היא אף פעם לא תפסה את סנייפ בצורה רומנטית. וסניפ היה יצור דחוי. הסיבה היחידה שלילי היתה ידידה שלו היא שהוא הכיר אותה מלפני, ושאז לא היה את כל הקטע "העולם נגד סליתרין". והיא היתה הידידה היחידה שלו. (מה גם שדי מוקדם בחיים שלה- בגיל 17, היא מצאה את ה"אחד" בשבילה, והתחתנה אתו דקה אחרי זה) . לפחות עפ"י מה שסנייפ ראה- היחס שלה אליו היה אפלטוני לגמרי.

LiRs Lullaby

New member
ועדיין ../images/Emo58.gif

נראה לך שלילי הייתה אומרת לסנייפ, במידה והיה מתוודה על אהבתו אליה "איכס, למה מי אתה?". היא הרי ראתה באנשים גם את הטוב שבהם גם אם הם עצמם לא ראו זאת (לפחות לפי הסרט השלישי, שרולינג אמרה עליו שהוא ממש מרמז על דברים שהולכים לקרות בהמשך הספרים), ולכן כל התשובה של רולינג היא לחלוטין מטעה. את לא יכולה להכחיש שגם אם לילי הייתה דוחה את סנייפ (בעדינות), היא בהחלט לא הייתה נרתעת ממנו כמו שרולינג ניסחה.

Heirloom

New member
../images/Emo58.gif

הייתכן שמתגלים סדקים באמונה שרולינג יודעת הכול על הכול בסדרת הספרים שלה? אם היא אמרה את התשובה הזו על סנייפ והתכוונה אליה משהו כאן לא בסדר, ובנוסף לכמה תשובות די תמוהות בשאלון ההוא בו היא סיפרה על מה שלא היה כתוב בספר השביעי, כמו הרציחות שהפכו להורקרוקסים של וולדו (וולדו, וולדו) וכו' זה מאוד לא בסדר. אז מה עדיף, שהיא סתם הטעתה אותנו בגסות או שהיא פשוט לא ידעה מראש את כל מה שהולך לקרות? שזה מובן, אני מניח, בהתחשב באינסוף האינפורמציה בספרים, אבל היא יצרה את הרושם שהיא יודעת הכול.

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifאני חושב שזה ברור

כמובן שהיא ידעה הכל מהתחלה - בעיקר משהו חושב כל כך, ויש עשרות ראיות (כבר מאז הספר הראשון היא אומרת שמשהו גדול יתגלה על לילי פוטר, שלא לדבר על הזיכרון בספר החמישי, שהיה לפני הראיון הזה), אבל אני רואה סיבה אחרת לתשובה הזאת: מגננה. הרי מישהו שאל את רולינג על משהו כל כך קרוב לסיום של הספר השביעי, לסוד שהיא הסתירה כל כך הרבה זמן, היא מהר ניסתה למצוא דרך לגרום לזה להישמע לא סביר אם כי לא לפסול את זה לגמרי. היא סך הכל בנאדם ואני מניח שהיא נלחצה באותו רגע (תגובה דומה הייתה לה גם ככשאלו אותה יום אחרי יציאת השישי אם רגולוס בלק הוא RAB - לבסוף היא אמרה it's a fine guess ויצאה מזה בשלום). חוץ מזה, אני בספק אם לילי רצתה שסנייפ יתאהב בה... היא ראתה בו ילד בודד ומסכן אולי, כי היא ידעה על הרקע שלו יותר מאשר כל השאר בהוגוורטס שראו בו סתם ילד מוזר, אבל קשה לי להאמין שהיא אהבה אותו...

Heirloom

New member
כן, זה הגיוני../images/Emo58.gif

אבל ההתחמקות מרגולוס הרבה יותר מעודנת מאשר על סוורוס. על לילי היא אמרה שהיא הייתה יכולה לאהוב את סוורוס, אם הוא לא היה בוחר באומנויות האופל, כך שיכול להיות שהיא דווקא רצתה שהוא יאהב אותה. אני, אגב, מאוד לא מחבב את ג'יימס ולכן אני חושב שהיא טעתה בבחירה, אבל אי אפשר להאשים אותה כל כך אני מניח.

The Walrus

New member
תזכרי שלא הכרנו כל כך את ג'יימס../images/Emo58.gif

ג'יימס שאנחנו ראינו היה רק בגיל 15. אני חושב שאם תבחני אותו לעומת אותו ג'יימס שבגיל 21, רץ קדימה להילחם מול וולדמורט כדי לנסות להציל את אשתו ובנו, תראי שהוא עבר הרבה מאוד והשתנה... לילי אוואנס מעולם לא הייתה מסכימה להתחתן עם ג'יימס אם הוא היה נשאר אותו מתנשא שראינו בזיכרון של סנייפ. לא ראינו מעולם את ג'יימס של גיל 18+, חוץ מבאותו רגע מכריע שבו הוא נרצח. הוא בהחלט השתנה לטובה...

Heirloom

New member
אני זכר.

חשבתי שאני מצליח להעביר את זה דרך המילים "מאוד לא מחבב", "אני חושב", אבל זה באמת לא משנה. אני לא אשכח לג'יימס את מה שהוא עשה לסוורוס, למרות שאני די מסכים איתך. זה בערך כמו שאני לא אשכח לך שחשבת שאני נקבה למרות שזו הייתה טעות נסלחת לחלוטין. בהחלט הגיוני שהוא השתנה והפסיק להיות כה מגעיל, אבל בכל זאת, אני מזדהה עם סוורוס וקשה לי לחבב את ג'יימס.

../images/Emo58.gif../images/Emo45.gif

גם כנער הוא היה בן אדם טוב בסה"כ... הוא היה שחצן, בריון לסנייפ, יהיר... אבל הוא עדיין הציל את חייו כשסנייפ ניסה להיכנס לצריף המצווח, והוא היה חבר טוב - תראו את כל מה שהוא עשה למען לופין, ההפיכה לאנימאגים כדי להפוך את לילות הירח המלא שלו לפחות נוראים... לכל אחד יש את התכונה הפחות טובה שלו, ולג'יימס זו הייתה היהירות. נכון שקצת קשה לא לכעוס עליו אחרי הפרק "סיפורו של הנסיך", כי זה פרק שאחריו אי-אפשר שלא לרחם מאוד על סנייפ, ומה שהוא עשה לסנייפ היה ממש דוחה, אבל לא שופטים אדם לפי מעשה אחד... צריך גם לזכור שסנייפ לא היה הנער הנחמד והחביב ביותר, הוא התעסק באומנויות האופל, הוא היה סלית'ריני מובהק - כל הדברים שג'יימס שונא - ובטח ג'יימס גם לא אהב את העובדה שסנייפ היה מיודד עם לילי.

LiRs Lullaby

New member
ולא יכול להיות ../images/Emo58.gif

שהיא רצתה להציל אותו מזה? בכל זאת, היא הכירה אותו הרבה זמן והיא גם ראתה בו משהו שאחרים לא ראו ממבט ראשון וכנראה גם שני ושלישי... היא אולי לא אהבה אותו אבל אני לא חושבת שהיא הייתה מזועזעת לגלות שהוא בעצם כן אוהב אותה..... מקסימום מרחמת עליו. ובזה אני מגיעה שוב לניסוח המעצבן הזה של רולינג, כאילו אף אחד בעולם לא היה מסוגל לעמוד במחשבה שסנייפ מאוהב בהם. היא יכלה גם לומר אלף ואחד דברים אחרים....לדוגמא: "האם סנייפ אי פעם אהב מישהי?" "אה, איטס א פיין גס" אגב, מצאתי את המילים המדוייקות שלה: Jaclyn: Did lily ever have feelings back for snape J.K. Rowling: Yes. She might even have grown to love him romantically (she certainly loved him as a friend) if he had not loved Dark Magic so much, and been drawn to such loathesome people and acts. רואה? היא לא מצאה אותו כבנאדם דוחה וריחמה עליו רק כי היא גדלה איתו, אם רולינג אומרת שהיה סיכוי שהיא הייתה מתאהבת בו....

DshirD

New member
../images/Emo58.gif היא לא מיחזרה

היא תכננה הכל מההתחלה..כשהיא כתבה תחמישי..היא ידעה שרגולוס יהיה הראב הזה...

DearPrudence

New member
זו רק את../images/Emo3.gif../images/Emo41.gif

סתם
. אבל כל הקטע שהיא תכננה הכל מההתחלה. היא לא העתיקה מהפיקים והתאוריות, פשוט חלק מהאנשים ניחשו נכון.

כנראה../images/Emo3.gif

אני יודעת שהיא לא העתיקה. אבל כמו שכבר כתבתי - קצת מבאס- ספר בלי הפתעות...

Yvaine

New member
אבל... ../images/Emo58.gif

לא היה שם הארי/דראקו!!!
(טוב, היו רמיזות
)

למעלה