/tapuzforum/images/emo32.gifספר השבוע

tulu3

New member
ספוילר~ למי שלא קרא את "שומרת אחותי"

ורוצה לקרוא (מאת ג'ודי פיקו). לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר המדהים הזה, שעוסק בדילמה מוסרית-רפואית. אחות שמתלבטת האם להציל את חיי אחותה גם במחיר סיכון חייה שלה. מכל מקום, עו"ד שמייצג את הילדה מוצג בספר כאדם קשה וממורמר שמשום מה מסתובב כל הזמן עם כלב נחייה. זה הופך להיות ממש אישיו בספר כי הוא אינו עיוור ובכל פעם הוא ממציא תירוץ אחר לקיומו של הכלב ולכך שהוא הולך איתו לכל מקום. אי שם, לקראת הסוף, כשהוא מופיע בפני שופט בבית משפט, הכלב מתחיל לנבוח ולהשתולל במשך כ-20 דקות, עד שהאיש נופל ומקבל התקף אפילפטי. צירפתי את קובץ ובו קטע מהספר. כמו שוודאי תראו יש בו כצפוי כמה אגדות אורבניות. חבל... בכל מקרה, הספר ממש מעניין. כדאי לקרוא!

חייםלוי

Member
מנהל
אני קורא ברצף את ספריו של סופר היידיש הגדול

חיים גראדע. לדעתי הוא אחד מגדולי הסופרים ולא רק בין כותבי היידיש. בשעתו כעסו מאד שבשוויס זינגער קיבל את פרס נובל ולא הוא. יש לו כמה ספרים שתורגמו לעברית כמו צמח אטלס, העגונה, שבתותיה של אמא. כולם מתארים את העולם היהודי בוילנה ובישיבות לפני מלחמת העולם השניה. הוא עצמו היה תלמיד ישיבה שנים רבות עד שעזב אבל נשאר עם אהבה גדולה ליהדות.

בשנה החולפת קראתי 15 ספרים

אם אני לא טועה.. ובהתחשב שלפני הצבא לא קראתי זה נראה לי וואחד הישג.. הספרים של הרלן קובן - מומלצים. חוץ מהזדמנות שניה.. אותו פחות אהבתי.. "המכשפה מפורטבלו" של פאולו קאולו(מחבר האלכימאי) אפילו קראתי את "מלאכים ושדים" של דן בראון הוא בהחלט יכול להעביר את השבוע נהדר. וואי אין מצב שאני אזכר בהכל עכשיו.. זה פשוט נוזל לי מהמוח.. יש גם את "מלך החומוס מלכת האמבטיה" שזה אומנם ספר חסר פואנטה אבל מצחיק ומעניין בדרך כלשהי.

למעלה