כן! צלי ללא עבודה!
בבקשה:
בסיר גדול ורחב - מטגנים בצל פרוס לרצועות וסלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים.
מוסיפים 2 גזרים חתוכים לעיגולים ומטגנים קצת.
מכסים במים רותחים ומוסיפים קילו בקר לצלי חתוך לקוביות (אני קונה כתף ומבקשת בקצביה שיחתכו לי לקוביות קטנות). מתבלים: כפית מלח, פלפל שחור, 1-2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, 1/4 כפית קנמון. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.
אחרי שעה וחצי מוסיפים לסיר 3 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לשמיניות. מבשלים עוד שעה וחצי בסיר מכוסה.
ממש לפני שאוכלים זורקים לסיר חבילה של ניוקי (ממליצה בחום לקפוץ לאחד הסניפים של "לגעת באוכל" ולקנות שם ניוקי מיובא מאיטליה. אין מקום להשוות ל"ניוקי" של אוסם ודומיו. מבשלים ברוטב כמה דקות, עד שהניוקי רכים ומבושלים.
אה, ולא שוכחים חלה לנגב את הרוטב!
נו, זה עבודה זה??
עכשיו לסלט. במקור יש בו הרבה יותר מרכיבים ויותר עבודה, אבל אני דוגלת בצמצום עבודה (
) וגם ככה הוא שווה, אז הנה:
חתיכה בינונית של דלעת - חותכים לקוביות ומקלפים. משטחים בתבנית. מערבבים בקערית 4 כפות שמן זית, 3 כפות דבש, מלח גס ,פלפל שחור וקצת טימין יבש. שופכים על הדלעת ומערבבים היטב. אופים בתנור ב-190 מעלות, בערך 40 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.
עדשים - שוטפים ומסננים 250 גרם עדשים שחורות. שמים בסיר קטן, מכסים במים רותחים (כמה ס"מ מעל העדשים) ומבשלים בערך 25 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא יותר מדי. מסננים ומעבירים לקערה רחבה.
מערבבים בקערית: מיץ מלימון שלם, מלח ופלפל שחור, 2 כפיות דבש, 1/4 כוס שמן זית. שופכים על העדשים ומערבבים. מוסיפים לעדשים גם שקדים מולבנים פרוסים, שקולים על מחבת יבשה עד שהם משחימים. שמים מעל את חתיכות הדלעת וזהו.
אוכלים פושר או קר (עדיף פושר).