פלאפל....

../images/Emo99.gif פלאפל....

היום פתחו ממש ליד הבית שלי פלאפל 4 טעמים. זכרתי עוד מהסניף של נס ציונה שהפלאפל שלהם נטול קמח - אז צעדתי בצעד בוטח ומאושר לעבר הדלפק. קידם אותי השלט המלבב "יום טעימות - חינם!" שכבר חיזק את דעתי שזו הייתה החלטה נבונה להגיע. שאלתי, שאלתי, חזרתי ושאלתי האם הכדורים נטולי קמח - ענו, חזרו וענו, וענו שוב ליתר ביטחון - שכן! וכך הגעתי עכשיו הביתה עם 6 כדורים מהבילים בארבעה טעמים שונים. (אני עדיין מתאוששת מהחריף, רגישה שכמוני). הצעד הבא יהיה לבוא עם פיתה מהבית... פלאפל 4 טעמים, סניף חדש על אבן גבירול פינת ארלוזורוב. יתרונות: פלאפל נטול גלוטן!!! חסרונות: הצ'יפם, לעומת זאת, אינו נטול גלוטן... הם מצפים כל צ'יפס במן ציפוי שהוא טעים להחריד אבל אסור לנו. אז אחרי שמביאים פיתה מהבית, כדאי לשקול להביא גם תפוחי אדמה ומחבת
נ.ב כמובן שכל הודעת כאבי בטן ושלשול בימים הקרובים, בכוחה לבטל הודעה זו.

JessicaRabbit

New member
תחליף פלאפל...

ההורים מצאו לי תחליף לפלאפל שבדרך כלל כן מכיל גלוטן... פלאפל עדשים! יש בזה הרבה ברזל (לצמחונים שבינינו...), וזה טעים! אם יש התעניינות אני אשמח לפרסם מתכון...

shavririt

New member
פלאפל

הפלאפל המקורי עשוי מחומוס כידוע, ואינו מכיל גלוטן, לכן הפתרון לא בעדשים דווקא, שבוודאי בריאים לעצמם. הבעייה רק במקומות שמוסיפים לעיסה גם קמח כדי להדביק את המרכיבים. לכך יש מתכונים ללא קמח - ידוע לי כי הפלאפל העיראקי עשוי בלי קמח. אפרסם את המתכון במידה ויבקשו כאן.

meitush123

New member
בחד"א עושים אצלנו בלי קמח

גם בגללי... אבל בכל מקום אחר ששאלתי תמיד עשו עם... אגב, איפה יש בצפון מקומות לאכול נטול גלוטן?

kushy2

New member
אני מאד מעונינת ומראש תודה

עדשים זה בריא ומכיל ברזל. אשמח מאד למתכון. רות

JessicaRabbit

New member
מתכון לפלאפל עדשים

2 כוסות עדשים מושרות 2 כוסות פירורי לחם נ"ג 2 בצלים גדולים 6 שיני שום 1 חבילה פטרוזיליה 8 כפות מים מלח, פפריקה מתוקה, כמון, פלפל שחור גרוס. מערבבים היטב, טועמים, משלימים טעם ומטגנים בשמן עמוק. בתיאבון!

kushy2

New member
../images/Emo51.gifממש נשמע טוב

האם לבשל את העדשים או שאין צורך? האם לטחון אותם? תודה, רות

JessicaRabbit

New member
אין צורך לבשל...אבל...

צריך קודם להשרות את העדשים במים. וצריך לטחון אותם...

למעלה