שאלה מסמויה

../images/Emo98.gifשאלה מסמויה

אני מכירה הרבה שמות מפורומים שכנים
וגם קוראת אתכן הרבה
. טוב, שאלת פספוסים/גמילה/טונות של כביסה. הסטורית הגמילה שלנו מוזרה למדי. עדי, רגע לשלש, גמל את עצמו מפיפי לבד בגיל שנה וחודשיים. תקופה ארוכה עשה קקי בתחתונים
עד שאבא שלו תפס איתו שיחה ומאז הוא מבקש חיתול בשביל זה. כשאנחנו בים, הוא ערום ופשוט עושה בתוך בור מזדמן
. אין שום סוג של התייחסות מאיתנו לענין הזה, כבר התרגלנו לגועל.
שאלה ראשונה - ברור לי לגמרי שהוא שולט בעשית הצרכים. אם הוא מבקש חיתול בגן שעשועים ואין לי, הוא מתאפק עד הבית, לפעמים גם שעתיים. היה יום שהיינו צריכים לצאת אחרי שהוא ביקש חיתול, אז ביקשתי שיזדרז כי צריך לצאת וכך היה. איך עוברים לשירותים ??? התקדמות נוספת היתה בפסח ומאז הוא ישן צהרים בגן בלי חיתול. בלילה עדיין חיתולים ספוגים ואין שום לחץ בענין. לפני 8 שבועות נולד לו אח (זה היוּד
). עבר יפה. עדי מקבל את יהב באהבה, דואג לו, מלטף אותו, עוזר לנו לקלח אותו, דורש את נוכחותו כשמקריאים סיפורים לפני השינה. בקיצור, ממש כיף איתם
. את הקריזה הוא מוציא על חפצים בשניה שאני מתיישבת להניק.
והנה השאלה השניה. לפני כשבועיים הוא התחיל לפספס בעיקביות בצהרים בגן. כל יום אני מקבלת חזרה סדין ושמיכה ובגדים רטובים
נגמרו לי השמיכות לתת לו לגן
. אני יודעת שהוא מתבאס להתעורר רטוב, למרות שבגן הן אומרות שאין לו בעיה עם זה (מצד שני, בגן שלנו הכל תמיד בסדר וכן, אנחנו תיכף עוזבים). עדי גם לא ילד שמשתף הרבה בחוויותיו היומיומיות, כך שאי אפשר לתחקר אותו על רגשותיו. אתמול הוא גם התחיל להציק ליהב פיזית. אני מבינה שהכל נובע מהצטרפות הצלע הנוספת למשפחה. השאלה היא מה עושים. להחזיר את החיתול לצהריים? להמשיך להפעיל את מכונת הכביסה בלי סוף? בקיצור, מה עושים כדי שיהיה לו טוב? המון

הילהל

New member
אין לי ממש תשובה

תחושת הבטן שלי אומרת שזה קשור להצטרפות האחות הקטנה. אבל אני לא מבינה כלום באחים קטנים עדיין... הרעיון היחיד שיש לי הוא, שאם הפספוסים והרצון לחיתול נובעים מרצון לכבוש שוב את מקום התינוק, אולי פשוט תתנו לו "זמן תינוקי" משלו ביום? תשאלו אם בא לו להיות התינוק שלכם עכשיו, ותפנקו אותו ביחס תינוקי לאיזה חצי שעה. מה שבא לו. אמבטיה של תינוק, בקבוק עם חלב חמים, חיתול אם זה הקטע, ערסול בידיים - מה שמתאים לכם. אולי הזמן המוקצב לתינוקיות לגיטימית יוריד לו את החשק לתינוקיות שהיא מין מחאה על גזילת מקומו כתינוק המשפחתי?

לאה_מ

New member
שאלת אותו מה הוא מעדיף?

ילד בן 3 יודע שהוא מפספס כל יום בצהרים, ואפשר בהחלט לשאול אותו מה הוא מעדיף - להמשיך לפספס או לישון צהריים עם חיתול. לא ברמת התחקור על רגשות, פשוט שאלה פרקטית. אני מסכימה עם ההערכה שלך, שכנראה הפספוסים בצהרים קשורים להצטרפותו של יהב למשפחה, ובעניין הזה - מכיוון שמדובר בעניין רגשי, ולא באיזו בעיה פיזיולוגית שקשורה לבריחת שתן, אני מצטרפת להצעתה של הילה פשוט (או, בעצם, לא כל כך פשוט...) לתת לעדי הרבה תשומת לב, לתת לו זמן בלעדי איתכם (בלי יהב) במידת האפשר, להרבות בתיאורים של כמה יהב אוהב אותו (תראה איך הוא מסתכל לכל מקום שאתה הולך, תראה איך הוא מחייך אליך - הוא כל כך אוהב אותך, תראה כמה הוא נהנה כשאתה מלטף אותו - הוא כל כך שמח שיש לו אח גדול כמוך...), להיות אמפתית למה שעובר עליו עכשיו (קראת כבר את המאמר על הקנאה?) ולהכיל, להכיל, להכיל...

המון סבלנות והמון כביסה...

זה כנראה מה שמחכה לכם בזמן הקרוב. לא רוצה לייאש אותך חלילה, אבל אצלנו רק לפני כחודשיים התחלנו להרגיש שיפור בעניין ההרטבה הלילית של סיון (רגרסיה בעקבות לידת נועה, שהתחילה בעצם חודש לפני הלידה).

נטעטע

New member
באותו הקשר - מבקש טיטול לעשות קקי

מורן בן שנתיים ושבע, עושה פיפי רוב הזמן בשרותים (לפעמים כמובן בורח) הורדנו טיטול ביום לפני כחודש, עשה כמה פעמים קקי בשרותים או בסיר, לא ברח לו אף פעם בתחתונים, אבל עושה קקי אחרי שמשכיבים אותו ושמים לו טיטול או שמבקש באמצע היום טיטול כדי לעשות קקי. השאלה: האם לאפשר לו טיטול כדי לעשות קקי, או לסרב?

לדעתי - לאפשר לו חיתול

קודם כל כי ככל שניתן, נראה לי שצריך לכבד בקשות שלהם. מעבר לכך, אני הבנתי שקשה להם להיפרד מהקקי (בשונה מהפיפי), ולכן יש ילדים (לא כולם) שהגמילה בהקשר של קקי מאוחרת לגמילה מפיפי. עדיף לתת לו חיתול שיעשה קקי מאשר שיפתח עצירות, וזה בטוח קל ונוח יותר (יחסית) מאשר שהוא יעשה קקי בתחתונים. גם הבן שלי (שנתיים וארבעה) הולך בלי חיתול בשעות הערות כשלושה-ארבעה שבועות. פעם אחת, כשהוא היה ערום בפלג הגוף התחתון, ותוך כדי השתוללות איתי, התחיל לצאת לו קקי. הוא מאד נלחץ מזה וביקש מייד חיתול. היום, לדוגמא, סיפרה לי הגננת שהוא עשה בתחתונים. בערב הוא ביקש ממני חיתול. שאלתי אותו אם בגלל שהוא צריך קקי (מתוך כוונה להציע סיר/ישבנון) והוא אמר שלא. שמנו חיתול (עזרה פעילה מאד שלו) וכמובן שחיש מהר היתה תוצרת. ועם יד על הלב - בכיתה א' הוא כבר לא יבקש חיתול כדי לעשות קקי (ומן הסתם עוד הרבה לפני).

קצת תשובות

אז בינתיים מתחילת השבוע הוא לא פספס, אז אולי חלה הטבה בענין
. יש לנו את הזמן שלנו איתו. בבוקר הוא בא להתחנף אלינו במיטה וכולם מתחבקים ומתמזמזים, בערב אני מקריאה לו סיפורים, ולרוב יהב בהתקפת גזים וצורח, אז הוא לא איתנו למרות בקשה מפורשת מעדי. ככה שיוצא שזה זמן יחד שלי ושלו. אז אתן אומרות כביסה? שיהיה כביסה. הכי אני מוטרדת מהבאסה שלו, ופחות מהבאסה של מכונת הכביסה
. תודה על החיזוקים.

לא מניסיון אישי, אבל מניסון של

אחרות - מה עם לצאת מהבית, רק את והוא, לפעילות שכל כולה מיועדת להנאה עבורו?

עוד לא רלוונטי

יוּד עדיין רק יונק ולא מקבל בקבוק, והאיש מגיע ממש מאוחר מדי הביתה. בהחלט בתוכנית כשיהב יהיה יותר גדול וידרוש את שלו, ואז נעשה הפרדת כוחות יותר רצינית. בינתיים, אפשר לעשות את הרוב כשיהב מקבל צומי רק בהנקות ושאר הזמן אני 90% עם עדי.

למעלה