דרך האוכל - יום רביעי

../images/Emo97.gif../images/Emo97.gif דרך האוכל - יום רביעי ../images/Emo97.gif

היום בפינת דרך האוכל שלנו - מאכלי ביצים. אצלי אוהבים מאוד ביצים, אוכלים ביצים בצורת חביתה, ביצים קשות עם מיונז ובעיקר בעיקר אוהבים שקשוקה. פעמיים בשבוע אני מכינה שקשוקה, אני מגישה עם פיתות חמות, חמוצים - טורשי שאני מכינה לבד. אני מביאה מתכון לשקשוקה: מצרכים: 8 - 10 ביצים - אני שמה 10 8 עגבניות חתוכות גס 1 בצל מגורד 4 שיני שום 2 כפות רסק 1 כף סוכר 3 פלפלים ירוקים חריפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם אופן הכנה: לטגן בצל עד שיזהיב, להוסיף שום, עגבניות להמשיך לבשל עד שהנוזלים כמעט מתאדים. להוסיף רסק, סוכר, מלח, פלפל חריף להמשיך לבשל כמה דקות. להוסיף את הביצים השלמות, אני עושה מעין חור קטן בשקשוקה על מנת שהביצה תכנס לתוך החור ולא תגלוש מעל השקשוקה. לפזר מעל הביצים מעט מלח ופפריקה מתוקה או חריפה מה שאוהבים, לכסות ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה בתאבון
 
שקשוקת תרד../images/Emo71.gif

תרד קפוא שעליו מוסיפה חלב,תערובת גבינות שיש בבית ,מבשלת כמה דקות כדי להפוף את זה למין תערובת אחידה ,ועל הכל ביצים כמו שקשוקה. הילדים שלי מלקקים את האצבעות מזה ....
 
../images/Emo84.gif אני ממש אוהבת את השילוב של התרד

עם הביצים, אבל אני לא מוסיפה גבינות, דווקא זה רעיון טוב, אנסה תודה על המתכון.
 

דפדפת1

New member
הגבינות מאוד מוסיפות

קודם הכל, השקשוקה בתמונה שצירפת נראית מעולה! אני מאוד אוהבת שקשוקה, בלי חריף, ולמעלה מגרדת גבינה מלוחה/צהובה (ממש בסמוך לפני ההגשה).
 
../images/Emo97.gif../images/Emo97.gif דפדפת1 תודה על הפרגון

האמת לחריף נחשפתי רק בחודשים האחרונים, את יודעת הילדים מבקשים, אני מכינה חריף ומצטרפת ואני מגדלת הרבה פלפלים בגינה שלי ואני מגלה שזה די טעים לי. רעיון הגבינה לגרד למעלה נשמע מעולה, אנסה, תודה
 

maybesure

New member
../images/Emo84.gif חביתת צ'יפס

או טורטיה כמאמר הספרדים. מצרכים והכנה: 1 בצל גדול קצוץ דק לטגן במעט שמן עד שמשחים היטב. 8 ביצים לטרוף היטב. להוסיף את הבצל אל הביצים, להוסיף חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור טחון. חצי חב' צ'יפס קפוא, לחתוך את הרצועות לקוביות. לטגן בשמן עמוק עד שמשחים. להוציא על נייר סופג, לזרוק את רוב עודפי השמן. לשפוך את תערובת הביצים על הצ'יפס - לכסות במכסה ולבשל על אש נמוכה עד שהביצים נקרשות היטב והצד התחתון משחים, להפוך ולהשחים את הצד השני. להגיש בלווית סלט ירקות קצוץ דק, חמוצים, טחינה..
 
../images/Emo84.gif חביתת צ'יפס, רעיון נפלא, תודה

אני לפעמים מחפשת דווקא את האוכל המהיר והטעים, וזה נפלא, תודה
 
Tortilla de patatas

כמה שאני לא אוהבת ביצים, אין על טורטייה דה פטאטאס כשהיא באמת עשויה היטב... אבל איף, הקלוריות... אז אני טועמת פעם בשנה.
 
../images/Emo84.gif השילוב של ביצים ותפוחי אדמה מוצלח

וטעים מאוד, אצלי אוהבים מאוד את השילוב של ביצם עם כל דבר כמעט. עם הקלוריות אנחנו נלחמים כל הזמן, אבל כשאני מכינה משהו טעים, אני תמיד אוכלת ונהנית בלי יסורי מצפון
 
../images/Emo84.gif בעברי אני מושבניקית והרבה זמן לא

יכולתי לראות לא עופות ולא ביצים, כי היה לנו לולים ותמיד מה שזמין, לא אוהבים. אבל לאט לאט האהבה לביצים, לעופות פחות, לביצים יותר, חזרה אלי, ואני מאוד אוהבת ונהנית מביצים
 
למעלה