השם שנדור

ענתר

New member
../images/Emo97.gif השם שנדור

אני עדיין במחקר משפחת פריטש שלי שאלה שנקרה במוחי בעבר, ועכשיו אני תוקפת במלוא הכח. הפריטש הראשון שאני יודעת עליו קראו לו יעקב, היו לו על פי מה שכרגע ידוע לי שלושה בנים ושתי בנות: בן אחד קראו לו יוסף - שייך למשפחה שגיליתי בארצות הברית - ליוסף היה בן שנדור בן אחד אברהם יצחק- שאני ממנו- הבכור היה שנדור, נרצח בשואה בן נוסף ברל ברנרד - שבט נוסף שמצאתי בארץ ובחול- היה לו בן שנדור, לא ידוע מה עלה בגורלו הבת שפרינצה- שבט נוסף שגיליתי פה בארץ- היה לה בן בשם שוני , האם לדעתכם בא משנדור? ועכשיו לשאלות: אני יודעת ששנדור בהונגרית הוא אלכסנדר האם זה כינוי? קיצור? תרגום? האם יש לשנדור שם עברי מקביל? ושאלת השאלות שלי מי השנדור שעל שמו כולם נקראים? לצערי כנראה לא תוכלו לענות, אצטרך להמשיך לחקור

שנדור=אלכסנדר

אלכסנדר הפך ל סנדר, שהפך ל שנדור במקור כמובן כותבים SANDOR . חג חנוכה שמח!

ענתר

New member
תודה סבא

האם הכוונה שכל השמות הללו הם הונגריים ועדיין אני צריכה לחפש את המקבילה היהודית? האם שמעון יכול להיות שם עברי לשנדור? האם יש עוד הצעות?

עב

New member
שנדור=אלכסנדר בהונגרית

אבל כידוע אין תרגום של שמות מהונגרית לעברית. בפיענוח ספרי הקהילה ממחוז סאבולצ' ראיתי שנדור שניתן לו השם היהודי שמואל. שמתי לב שהרבה פעמים השתדלו שיהיה דמיון כלשהו בשמות, או אות ראשונה זהה, אך כאמור זה לא אצל כולם. לכן לא הייתי פוסלת את האפשרות ששנדור מסוים קיבל גם את השם היהודי שמעון.

ענתר

New member
תודה עב

ארשום לפני את כל האפשרויות כרגע אין בדל של רמז

נאוהג

New member
סבא שלי שנדור = שמואל

אז יכול להיות שהצרוף היה פופולרי. אבל שימי לב שבמשפחה של אבא שלי דווקא הילדים נקראים על שם הסבא גם בשם ההונגרי . ז"א LAJOS שהיה לו בן LIPOT שהיה לו בן LAJOS שהיה לו בן LIPOT וכו'....

ענתר

New member
תודה נאווה

אני מנסה לפענח מה השם העברי של השנדורים מנכד של אחד קיבלתי שהשם האידישאי הוא SENDER זה כרגע כל הידע שלי מתוך שלושה שנדורים, השניים האחרים נרצחו בשואה, וכיום אין להם ממשיכים חיים

../images/Emo207.gif כיצד קוראים לבן ע"ש פרל?

אתמול, באחת משעות השידור של השירותרום בגל"צ, התארח מנכ"ל קניוני עזריאלי. כשנשאל לשמו הלא-נפוץ, ענה כי הוריו רצו להנציח את שם סבתו, פרל, והשם הכי קרוב שמצאו לבן היה... פאר. ואנחנו, במרחק השנים, צריכים לחשוב על כל האפשרויות... ארנון

שם משפחה - פרלזון

כלומר "בן פרל". או בעברית פניני. לבן לא היו נותנים שם כזה, והרעיון של הורי המנכ"ל נפלא בעיני. אם הייתה בת... אולי פנינית/פנינה. וכל הנ"ל מחברים ומבני חברים, שכך נהגו. פרל אחרת שנישאה לבני משפחת סבתי מפולין - נינתה נקראה פאר - לי! (ו..היא לא הקריינית מרשת ב'). סבתי יוצאת תורכיה הייתה פרלה - ונכדתה, בת דודתי, נקראה על שמה (בחייה של סבתי!) פנינה, כי דודיי רצו בשם עברי. חג שמח, לאה

שiרהלה

New member
סנדר = אלכסנדר

זה שעל שמו נקראים כולם הוא מי אם לא אלכסנדר מוקדון או ככינויו, אלכסנדר הגדול, מלך יון.לאחר ניצחונותיו הגדולים ,הוא היה בדרכו לישראל במטרה להרוס את בית המקדש השני,לדרישת השומרונים. שמעון הצדיק- הכהן הגדול, יצא לקראתו וכשניפגשו באנטיפטרוס, אלכסנדר ירד ממרכבתו ,למראה שמעון הצדיק והשתחוה לו. לשאלת מפקדי צבאו איך מצביא גדולכמוהו משתחוה ליהודי ,ענה שזה האיש המופיע בחלומו מידי לילה לפני קרבות ומאשר את ניצחונו. כמובן שאלכסנדר לא הרס את בהמ"ק ואף היטיב ליהודים ונתו את השומרונים לשליטת היהודים.לאות תודה והוקרה נקראו כל הזכרים שנולדו באותה שנה - אלכסנדר וכל בת - אלכסנדרה.

עב

New member
והיום מצאתי שנדור=יוסף כשם עברי

כמו שנאמר, אצל יהודי הונגריה לא היו חוקים.

ענתר

New member
האם נפתרה התעלומה?

ראשית תודה לכל העונים אתמול נפגשתי עם נכד של אחד השנדורים, וכהרגלי נידנדתי שוב, האם.. הפעם אמר לי- השם היבודי של שנדור הוא סנדר, ועד כמה שזכור לו סבו נקרא על שם הסב לרגע שמחתי, ואז נזכרתי, ששם הסב של שנדור ידוע לי והוא יעקב אז אולי הכוונה היא לסבא רבה?, האם אני יכולה לרשום את שם אביו של יעקב כשנדור? עוד לא החלטתי

למעלה