וסוף סוף זה מתחיל ^_^~!

star_female

New member
אהבתי את הקישור שנתת

הוא מסביר טוב מה זה "יד האלוהים" לדעתי. אבל זה תלוי במי משחק. אתה יכול לדעת איך להגיב לרצף מסויים של מהלכים, אבל בגלל אלפי ומליוני האפשרויות שיש במשחק הזה הייתי אומרת שזה בלתי אפשרי להכיר את *כל* המהלכים האפשריים, ובגלל זה אי אפשר "לזכור את זה בעל פה".

imdark

New member
נכון אבל למהלכים רבים יש רוח דומה

משמעות דומה ואותו שווי ואת זה שחקן כן יכול ללמוד

star_female

New member
אבל ברגע שהוא משחק נגד

מישהו עם רמה יותר גבוהה משלו, היריב שלו יוכל לתת לו מצבים שהשחקן לא ידע לענות עליהם בגלל שהוא לא באמת מבין את המשמעות של המהלכים שהוא עושה. אין כזה דבר משחק מושלם - משחק תלוי במי משחק אותו. בגלל זה "יד האלוהים" זה מושג יותר פילוסופי ממעשי, כי זה לא מהלך מסויים או משחק מסויים שמישהו שיחק אלא העיקרון של אותו משחק - זה שהוא יוכל לנצח (או להפיק את המיטב) מכל מצב שהיריב שלו יתן לו. אי אפשר ללמוד דבר כזה בעל פה.

star_female

New member
וגם שווי של כל מהלך

תלוי במהלכים שהיו לפניו ובמהלכים שיהיו אחריו. שווי של מהלך זה רק בתוך וביחס למשחק כלשהו. יש אסטרטגיות, אבל הן טובות רק אם היריב משחק בדרך מסויימת והן תלויות בתגובות של היריב. (כמובן שאני לא מדברת על מצבי חיים/מוות שיש להם תשובה ברורה) היקארו בעצמו מוכיח את זה כמה וכמה פעמים במהלך הסדרה, מהלך שנראה טפשי או לא קשור מוכיח להיות גאוני בהמשך. אבל במשחק אחר נגד יריב אחר המהלך הזה לא היה עובד בכלל.

star_female

New member
ודבר אחרון...

שוב תודה על הלינק. קראתי את התגובות לבעייה באתר והן נורא מעניינות. מומלץ למי שמתעניין בפילוסופייה של הגו
הם די כתבו שם הכל אז אין לי יותר מה להגיב בנושא - אם אתה רוצה להמשיך את הדיון אני אקרא את התגובות שלך, אבל אני לא יודעת אם יהיה לי מה להגיד עליהן.

star_female

New member
ראית את כל הסדרה? ../images/Emo58.gifים

אפשריים לפרקים מתקדמים מאוד בסדרה אז אל תגידו שלא הזהרתי >.>;;;
ים
ים בתור רוח סאי לא ממש יכול לשחק גו. הוא יכול לעבור על משחקים בראש וכו' אבל הוא עדיין לא ממש משחק - לא נגד אנשים אחרים, ויש גבול לכמה אפשר להשתפר בשיטה הזאת. היא טובה מאוד למתחילים, אבל למתקדמים היא פחות אפקטיבית. דבר שני, הוא אמנם רוח 1000 שנה, אבל הוא לא שיחק כל הזמן הזה - הזמן נטו שהוא שיחק זה ה-20-30 שנה שהוא חי פלוס ה-20-30 שנה של שוסאקו פלוס השנתיים-שלוש מאז שהוא הכיר את היקארו (עד לנקודה ספציפית במהלך הסדרה שבה אפשר ללמוד על כמה הוא חזק). שזה *מקסימום* 65 שנה. כמה זמן טויה-מייג'ין משחק? אם הוא התחיל בגיל צעיר כמו הבן שלו אני מעריכה שלפחות 40-50 שנה. זה לא כזה הבדל גדול. (ולסאי היו באמצע הפסקות ארוכות
) עכשיו, הם פחות או יותר באותה רמה. אבל למה שהם לא יהיו? יכול להיות שטויה-מייג'ין (ד"א ה-מייג'ין נכתב בשביל הנוחות שלי כי כשאני כותבת טויה זה אוטומטית אקירה אצלי
) פשוט יותר מוכשר מסאי. זה מן הסתם לא אומר שהוא אוהב גו יותר מסאי או משהו כזה. וזה גם לא אומר שסאי לא טוב. הוא אחד השחקנים הטובים בעולם, בכל התקופות שבהן הוא משחק. ודרך אגב, אם מישהו מגיע ליד האלוהים אין לו לאיפה להשתפר. זו המשמעות של "יד האלוהים". אז בהנחה ששניהם מגיעים ליד האלוהים אתה לא יכול להגיד שאחד מהם יותר או פחות טוב מהשני, מקסימום אתה יכול להגיד שלקח לו יותר זמן להגיע לרמה הזאת.

imdark

New member
אני לא מתקוון לטויה

אלא לשחקן חי היום אשר מחזיק ביד האלוהים שחקן אמיתי בחיים האמיתיים

star_female

New member
זה אותו דבר לגבי אדם אחר

אני אמנם לא יודעת על מי אתה מדבר או איפה קראת שהוא השיג את "יד האלוהים", אבל "יד האלוהים" זה משהו יותר פסיכולוגי, ואני לא חושבת שיש מישהו שיכול להגיד שהוא השיג את זה באמת. ואם כן... אכפת לך לשתף?

star_female

New member
גם לי זה מפריע כשמישהו שר

והתרגום הוא של המין ההפוך. אני מניחה שסאי מופיע כשיש שורות עם התייחסות ל"אני" (בנקבה) זה בגלל שהשיר הזה הוא עליו ועל היקארו (והיקארו בבירור בן אז כשהוא מופיע לא שמים לב
) סאי מתלהב בעיקר מחידושים טכנולוגיים, ואני לא מניחה שהיו מכונות משקאות, טלוויזיות, מחשבים ומטוסים באותה תקופה. אז זה די טבעי. וזה גם האופי שלו להתלהב מכל דבר כמו ילד קטן. ^_^ ולגבי "היקארו השוביניסט והאגרסיבי"... אני כל כך אוהבת את הפיתוח דמויות בסדרה הזאת. הוא מתבגר כל כך הרבה.

star_female

New member
עוד כמה פרקים... ../images/Emo58.gif

(אני לא יודעת אם ראית או לא וזה לא ספוילר עקרוני בכל מקרה ^^; ) הוא יגיד שהוא חושב שבנות לא יכולות לשחק גו. כמובן שהדיעה הזו משתנה בהמשך. XD

harar8

New member
יו אני לא מאמינה

זו סדרה כל כך יפה*_* ומדהימה ראיתי את זה אתמול בפרק הראשון וזה כל כך יפה!!!!! אני כבר אוהבת את סאי, היקארו ואקירה.

coral chan

New member
מה? התחיל? O______O ../images/Emo210.gif

עדי,למה לא הזכרת לי!!? TT___TT אה.. עכשיו את חייבת לבוא ביום חמישי ולהביא לי דיסק עם הפרק הראשון >: באיזה שעה זה בכלל?

Magma99

New member
אקירה*אקירה*אקירהההההה

זה עושה לי פלאשבאקים לתקופה בה ראיתי את היקאגו שרתי ftp אפלים, מרתונים אל תוך הלילה, מחסור בשינה - התמכרות. וכמובן אקירה, שהאובססיות שלו זה הדבר הכי חמוד בסדרה. עוד מעט יתחילו למכור גו בכל מכולת שבה מוכרים את הקלפים של יוגיהו חחח

star_female

New member
ה-ftp האגדי...

מעניין אם הוא עדיין עובד. ^^;; אני מקווה שלא יורידו מחירים של גובאנים בטירוף כי אז אני ארגיש שבזבזתי כסף
(לא באמת
אני מקווה שבאמת יתחילו למכור גובאנים~ זה יהיה כמו חלום שמתגשם XD)

למעלה