תאומים אירים

../images/Emo95.gif תאומים אירים

אבקש את עצתכם לנושא הבא... אני אמא לשני בנים מקסימים (כמובן) שההפרש בניהם הוא שנה וחודשיים. הגדול, בן שנתיים וחודש הקטן, בן 11 חודשים. הבעיה שלי היא עם הילד ה"גדול", לאחרונה הוא החל להגיב באלימות כלפי אחיו. מסרב להתחלק אתו בצעצועים. לא מרשה לו להתקרב לצעצוע או ספר שהוא מחזיק ביד ומגיב אליו באלימות אם זה קורה. הוא מנסה בכל כוחו לקבל מאיתנו (הוריו והמטלפת שלו) את תשומת ה
ואם זו מוסחת ע"י אחיו הוא מרביץ לו. לא פעם הוא מרביץ גם ללא סיבה כזו או אחרת, אלא רק בגלל שה"קטן" נמצא לידו. לא פעם קורה שהוא מרביץ ל"קטן", זה בוכה, אני נגשת אליו. ואז ה"גדול" מתחיל לבכות כאילו קרה גם לו משהו. אני די אובדת עצות בנושא. מפריע לי שהוא לא מוכן להתחלק עם אחיו. שהוא מרביץ לו גם ללא סיבה. שהוא לא מסכים בשום אופן לפעילות משותפת (הקראת ספרים ומשחקים ביחד) אציין שכשהוא מתעורר הוא כן מחפש את אחיו, כשהוא חוזר מהגן דבר ראשו הוא שואל על אחיו. כשאנחנו משחקים בגינה הוא מבקש שגם אחיו יהיה. הוא רוצה להתנדנד רק איתו. אבל הרגעים האלה הולכים ופוחתים. האם זה נורמלי
מה צריך לעשות כדי להפסיק את ההתנהגות האלימה
איך אפשר לגרום לו לשתף את אחיו במשחקים
איך אפשר לגרום לו להיות פחות רכושני
שני הילדים חולקים חדר שינה משותף. ויש להם חדר משחקים משותף. (לא יודעת אם זה קשור אבל מוסיפה כל אינפורמציה שאולי תעזור)... מראש מודה על ההתיחסות שלכם.

אפרתש

New member
כן, זה נורמלי.

בהיותו עדיין תינוק הזקוק להרבה תשומת לב פיסית, הגיע מישהו שמתחרה איתו על אותה תשומת לב. בגיל שנתיים וחודש מאד קשה להתחלק בצעצועים. הוא מרביץ כי אין לו דרך יותר טובה להתבטא. הוא לא אלים. ולא "רכושני". לא יותר משאר בני גילו. לבי לבי לילד הזה. כלכך קטן וכבר מצפים ממנו להיות הגדול, לוותר, לתת. אני מתארת לעצמי שמאד קשה לכם עם שניים כלכך קטנים, ומאמינה שאם תצליחו לתת להם עכשו את מקסימום תשומת הלב שתוכלו - ההתנהגות שלו תשתנה עם הזמן. ככל שיגדל הוא ייהנה יותר ממשחק משותף מאחיו, יוכל להבין שגם כשהוא משאיל צעצוע הצעצוע חוזר אליו, וילמד לבטא את רגשותי בדרך מילולית ולא על ידי דחיפות ומכות.

sweetonit

New member
הכי נורמלי! בלי קשר לאח שלו

גיל שנתיים ,הוא פשוט גיל כזה בו "הכל" יוצא החוצה וזה לא בהכרח קשור באחיו. רכושנות, מיני-אלימות, בכיות לא תמיד מובנות- כל אלו באים עם הגיל המופלא הזה, עם או בלי אחים. אנחנו נורא רוצים שהילדים אוטומטית יאהבו את האחים שלהם וינהגו בהם יותר סבלנות מאשר לילדים אחרים 'כי הוא האח שלך' אבל זה לא ככה וכמה שנצמיד אותם (חדר משותף, צעצועים משותפים וכו')לא תמיד בא להם אחד על השני וזה לא נורא! כל התופעות שכתבת יעברו ועוד תמצאי אותם דבוקים אחד לשני/ה ואין תענוג גדול מזה. הפעם הכל מנסיון עם זעטוטי (4.5,3,2)

למעלה