סוכרת טייפ 2

slightly

New member
../images/Emo95.gif סוכרת טייפ 2

אני בת 37. יש לי סוכרת טייפ 2 מזה שנתיים. הייתי מטופלת ב 3 כדורי גלוקופז' ליום. בעקבות דיאטה וירידה משמעותית במשקל הסוכרת התאזנה וירדתי במינון הכדורים. לפני 4 חודשים Hg A1C היה 5.6 - עם 1-2 כדורי גלוקופז' ביום. מאז הפסקתי את הכדורים ומאוזנת על דיאטה בלבד. Hg A1C האחרון 5.9. השאלה שלי היא - האם אני צריכה לחזור לגלוקופז' כדי לרדת חזרה לטווח הנורמה של ההמוגלובין המסוכרר (מתחת ל 5.7 במעבדה שלנו) ? איפה הנזק גדול יותר - בשימוש בתרופה או בערכי סוכר שהם מעט גבוהים יותר מהנורמה ? תודה מראש

HbA1c

שלום לך, מה שהמחקרים הראו הוא שאין רמה של Hba1C שמתחת לו אין כבר רווח נוסף. מבחינת סיבוכים. הערך 7% נקבע כהרע במיעוטו אם את רוצה, והוא כלל לא מבטיח חסינות מלאה מפני סיבוכים. אם בעקבות הפסקת הגלוקופג הייתה עליה, מועטה אבל עליה בכל זאת, במדד זה, לא הייתי מהססת וממשיכה את הגלוקופג. יתכן כי כדור אחד יספיק. אמנם אין תרופות ללא תופעות לוואי, אבל סה,כ, לאלה שסובלים אותו, הגלוקופג היא תרופה מצויינת, בשימוש עשרות רבות של שנים, ובאמת עם פרופיל בטיחותי מעולה. אם את שוקלת עוד הריון, יתכן כי כאן רצוי שתפסיקי אותו לפני כן, אם כי גם כאן, אין עדויות שהוא מזיק. לא מעט תינוקות נבראו בעת שאמהותיהן נטלו את התרופה.

לזר

New member
HBA1C

שלום ד"ר קרן, אומנם, ככל שאני גם קראתי אין סף שתחתו אפילו יפתרו בעיות הסיבוכים, אבל אני מעדיף להיות על 6.5 (ואם אפשר כל הזמן 6.2) ולא רק בגלל הסיבוכים. אני סבור שהשאיפה כלפי הערכים האלו בונה קשר טוב עם הרגלי תזונה נכונים (שלא לדבר על אחזקת מינון יומי קבוע של התרופות). 7 זה לדעתי פחות טוב מ-6.5 כאשר לוקחים בחשבון את מכלול הסוכרת והשלכותיה. בכל זאת, יש הבדל. 6.5 שווה ערך ממוצע רמת סוכר של 154 ואילו 7 שווה ערך לממוצע של 172!! טייפ 2 יכול להיות על 170 גם בלי תרופות!!!! לפחות בתחילת דרכו!!!! לא כל כך נעים לשמוע זאת... בברכה טייפ 1 על משאבה

למעלה