הנה כי כן... זה קרה...

סבבב

New member
../images/Emo95.gifהנה כי כן... זה קרה...

שלום לכל חברי הפורום, הותיקים שעוד זוכרים שניהלתי אותו, והחדשים מהדור שלא ידע את סבבב... רציתי לעדכנכם שב"ה בסוף השבוע נולד לאשתי ולי בן בכור בשעה טובה ומוצלחת. אני באמת לא יודע למה חשתי צורך לכתוב ולספר לכם את זה, אבל פשוט הרגשתי כך. שבוע טוב לכולם, אני חוזר להתעסק עם כל האירגונים לקראת השיבה מבית-החולים.

everything4u

New member
../images/Emo77.gif מזל טוב ../images/Emo70.gif

אני שמח בשמחתך ומאחל לך ולאשתך שתזכו לרוות נחת, שמחה ואושר נצחי! מעומקא דליבא, דרור

Naor2x

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif מזל טובבבבבב ../images/Emo65.gif

אני מאחל לכם רק אושר, ושבע"ה תזכו לעוד ילדים רבים!!!! ובקרוב אצלנו בע"ה

טוהרtoar

New member
../images/Emo24.gifואוו אילו חדשות ../images/Emo49.gif

קצת בשוק לא יודע מה לכתוב אז בוא נשאר בנאליים עם "מזל טוב"

מזל טוב סבבב/tapuzforum/images/emo6.gif

/tapuzforum/images/emo49.gifשתזכו להכניסו סבריתו של א``א בעתו ובזמנו. הרך הנולד הוא תינוקו של הפורום... חחחח הו שלך ושל רעייתך, שמחים אנו בשמחתך

SmartToyBoy

New member
מזללללללל טובבבבבבבבב!

ולמקרה ששכחתי לומר, מכל הברכות - שתזכו... לגדלו... לחופה ולמעשים טובים!

גייניש

New member
סבא סבבב!!!

וואו! מזל טוב עצום!!! זה משמח אותי מאוד, גם ברמה האישית, וגם מבחינה הו"דית. תזכו לחיים משותפים ארוכים, שמחים, שלמים ופוריים. תזכו לגדלו ליהודי מתוק קדוש ויפה בישראל, מלא תורה, מעשים טובים ושלמות עצמית. ושתזכו, פשוט ככה... ניש בשם כל קוראי הפורום הקבועים והסמויים עוד מאז תקופתך.

konito

New member
מתקשה להתפעל

כתיבתך כי "אני באמת לא יודע למה חשתי צורך לכתוב ולספר לכם את זה..." גורמת לתחושת אי נוחות. וראוי לציטוט בהקשר זה ממקור ראשון שהובא כאן היום את הדברים שנכתבו בהקשר זה: "אין שום הצדקה מוסרית לגרור לתוך מערכת יחסים רגשית וחוקית בחורה כדי שלמעשה תשמש כשפן ניסיונות. ישנם אנשים עם נטיה הומוסקסואלית שהתחתנו ואף הולידו ילדים. אחוז לא מבוטל מהם מספר על חיי שקר ותחושת בגידה. הזוגיות רצופה משברים ולעיתים קרובות... הם מפרקים את החבילה." אין ספק שדיי מצמרר לחשוב שניהלת את הפורום הזה.

Nחמן

New member
מתקשה להתאפק

כמה הרבה שטויות יכול אדם כל כך קטן לכתוב בכל כל מעט זמן. ממרום שנותיי אני מסתכל למטה ומקנא בעולם שמסביבי, שיש להן ילדים, נכדים ונינים ואולי אף יותר (א"ע הרב אליישיב). כמה מאושר יהיה סבבב, כאשר בנו יגיע למצוות ויניח תפילין בפעם הראשונה בחייו, כמה מאושר יהיה, כאשר יוביל את בנו לחופה, וכאשר יזכה לראות ממנו נכדים ונינים, ואין צורך לומר, שיזכה לעוד בנים ובנות עוסקים עוסקים בתורה ובמצוות. כמה חבל, שאני לא זכיתי לכך, ואת רום שנותיי אני נאלץ לבלות בתור "זקן" בודד וערירי. אתה כותב דברים, שאין לך מושג בהם, עד כמה הם מזיקים לך. סבבב עשה את שעשה ביודעין. אשתו האם הטרייה הייתה מודעת מראש לעברו של נסיך חלומותיה. אשריך, סבבב, שזכית לצאת ממעגל הבדידות והאיסורים ולהקים לעצמך שם בישראל, שישא את זכרו של אביך ז"ל, שהיה יקר לך מאוד, ולבטח מתענג עם הצדיקים למראה הצעד האמיץ, שעשה בנו יבדל"א! ואתה, קוניטו, אולי תתעורר יום אחד מהאשלייה, ששמה... אהה! נזכרתי! בשבת הבאה נקרא את פרשת "כיתצא" ונפטיר ב"ישעיהו": "רוני עקרה לא ילדה". מביאה הגמרא סיפור על צדוקי אחד, ששאל את ברוריה - אשתו של התנא רבי מאיר - "משום דלא ילדה רוני?!" ("לשמחה מה זו עושה?..."). ענתה לו ברוריה: רוני עקרה, שלא ילדה בנים לגיהינום כמוך. אילו כל העולם היה חושב כמותך, העולם היה חוזר לתוהו ובוהו. בזכות סבבב ובזכות צדיקים אחרים, שנלחמו והצליחו להתגבר על הנטייה, יתקיים העולם וכל הדינין יימתקו. אני מתנצל על הדברים החריפים ועוד בער"ח אלול, שבו אנו מצווים על רגישות יתר בין אדם לחברו. בדבריך פגעת לא בסבבב, כי אם הוא הצליח להתגבר על הנטייה, לבטח יצליח להתגבר גם על משוכה זאת, אלא בכל העולם; במהות הקיומית של העולם ובעתיד של כולנו. אין בליבי עליך אישית דבר אבל הדברים ראוים לכל גינוי גם בראש השנה ועל אחת כמה וכמה ביום הכיפורים. רק הקדמתי מעט מועדים אלו. לגבי ניהול הפורום - נותרו עוד כמה שרידים מתקופתו של סבבב. דע לך, שלדידם לא רק שסבבב היה מנהל פורום מצוין ואהוב על כולם אלא עד היום תומך באופיר - המנהל הנוכחי. אגלה לך עוד סוד קטן: לאחרונה היו אי אלו דברים, שאינם ניתנים לפרסום, שעלולים היו לפגוע קשות בפורום. סבבב הוא זה, שהשתלט על הדברים בצורה אלגנטית מבלי לעשות שום מעשה. רק בזכות חכמתו. חוץ מזה מנהל הפורום יכול להיות סטרייט מושלם או חרדי או כל מה שתרצה. נטייה הומוסקסואלית איננה מהווה תנאי כלשהו לניהול הפורום אלא יכולת שליטה וניהול למופת. אני שמח על כל רגע, שאופיר מנהל את הפורום בתמיכותו של קודמו וב"ה למרות שרבים וטובים פרשו בשנה האחרונה מהפורום, הפורום חי ותוסס ומשמש במת תמיכה לרבים, שרוצים להיות מאושרים. לסיכום: דבריך מבעיתים וראוים לכל גינוי.

konito

New member
הזלזול בדברי לא עושה דבריך לצודקים

חשש מבדידות אינו תירוץ לפגוע באחר במיוחד כשאינו מחויב המציאות (הומו יכול להביא ילדים לעולם, לחיות בזוגיות עם גבר ובכלל, הומו מחוץ לארון אינו אדם בודד בניגוד גמור להומו נשוי). צר לי שאתה חש בודד וערירי אך כנראה אתה קורבן של הנסיבות שאותן יצרת במו ידיך. לא נישואין ולא ילדים היו פותרים לך את הבדידות והיית מוצא עצמך בפורום זה גם כן. בנישואין וילדים אדם לא פותר את ההומוסקסואליות שלו.

אני מבין שנפגעת, אבל התעלמת מחלק חשוב מהתוכן-

אתה טענת נגד הנישואין של סבבב ואשתו, בגלל שמדובר בהפיכה שלה לשפן נסיונות וכו'. במקרה הזה, כמו שNחמן אמר, אשתו של סבבב יודעת על נטיותיו המיניות. זכותה, וזכותו, להחליט לחיות ביחד, להתחתן ולהביא ילדים- אם זה מה שעושה אותם מאושרים, למה זה מפריע לך?! (ואל תתחיל לי עם טיעונים פטרנליסטיים של "הוא לא באמת מאושר ככה" וכו', כי הגישה של "הומו חייב לחיות עם גבר כדי להיות באמת מאושר" לא שונה בהרבה מהגישה של "אדם חייב להתחתן עם אישה ולהביא ילדים כדי להיות באמת מאושר"- בשני המקרים זו כפייה של אידיאולוגיה ותחושות פרטיות על אדם אחר, שאינו מרגיש אותו הדבר...)

konito

New member
עובדה זאת היתה לנגד עיני

וזכותי אם לא לומר חובתי לציין את שציינתי. הוא כבר בישל לו את הדיסה. אין איסור מוסרי על זה (בהנחה שאכן שני הצדדים יודעים מה לפניהם) אבל כל אלה שיתכן ומקנאים בו, לא זוכים לשמוע את כל הסיפור. אבל יש מחקרים בנושא ואפילו בכתב עת דתי זה מופיע שחור על גבי עיתון.

Nחמן

New member
מחקרים

אשמח לקבל את הכתוב שחור על גבי עיתון אבל בהסתייגות קטנה: העיתון איננו מקור אוטנתי. לכן אקבל את הדברים בהסתייגות, אלא אם כן יהיה לפניי המקור ואף זאת בהסתייגות, כי מחקר דורש הוכחה ודאית ויש לצערי הרבה מחקרים מוטים. לכן יש לבדוק כל מידע בשבע עיניים.

סורנטו

New member
קוניטו, אני מצטערת שאני מתערבת כסטרייטית

אבל מה זה אושר? כל אדם מוצא את אושרו ואת סדר העדיפויות שלו. ילדים זה כיף ושמחה והמשך שושלת ואם סבבב יכול ורוצה לעשות זאת, למה לחלוק על דעתו??? אם אשתו מודעת ומוכנה לקבל אותו כפי שהוא למה לא? אני נשואה לא טוב ולא מעיזה או רוצה לפרק! למה? הילדים חשובים לי, (יש לי חברה שילדה ילד מחוץ לנשואין ולא התחתנה רק כי רצתה להרגיש מה זה אמא וכו' ואני לא אחלוק עליה...)אבל זה רק שיקול ועוד דברים ואני מוצאת את אשרי במקומות אחרים שסידרתי לעצמי במשך השנים. הילדים שלי הם הנחמה שלי . היו שהציעו לי לפרק והיו שלא ואני עשיתי מה שטוב לי ועושה אותי מאושרת. היום לאחר מבט של שנים, לא מצטערת לרגע!!! גם אם אני נשואה לא הכי טוב. הילדים המקסימים שגדלים בזוגיות שלנו שאני חינכתי, ילדתי וגידלתי ועליהם היגנתי הם, הם האושר שלי וכעת-אחזור למה שכתבתי במשפט הראשון: מה זה אושר? הומו רווק שהחליט שאינו מעוניין להביא ילדים לעולם, מעוניין להיות נשוי לבן זוג כי הוא אוהב ויש שיתוף וכו' וכו', האם אינו מאושר? וודאי שכן. הוא בחר את הדרך הזו, ובה הוא רוצה לצעוד ולחיות. אושר זה דבר אישי, נוחיות זה עניין תחושה של אותו אדם, אני מכירה זוגיות שבה אנשים מסויימים היו מרגישים הכי בטוח ונוח ואושר בעולם, ואחרים היו בזים לה.. מניחה שלא חייב להיות הומו בודד (ויש כאלה שאוהבים בדידות במינונים שונים), ולא חייב להיות הומו נשוי כשיש ידיעה ברורה ואפשרות לכוון מראש דברים ולהסכים - זה רק שיקול והשקפה. אתה לא מספיק פתוח לקבל דרך חיים של אחרים אולי כי אתה צעיר עדיין. אני תמיד אומרת-מה שרואים מכאן לא רואים משם ולבסוף, ממרומי גילי וככזאת שרוצה תמיכה ושיתוף- בחיים אל תחלוק על אדם שנוח לו ומאושר לו במשהו, במיוחד אם הוא משתף אותך. זה מאכזב ומעליב. שיהיה לך רק אושר. לילה טוב,

Nחמן

New member
מי צודק?

קוניטו יקירי (למרות הביקורת)! אין כאן שאלה של צדק אלא של תפיסת עולם. סבבב ועוד רבים כמותו בחרו בדרך חיים שונה משלה ורבים מהם הצליחו. התפקיד שלנו הוא לראות את נחיוב ואת הטוב ולא את השלילה. בכל דבריך אתה רואה רק חושך ואפילה ואתה מדמה עצמך, כאילו כולם נמצאים במצב זה. רבים מאיתנו יודעים, שהם חיים בשקר. אין כזה מושג "זוגיות חד מינית" גם אם החוק מכיר בזה וגם אם החברה תומכת בזה. זוגיות אמיתית נוצרת משני דברים שונים: זכר ונקבה ולא שניים מאותו מין, כשם ששני נעליים בודדות מאותו צד אינן יכולות להוות זוג. אבל נניח לו יצויר, שהייתי חי בזוגיות עם גבר, כפי שרבים בחרו כך. מעולם לא שמעת ממני ביקורת על אלה. תמיד כיבדתי אותם ואת השקפתם ואיחלתי להם הצלחה, משום שאחיי הם. גם סבבב יכול להיראות בעיניי כבן ולכן אני מאושר באושרו. מה, שנותר לי לעשות, זה לברך אותו מכל הלב, שיראה אושר ושמחה כל ימי חייו. הסטטיסטיקה מראה, שרובם המכריע של הזוגות הנשואין מאושרים. מאין כל הרעל והארס? ועוד: נולד ילד יהודי לעולם. הילד הזה עוד בקושי הספיק לטעום מאוויר העולם וכבר אתה מנבא את עתידו... יודע אתה למי ניתנה הנבואה מיום חורבן בית המקדש?... אני מציע לך לחזור בך מן הדברים הקשים ולברך אותו מכל הלב. לא בשבילו. הוא לא זקוק לזה, כי הוא כבר מבורך. רק בשבילך. הברכה של אחרים תחול גם עליך ובא לציון גואל. בדרך אגב, אם אינני טועה, זה כלל יסוד בהלכות נימוסים ובליכות.

konito

New member
פשוט מזעזע לקרוא את דבריך

שהומו יתבטא ש"אין כזה מושג זוגיות חד מינית". מה אלין על ההסתה של ח"כ מש"ס ורבניה. צר לי שאלה הם חייך ועוד יותר אני חרד שאיזה הומו כאן יושפע מדבריך ההומופובים, חסרי היסוד והבסיס. ובודאי שאין כל מקום לחזור בי מהדברים. לא רק שהדברים לא קשים אלא שזה המצב, הנישואין של הומואים עם נשים הם סיפור עצוב ולחלטין לא מומלץ גם אם האישה יודעת. אפילו רבנים מודים בכך וכעת גם במקור ראשון. היכולת של גבר לעבר את אישתו לא עושה אותם לזוג כמו שאי היכולת לעבר לא עושה זוג הומואים, זוג לא פורה וכיו"ב ללא זוג.

Nחמן

New member
אכן מזעזע

עכשיו גילית דעתך: אתה אומלל וסבבב מאושר. לא כן? אתה אומלל מזה, שהשני מאושר, ואין לי אלא להצטרף לדברי נאור (כשמו כן הוא): ה' הטוב יתן לך רחמים וישלח לך ברכה והצלחה בכל מעשי ידיך לטובה. רק אנא! אל תערבב אותי עם הסתה. ח"כי ש"ס מעולם לא הסיתו. איש מהם אפילו לא נחשד לכאורה בהסתה. הם רק אמרו דברים לא ראוים מתוך בורות אבל בגלל זה לא מגיע להם עונש. אנסה גם להרגיעך. מעולם לא התערבתי בחייו של הזטולת. כל אחד רשאי לחיות כרצונו. הדעה המקצועית גורסת כך. אם פסיכולוג מסוים ינסה לשכנע הומו, שירצה להקים משפחה, להימנע מכך, הוא יעבואר על האתיקה המקצועית. טוען להיפך. תפקידו רק למצוא את הדרך הטובה עבורך להגשים את מאווייך כל עוד היא עוןמדת במבחן החוק. לגבי נישואין של הומואים אני ממליץ בפניך להתייעץ עם ד"ר צבי מוזס. תמצא אותו גם באתר "כיפה" כאן. לגבי "מקור ראשון" - מטעמי חיסכון (במחיר של "מקור ראשון" אפשר לקנות "מעריב" וגם "ידיעות") איננו מגיע עוד לביתי. אשמח לקישור. עיבור האשה איננו המטרה היחידה של הזוג. הקמת בית בישראל היא מושג של קדושה (וכבר התקיים על זה דיון קצר בפורום) ולא אאריך בזה כאן. מעבר לילדים יש עניין בבניית מערכת זוגיות, וכפי שאמרתי קודם - שתי נעליים ימניות אינן יכולות להיות זוג, כי "זכר ונקבה ברא אותם". יהי רצון, שייתן הקב"ה בינה בלב טועים וישיבם לדרך האמת, שאין כמוה סגולה לאושר. חוץ מזה במקום להלין על ש"ס ועל רבניה הסתכל על עצמך במראה וראה: הנה גם אתה פועל באותה שיטה אבל בכיוון ההפוך. אז במה אתה טוב יותר מאנשי ש"ס, שאותם אתה מכנה בשם "מסיתים"? תן לסבבב ולאחרים לנהל את חייהם כרצונם ואל תיכנס לחייו של אף אחד להחליט, מהו אושר עבורו. תדאג לעצמך, שגם אתה תהיה מאושר מבלי להיות תלוי באחרים. ושוב אני מתנצל על נימת הדברים. אין בליבי עלךיך דבר אישי, חלילה, כי לא עשית לי כל רע. אני תוקף אך ורק את הדעה, שנראית לי שגויה. מעבר לכך תוכל להרגיש עצמך אורח רצוי ומכובד אצלי בכל עת.

למעלה