מתקשה להתאפק
כמה הרבה שטויות יכול אדם כל כך קטן לכתוב בכל כל מעט זמן. ממרום שנותיי אני מסתכל למטה ומקנא בעולם שמסביבי, שיש להן ילדים, נכדים ונינים ואולי אף יותר (א"ע הרב אליישיב). כמה מאושר יהיה סבבב, כאשר בנו יגיע למצוות ויניח תפילין בפעם הראשונה בחייו, כמה מאושר יהיה, כאשר יוביל את בנו לחופה, וכאשר יזכה לראות ממנו נכדים ונינים, ואין צורך לומר, שיזכה לעוד בנים ובנות עוסקים עוסקים בתורה ובמצוות. כמה חבל, שאני לא זכיתי לכך, ואת רום שנותיי אני נאלץ לבלות בתור "זקן" בודד וערירי. אתה כותב דברים, שאין לך מושג בהם, עד כמה הם מזיקים לך. סבבב עשה את שעשה ביודעין. אשתו האם הטרייה הייתה מודעת מראש לעברו של נסיך חלומותיה. אשריך, סבבב, שזכית לצאת ממעגל הבדידות והאיסורים ולהקים לעצמך שם בישראל, שישא את זכרו של אביך ז"ל, שהיה יקר לך מאוד, ולבטח מתענג עם הצדיקים למראה הצעד האמיץ, שעשה בנו יבדל"א! ואתה, קוניטו, אולי תתעורר יום אחד מהאשלייה, ששמה... אהה! נזכרתי! בשבת הבאה נקרא את פרשת "כיתצא" ונפטיר ב"ישעיהו": "רוני עקרה לא ילדה". מביאה הגמרא סיפור על צדוקי אחד, ששאל את ברוריה - אשתו של התנא רבי מאיר - "משום דלא ילדה רוני?!" ("לשמחה מה זו עושה?..."). ענתה לו ברוריה: רוני עקרה, שלא ילדה בנים לגיהינום כמוך. אילו כל העולם היה חושב כמותך, העולם היה חוזר לתוהו ובוהו. בזכות סבבב ובזכות צדיקים אחרים, שנלחמו והצליחו להתגבר על הנטייה, יתקיים העולם וכל הדינין יימתקו. אני מתנצל על הדברים החריפים ועוד בער"ח אלול, שבו אנו מצווים על רגישות יתר בין אדם לחברו. בדבריך פגעת לא בסבבב, כי אם הוא הצליח להתגבר על הנטייה, לבטח יצליח להתגבר גם על משוכה זאת, אלא בכל העולם; במהות הקיומית של העולם ובעתיד של כולנו. אין בליבי עליך אישית דבר אבל הדברים ראוים לכל גינוי גם בראש השנה ועל אחת כמה וכמה ביום הכיפורים. רק הקדמתי מעט מועדים אלו. לגבי ניהול הפורום - נותרו עוד כמה שרידים מתקופתו של סבבב. דע לך, שלדידם לא רק שסבבב היה מנהל פורום מצוין ואהוב על כולם אלא עד היום תומך באופיר - המנהל הנוכחי. אגלה לך עוד סוד קטן: לאחרונה היו אי אלו דברים, שאינם ניתנים לפרסום, שעלולים היו לפגוע קשות בפורום. סבבב הוא זה, שהשתלט על הדברים בצורה אלגנטית מבלי לעשות שום מעשה. רק בזכות חכמתו. חוץ מזה מנהל הפורום יכול להיות סטרייט מושלם או חרדי או כל מה שתרצה. נטייה הומוסקסואלית איננה מהווה תנאי כלשהו לניהול הפורום אלא יכולת שליטה וניהול למופת. אני שמח על כל רגע, שאופיר מנהל את הפורום בתמיכותו של קודמו וב"ה למרות שרבים וטובים פרשו בשנה האחרונה מהפורום, הפורום חי ותוסס ומשמש במת תמיכה לרבים, שרוצים להיות מאושרים. לסיכום: דבריך מבעיתים וראוים לכל גינוי.