היום בתפוז

python 4

New member
יש! הצלחתי!

בכל מקרה התמונה הקודמת היא של הבולים שיש לי מלונדי, אפרופו הדיון שהיה לנו על בולי פנטזיה/סינדרלה/כיפה אדומה. מישהו ביקש מיגדלור, לא?

python 4

New member
מה פתאום,

המיגדלור הוא בשביל לכוון ספינות לחוף. חחחחח... מה לא? טוב.

meytar

New member
איזה סוג של בולים אתה אוסף?

או שאתה אוסף הכל? והכוונה ב"סוג" היא- אם אתה אוסף לפי נושא מסויים...

python 4

New member
אני אוסף כל נייר מרובע קטן עם

קצוות משוננים. אני כבר מפחד להגיד 'בול' לאור השרשורים האחרונים פה בפורום...
בנתיים אני אוסף הכל, אבל אני מתמקד בבולים עם טקסטים עליהם (רצוי זר). יש לי כבר שלושה כאלה!! אה, ולפינת הכה את המומחה, יש לי שאלה - בול חייב להיות משונן? כי יש לי כמה פיסות נייר ריבועיות מאוזבקיסטאן שהשוליים שלהם חלקים. זה נחשב?

תמיר1991

New member
אם השוליים חלקיים, הבול כנראה

הרוס, אבל יש בולים (במיוחד מברית-המועצות) שקצוותיהם ישרים ולא משוננים. בכל אופן, עמדתי לכתוב לך את זה גם אם לא היית שואל בסוף... תמיר.

meytar

New member
בשובל בדרך כלל אין שיניים...

ואם אין שיניים איך מדפיסים גיליון?

meytar

New member
את זה אני יודעת... התכוונתי

כשאין בכלל שיניים. כמו במדינות שהזכרתם- רוסיה ואלה...

ממש לא נכון!!!

לישראל יש בולים ללא שיניים! חידה: לאילו בולי ישראל אין שיניים?

python 4

New member
אלו בולים לגיטימיים?

יש לי אותם אבל לא באלבום המכובד שלי של ישראל אלא זרוקים במגירה..

תמיר1991

New member
כן - הם מאוד לגיטימיים.

וגם לגל"ז תבול 57' כמובן אין שיניים. SORRY על הטעות... תמיר.

python 4

New member
זו היתה הכוונה שלי -

זו סדרה של בולים חדשים לגמרי שפשוט אין לה שיניים. רואים גם די בבירור שמישהו גזר את הגליון עם מספריים! וזה קירגיסטאן, כמובן (מרוב הסטאנים האלה התבלבלתי).

ronmerav

New member
קיימים לא מעט בולים ללא שיניים.

בהונגריה למשל, נהוג (לפחות עד לא מזמן) להוציא כל בול או סדרה בשתי מהדורות: משוננת, כלומר עם שיניים, וגזורה. הבולים הגזורים תמיד יקרים יותר, כי הם מונפקים בכמויות קטנות יותר. יש לי אוסף גדול מאוד של בולי הונגריה, כולל הבול הראשון משנת 1871. השנים הראשונות ממש מעניינות כי היו הרבה מהדורות שנבדלו זו מזו בצבע הנייר, בשיטת ההדפסה, בסימני מים וכו' מה שמחייב מחקר די מעמיק כדי לדעת מה יש לך ביד.

נכון, רון צודק, ולא רק הונגריה.

יש לא מעט מדינות שמוציאות בולים ללא שינון, ובעקרון - בול לא צריך שיניים, הן נמצאות כי זו הדרך הנוחה להפריד בין הבולים שבגליון.

python 4

New member
גם לי יש אוסף גדול של בולי

הונגריה - המדינה הכי פופלרית באוסף שלי. הם כנראה מציפים בולים מרוב שעמום. הייתי צריך לקנות אלבום מיוחד בשביל ההונגרים.

למעלה