new books

mom of Ophrie

New member
../images/Emo92.gif new books

I, we live in England, there is one Stimasky store in London but I rarely get there. I want to ask visitors from Israel to buy me some books. Can you recommend me on children books (specially new ones as I know all the classics). My daughter is nearly two but she can understand books for older age. Her favourite books now are 'shmulik kipod' 'mitz petel' 'migdal shel kubiot baniti'. I am mainly interested in books about friendship. thank you, mom of Ophrie.

נעה גל

New member
ספרים לאיזה גיל?

ההמלצות יהיו שונות אם הילדה בת שנתיים או בת חמש..

G a l i 11

New member
נעה

היא כתבה שהילדה כמעט בת שנתיים אבל מסוגלת לעכל ספרים גם של גדולים יותר.

בבקשה

חלק מהספרים "הלכו" ועדיין "הולכים" מצויין אצלנו, חלק אני יודעת "הולכים " מצויין אצל בני/בנות הגיל הזה. חלק מהספרים מתורגמים מאנגלית, אבל אני מבינה שאת מעדיפה את התרגום, אז ציינתי גם אותם: איה פלוטו - לאה גולדברג הצבע הכי יפה בעולם - פאול קור גן החיות הקסום - פאול קור ארץ יצורי הפרא - מוריס סנדק ברכבת יושבת ארנבת – טובה שינברג הזחל הרעב (לא זוכרת כרגע מי כתב) סדרת ספרי פינוקי ספרי מרים רות, במיוחד מעשה בחמישה בלונים - (אמנם קלאסי - אבל לא ציינת שיש לכם אותו) ספרי מיריק שניר לאחרונה עידן החל להתעניין במילון לילדים, שמיועד לגדולים יותר, אולי זה גם יעניין את עופרי: מילון בחרוזים לילדים - אהוד מנור וציפורה שפירא.

לאה_מ

New member
ועוד כמה ../images/Emo63.gif

הזחל הרעב הוא של אריק קרל, ומתורגם מאנגלית - אני לא יודעת מה אתם מעדיפים. בין אם אתם קוראים באנגלית ובין עם בעברית, אני ממליצה בחום על סדרת ספרי אוליביה של איאן פלקונר, על מדלנה של לודביג במלמן, ועל טרופותי של ג'וליה דונלדסון (נקרא באנגלית The Gruffalo). בעבריים אני ממליצה על שירי מרים ילן-שטקליס לילדים, על "דירה להשכיר" של לאה גולדברג, על סדרת איתמר של דוד גרוסמן, וגם על "אל תדאגי רותי" המצויין שלו, על "הארנב ממושי" של שלומית כהן-אסיף (זה ספר על חברות, כמו שביקשת). אני מאד אוהבת שירה, וקוראת הרבה שירים לילדים, ובמיוחד אהובים אצלנו לאה גולדברג ("צריף קטן", "מה עושות האיילות" ועוד), מרים ילן-שטקליס, קדיה מולודבסקי ("פתחו את השער") - על אף היושן של השירים וההווי של ורשה העניה - אצלנו השיר על הילדה איילת מאד אהוב, על נורית זרחי ("הנמר שמתחת למיטה", "באה המלכה למלך") ובקטגוריה הזו אכלול גם את התרגומים המופלאים של אלתרמן ל"לימפופו" ול"ברמלי" מאת ק. צ'וקובסקי.

המלצות

דירה להשכיר נשיקות כתבה אותו רותי קינן הצב של אורן הבית של יעל בוקר בהיר אחד יש עוד אם את מעונינת כתבי ואוסיף לך עוד.

נעה גל

New member
הספרים שאני אכתוב עליהם הם לילדים

טיפה יותר גדולים, אבל אצל הבת שלי (שהייתה ועודנה מאוד ורבלית הם היו רלוונטיים גם בגיל שנתיים) ארון הבגדים של שירה / רינת הופר בנצי (לא זוכרת כרגע של מי) - סיפור מקסים בעברית קלוקלת. אם יש לך אפשרות למצוא אותו באנגלית - נראה לי שזה עדיף. הילד שאהב את הירח / פאול קור יש עוד שניים שלושה ספרים של פאול קור שאצלי בבית מאוד אהובים, לדעתי האישית הסיפור בהם הוא לא הצד החזק: "פרח, פרח אל תבכה" ו "בן בן והגוזל" "המטפס הקטן והפרח הזוהר" (אני מקווה שאני לא טועה בשמות הספרים לא נמצאים מולי). יש את שני הספרים של אולביה. הספרים מקסימים - שנונים ומצחיקים. לדעתי האישית הם לא מתאימים לילדים אלא דווקא למבוגרים. הרבה הורים אומרים שאוליביה היה להיט אצלם בבית - אז אולי היא תצליח גם אצלכם? אהרון והעיפרון הסגול גם זכה לעדנה בתקופה הזו (למרות הקריצות הברורות למבוגרים) עוד דבר שהצליח מאוד אצל הבת שלי היה הספר גן גורים/רפאל ספורטה. אני יודעת שרבים לא אוהבים אותו - אני והילדים דווקא כן. למרים רות יש הרבה ספרים ורובם מקסימים (וגם לא עם מסרים חבויים).

ספרים נוספים

הנרקיס מלך הביצה לוין קיפניס שלושת הפרפרים הבובה הכי הכי של סמדר שיר טיול אחר של אלונה פרנקל

למעלה