suny3

New member
../images/Emo92.gif../images/Emo53.gif../images/Emo206.gif

אולי מישהו יכול לעזור לי להבין למה שמיר שלי (שגדל באדנית עם פטרוזיליה ובזיליקום בצד הצפוני) שוכב על האדמה כאילו מת? הוא עדיין ירוק, אבל במקומות מסויימים מתחיל להשחיר. ומה זה אומר אם הגבעול של בזיליקום מתחיל להשחיר מלמטה? גם חלק מהעלים התחתונים החדשים מתייבשים ונושרים... וכיוון שכל הצרות באות בשלשות, היום בבוקר מצאתי את הפטרוזיליה היפה והשופעת שלי מלאה בכנימות לבנות וירוקות, כך שלא רואים את הגבעול בכלל

suny3

New member
השמיר המסכן שלי התנוון בינתיים עוד

קצת... לא יודעת אם אפשר להציל אותו בכלל
האם זה עודף או חוסר מים? תודה

יש לך בעיה בשורשים.

לפחות הבזיליקום והשמיר. לפי תהיאור שלך, נראה לי שעודף השקיה גרם לרקבון, או שהם נגועים בפיתיום. בדור את השורשים ודווח מה אתה רואה. לגבי הכנימות- את מיצוי הטבק המפורסם הזכירו כבר השבוע?

suny3

New member
טוב, תודה. למרות שנראה לי שאם אני

אגע בשמיר הוא פשוט יתפרק לי בידיים. כנראה הלך עליו...

suny3

New member
הנה-עשיתי שיעורי בית, והוספתי כמה

תמונות. קודם רציתי להכיר לכם את הקודן שלי

suny3

New member
וזה הסדום שלי שמוציא שלוחות חדשות

בקצב יפה

suny3

New member
ואלה השורשים שניסיתי לחשוף על פי

המלצתו של Cereus. האמת שלא ממש מצאתי שם משהו שנראה כמו שורשים, אך מצד שני גם לא מצאתי שום דבר חי (לפחות לא משהו שרואים). מה שכן, גיליתי כמה וכמה זרעים (???)

suny3

New member
Cereus, מה דעתך? ופה צירפתי את

שורשי הבזיליקום שלי, לפחות, נראים בסדר גמור, אבל בתמונה רואים את הגבעולים שנפגעו.

נראה לי עודף השקיה.

כל השורשים חומים כהים בשני הצמחים- לא ראיתי בכלל שורשים לבנים. אפשר לזרוע עכשיו את שניהם. בזיליקום אפשר גם להשריש במים- חותכים מעל הקטע הרקוב ושמים בכלי עם מים.

טסונמי1

New member
הצמח ניפגע מריקבון צוואר השורש-

בכל אופן בודאות הבזיליקום-בשמיר קשה ליראות מה הבעיה עים כי אני מניחה שאותה הבעיה- עודף לחות וחום גורמים לכך- בין השקיה להשקיה רצוי ליבש את האדמה- שום צמח למעט צימחי ביצה וטרופייחם לא אוהבים "רגליים" רטובות כל הזמן במיקרה כזה הם מקבלים "אקזמה" = ריקבון צוואר השורש

למעלה