עזרה לגבי גן

איליטה

New member
../images/Emo92.gifעזרה לגבי גן

שוב שלום, אני רשמתי את הבן שלי למשפחתון שנה הבאה (לא הנוכחי)עם 12 ילדים בני2.5-3.5 (הוא יהייה בן 2 + 8 חודשים). רציתי לשאול את דעתכם מהו מספר הילדים האופטמלי בגן בגיל הזה? האם 12 ילדים זה מספיק ע"מ לפתח חברויות או שעדיף ללכת לגן עם 20 ילדים ששם המבחר יותר גדול? מה בעצם הכי חשוב בגילאים האלו? רק איכות או גם כמות? תודה,אילה

משמש בת

New member
הכי חשוב...

לפי דעתי האישית ...הכי חשוב לילדים בגיל הזה זה חם, אהבה, שוב חם ושוב אהבה ..חחחח...אמרתי כבר חם ואהבה
... אני בחרתי גם בגן עם מעט ילדים , ובקשר למבחר ...12 זה דיי והותר מבחר הכי חשוב זה גן שיש בו גננת שאת סומכת עליה , שהיא איכותית , יודעת לאהוב , רגועה .... שיהיה בהצלחה !!!

נעה גל

New member
חום ואהבה זה חשוב מאוד, אבל יש עוד

כמה דברים שחשובים מאוד כשמשאירים ילד 8 שעות ביום עם גננת/מטפלת. אני מכירה מטפלות שמאוד חמות ומאוד אוהבות ילדים ולמרות זאת, לא הייתי משאירה את הילדים שלי איתן לתקופה כל כך ארוכה. אני חושבת שצריך להיות במטפלת ובגננת משהו מעבר - רגישות לילדים ביחד עם הבנה וידע מקצועיים: על התפתחות ילדים - מה ילדים צריכים, ראיה חינוכית כלשהי - יכולת לעזור לילדים לפתור קונפליקטים (שזה ה-issue בגילאי שנתיים +), יכולת להעסיק ולנהל קבוצה של ילדים ביחד עם הסתכלות אישית על כל ילד ועוד... לצערי, רוב "אנשי המקצוע" בתחום הזה נשארים בשלב ה"חום, והאהבה" וזה לא מספיק (לדעתי). בכל מקרה, איליטה - 12 ילדים זה נשמע מצוין - אבל כמה אנשי צוות?

איליטה

New member
תודה לכולכן על התשובות

מדובר במשפחתון שפועל בשעות 8:30-13:00 12 ילדים, גננת ועוזרת. לגבי רגישות לילדים אני כמעט בטוחה שיש לה (אין לי נסיון איתה)וזה מהמלצות של הורים אחרים, למרות שאף פעם לא שאלתי את השאלה הזאת ישירות. אילה

נעה גל

New member
זה לא משהו ששואלים -

(ונראה את המטפלת שתענה "לא, אני לא רגישה"). מדובר על רגישות בתגובה - יכולת להיענות לצרכים, לזהות צרכים, להיות אמפתית, מכילה - "להרגיש" את הילד. כל הדברים ה"בלתי מדידים" האלה שכל כך חשובים... בכל מקרה, בהצלחה. מניסיון שלי, כדאי גם למצוא הורים שלא היו מרוצים מהמסגרת הזו ולשמוע מה היו התלונות שלהם - אפשר ללמוד הרבה מאוד גם מזה.

אפרתש

New member
12 זה מספר נהדר

בתי בת השלוש הולכת היום למשפחתון עם שלושה ילדים. עד לא מזמן, זה היה מספר בדיוק טוב. לאחרונה, זה מתחיל להיות קצת מעט מדי. זה גיל שהם מתחילים לפתח כשרים חברתיים, ויותר קל לעשות את זה עם מעט ילדים. מאחר שהם כלכך מעט, יותר קל לשחק בתורות, למשל. התור שלך מגיע די מהר. בגיל הזה הם מתידדים עם כל דבר שזז. בין 12 ילדים, הוא בהחלט ימצא חברים. בכל מקרה ובכל גיל, חשובה האיכות.

מחשבות שהיו לי בעינין

למרות תהליכי החברות והמשחק הדרמטי שמתפתחים בגיל הזה, עדיין חשוב לי שיהיו מעט ילדים בגן וכך יחס המטפלות יהיה אישי יותר. בגיל הזה מבחינה אידילית הייתי רוצה עדיין לגדל את בני בחיק המשפחה, אם לא מתאפשר לי אני מעדיפה לבחור גן שיהיה קרוב במבנה שלו למשפחה. אם זאת, קשה לי לומר "עדיף כמה שפחות ילדים". יש לי הזדמנות להכניס את בני השנה לגן עם 8 ילדים עם גננת ומטפלת. אני כנראה אוותר על גן זה ואעדיף גן עם יותר ילדים מאחר ושם אהבתי יותר את הגננת. (אני מדברת על אותה שכבת גילאים שציינת). שנה שעברה יכולתי להכניס את בני לפעוטון עם 8 ילדים ובחרתי להכניסו לגן עם 16 (ממש כפול) בגלל שהגננת היתה מעולה בעיני (ואכן ההחלטה היתה מאוד נבונה). אני קודם בוחרת את הגן לפי הגננת אח"כ לפי מספר הילדים.

anat30g

New member
מספר הילדים מול מספר המבוגרים

12 ילדים בגיל הזה עם גננת ומטפלת זה יחס טוב, עקרונית אין בעיה ליותר ילדים בגן אם המבנה של הגן מספיק גדול לאכלס את כולם ויש מספיק מבוגרים כנגד מספר הילדים - ז"א שכל ילד מקבל את היחס שלו ולא נופל בין הכיסאות כי הגננת והמטפלת עסוקות מידי... בכל מקרה בגנים עם מספר ילדים גדול יותר, מה שקורה שיש חלוקה של הילדים לקבוצות עבודה קטנות - לרוב לפי הגיל והיכולת, הילדים נפגשים במליאה (ריכוז) מספר פעמים ביום ובשאר הזמן גם ככה הם מחולקים, ככה שיוצא שבכל מקרה הילד נמצא עם מספר מועט של ילדים, אבל עקרנית "כאילו" יש לו יותר מבחר.

למעלה