עזרה דחוף

שבי123

New member
../images/Emo92.gifעזרה דחוף

שלום! האם מישהו/י יודע/ת איך מתרגמים את השם הבא לעברית? richard c. scheerenberger וכן האם מישהו יודע מה הכוונה דאומרים את צמג המילים physically sensorially?

Fanja

New member
פיזית תחושתית, אם מתאים להקשר שלך

תמיד עדיף להביא משפט שלם או הקשר

שבי123

New member
תודה וחידוד

תודה על התשובות להלן המשפט המלא: that the tribe respected the physically sensorially persons

Fanja

New member
לחידוד יש לצטט משפט עוד יותר שלם../images/Emo13.gif

אני מבינה שהרעיון הכללי הוא שהייתה הערכה כלפי אנשים שהיו רגישים מבחינה פיזית-תחושתית. אבל אולי נוכל לעזור לך יותר אם תפרטי קצת, או תביאי צטוט רחב יותר.

שבי123

New member
ציטוט מלא

תודה על הנכונות לעזרה. המשפט קשור לגילוי של שרידי אנשים קדמונים במערה בעיראק. שרידים אלו הוכיחו שהחברה הזאת דאגה לאנשים בעלי פיגור שכלי ו/ נכות גופנית. להלן המשפט המלא: close examination clearley indicateed that the tribe respected the physically sensorially and presumably mentaly retarded persons and made every effort to protect them

Boojie

New member
לדעתי פשוט חסר שם פסיק.

זה על מערות שנידר, נכון? השבט כיבד את האנשים המפגרים/מוגבלים מבחינה גופנית, חושית ויש לשער שגם שכלית ועשה כל מאמץ לגונן עליהם.

Fanja

New member
המממ...נראה לי שהבנת נכון,

ראשית, נראה לי שצריך להיות פסיק בין physically ו-sensorially. עכשיו: השבט רכש כבוד כלפי אנשים בעלי נכות פיזית או תחושתית, או עם פגור שכלי, ועשה כלך מאמץ להגן עליהם. (סדרי לך את המשפט בצורה המתאימה לך ביותר) לא "נוח" לי עם המילה sensorially- זה כתוב כך ממש במקור? לגבי החברה הזאת שדאגה כך לנכיה,בניגוד לחברתנו הנאורה, אפשר לומר:
Perhaps in time the so-called Dark Ages will be thought of as including our own. - Georg C. Lichtenberg​
מקווה שעזרתי

ססילי

New member
../images/Emo32.gif תהיה ארכאולוגית

נכים פיזית אני מבינה, אבל איזה שרידים ארכאולוגים (פרט למידע כתוב כמובן) יכולים להצביע על כך שחברה דאגה לבעלי הפיגור השכלי שבה? לי זה נראה כמו השלכה מתפיסתינו שלנו - שדאגה למוגבלים בהכרח כוללת את אלו וגם את אלו.

Fanja

New member
it does say: presumably

ואני תוהה אם אפשר לבצע בדיקות DNA ,באמת איני יודעת מה מצב השימור של החומר, כדי לגלות למשל תסמונת דאון או תדמונת הX השביר (=פגור שכלי) מאוחר מדי מכדי שאעמיק לחשוב....

למעלה