נקוי קסדה

tamiroff

New member
../images/Emo92.gif נקוי קסדה

אני מתנצל מראש. אני יודע שזו שאלה שכבר נשאלה אבל אני צריך עצה. יש לי קסדה ישנה אראי שלא חבשתי שנתיים ויש לה ריח של עובש בריפוד. בעבר, רחיצת ריפוד פנימי של קסדות אחרות הסתיים באסון (הריפוד התקלף המשיך להסריח והקסדה עברה לעולם שכולו טוב). איך רוחצים ריפוד פנימי בלי להרוס את הקסדה? בבקשה תנו עצות מנסיון מעשי...

DR EVIL

New member
שאלה : לא עדיף לגשת לאופנועית

ולקנות ריפוד פנימי קומפלט חדש בכמה גרושים ? בטח אחרי שנתיים !

® Road Runner

New member
לא עדיף לחפוף לפעמים?? ../images/Emo3.gif

אם יש כבר עובש אז המצב די אבוד...
במידה ותרצה בכ"ז לנסות ולשטוף את הריפוד אז: פרק את הריפודים, מלא גיגית במים + אבקת כביסה\שמפו לפי הטעם(לא להתקמצן
). הכנס את הריפודים(אם הריפוד לא פריק אז את כל הקסדה) ותן לריפוד לספוג את המים. תשרה את הנ"ל כמה שעות במים כשמידי פעם אתה לוחץ על הריפוד לא לסחוט אלא רק ללחוץ והחלף את המים במידת הצורך. לאחר שפחות או יותר המים נקיים(המים לא יגיעו לצבע נקי לחלוטין כי הריפוד משיר צבע) הוצא את הריפוד מהמים וע"י לחיצות(לא סחיטות) הוצא את המים. שים את הריפוד\קסדה לייבוש בחוץ ליום-יומיים(עם המזג אוויר הזה אולי יותר..) בהצלחה

אני הכנסתי את שלי לאמבטיה חפפתי עם

שמפו ויבשתי עם פן לאחר שמספר שעות . לא נשאר שום ריח בקסדה

yogev klx300r

New member
רע מאוד../images/Emo70.gif

אסור לייבש עם פן, זה עלול להרוס את המיגונים של הקסדה. השיטה הכי טובה לשטוף (שאותה גם יסבירו לך באופנועית): שים מגבת באמבטיה (כדי שהקסדה לא תשרט), ותניח עליה את הקסדה. עם השפורפרת תשפריץ לתוך הקסדה עד שהיא רטובה כהוגן (לא להשרות), תפזר בפנים אבקת כביסה לכביסה ביד, תשפריץ קצת מים, ותתחיל לשפשף (את הריפוד, לא שום דבר אחר
). תשטוף במים, ותחזור על זה עוד פעם-פעמים. לאחר מכן, תניח את הקסדה באמבטיה, אבל כשהחלק של הסנטר מוצב טיפה גבוה יותר (כדי שהמים יצאו מתעלות האיוורור) ע"י הגבהה כלשהי. תן לקסדה כמה ימים (בד"כ 2-3 תלוי במזג אויר), והיא תחזור למצב חדש. דרך אגב, אם אני לא טועה, אומרים להחליף קסדה כל 5-6 שנים

אפשר ליבש עם פן לא בעוצמה גבוהה

על מנת לא להגיע לטמפרטורות גבוהות מדי . ונכון צריך להחליף קסדה כל מספר שנים אני חושב שמומלץ כל 2-3 שנים . עסק יקר מאד זו הסיבה שאני מעדיף לקנות קסדות זולות יותר לא צבעוניות ולהחליף כל שנתיים.

למעלה