מבחן מכונאות

טלגל1

New member
../images/Emo92.gifמבחן מכונאות

במידה וקוטר המדחף גדול יותר והפסיעה ללא שינוי ? א. יושפע כח הדחף של הספינה ב. שינוי במהירות המתפתחת ווסת הדלק מה תפקידו ? א. לשמור על מהירות סיבובי מנוע יציבה ב. לווסת את כמות הדלק למרססים מישהו חושב שהוא יכול לדעת מהן התשובות הנכונות , אני הימרתי ונפלתי ...

zerez

New member
ההימור שלי

במידה וקוטר המדחף גדול יותר והפסיעה ללא שינוי - (יושפע כח הדחף של הספינה) - לא מדויק, העומס על המנוע יעלה ווסת הדלק מה תפקידו - לווסת את כמות הדלק למרססים (זאת התשובה הנכונה בבחינה)

ווסת הדלק...

ניסוח מתוך ספר מכונאות- תפקיד ווסת הדלק הוא שמירה אוטומטית על מהירותו הרצויה של מנוע הדיזל כשתנאי העומס משתנים. במילים אחרות אם אתה לא נוגע בטרוטל אין סיבה שמהירות המנוע תשתנה! מכאן מובן שהווסת אחראי להתאים את כמות הדלק הנזרקת בהתאם לתנאים המשתנים. מה היו יתר התשובות במבחן? מדחף גדול יותר ללא שינוי בפסיעה מעמיס את המנוע.

zerez

New member
נכון אבל

בבחינה האחרונה ששאלה זו הופיע משרד התחבורה ציפה לקבל את התשובה שציינתי, כלומר ויסות כמות הדלק למזרקים. נכון שהתשובה לשאלה מה היה קורה לו לא היה וסת דלק היא שהמנוע לא היה שומר על סיבובים קבועים בעומס משתנה. זו בהחלט אחת השאלות המכשילות במבחן אולם לא היחידה. שאלה מכשילה נוספת: מה מניע את משאבת מי הקירור במנוע חיצון ? א. גג"ש ב. ציר המדחף ג,ד לא לעניין התשובה ע"פ הספר היא גג"ש המונע ע"י ציר המדחף. אז מה התשובה הנכונה ??? לא יודע !!!

ה ש ח ף

New member
כח הדחף אכן מושפע

לפי החוק השני של ניוטון, חוק הפעולה והתגובה, אכן כאשר כוח הדחף עולה (כלומר המדחף דוחף יותר מיים) הוא גם מעמיס יותר את המנוע. תאר לך מדחף קטנטן עם אותה פסיעה כמו המדחף שלך, לא יהיה לו כלל חיכוך עם המיים ולכן לא יקדם את הספינה (וגם לא יעמיס את המנוע). בגוררות למשל יש מדחפים גדולים כיוון שהן צריכות הרבה דחף גם עבור פסיעה קטנה יחסית.

טלגל1

New member
למכונאים

תודתי על עזרתכם בעניין המכונאות נראה לי שהבנתי מה רוצים ממני - may the good wind always be with you

למעלה