ייעוץ וירטואלי

תלמ 300807

New member
../images/Emo92.gif ייעוץ וירטואלי

שלום רב אני אמא לתינוק בן 3 חודשים ולפני כמה ימים התחילו לי כאבים במפרק יד ימין .אני חושבת שזה בגלל שאני תופסת את השד בצורה לא נכונה כדאני מניקה,או בגלל שהרמתי השבוע כמה פעמים את התינוק יחד עם כרית הנקה שצמודה אליי ביד ימין בצורה שכאילו אני מקפלת אותה.אני מקווה שההסבר ברור. כואב לי בחיבור בין כף היד ליד ,כאב שמופיע בעיקר בשטיפת כוס ,הרמת התינוק עם כפות ידיים בבית שחי ועוד תנועות שדורשות קיפול היד. ביום הכאב עוד יחסית בסדר אבל בלילה כנראה בגלל שאני לא מפעילה את היד אז זה ממש כואב ,בצורה שאפילו הזזת השמיכה כואבת לי. ***מחיפושים בפורומים הבנתי שכנראה יש לי דלקת השאלה היא אם אפשר להיות בטוחים מעצם התיאור או כדאי שאלך לאורטופד? ***ואם אלך לאורטופד והוא יאבחן דלקת בלי צילום זה אמין או שכדאי שאדרוש צילום? ***ואם אכן מדובר בדלקת אני אהיה חייבת אנטיביוטיקה או שיש טיפול אלטרנטיבי יעיל? משהו משחתי או איזה חבישה לא ממש טיפול פיסי כי אין לי הרבה זמן פנוי עם התינוק והההנקות ... תודה

תלמ 300807

New member
ואם חס וחלילה אני אצטרך כן

לקחת אנטיביוטיקה ,זה יעבור לתינוקי בהנקה? אם אני אקח גם אצידופילוס זה גם יעבור אליו ויוכל לעזור? תודה

תלמ 300807

New member
בנוסף לטיפול שהצעת

אפשר לשים על היד מידי פעם את הכריות חימום למיקרו? תחבושת אלסטית במשך היום? ושאלה אחרונה,האם לסחוט את המגבת או לשים אותו על היד ספוגה במים? תודה

0 אור 0

New member
כאב בחיבור כף היד

כאב בחיבור כף היד לעתים נובע מדלקת, אבל זהו סוג אחר של דלקת מאשר אנגינה, למשל. מטפלים בו ברפואה הקונבנציונלית באמצעות תמיכה, חימום ומשחות אז במקום משחה שמכילה חומרים כימיים את יכולה להיעזר במשחה או שמנים טבעיים - אם כי גם במקרה זה חשוב להזהר שהשמנים האתריים לא יהיו במגע עם התינוק. להקלה את יכולה להיעזר בחבישה אלסטית ובחימום האיזור (שוב - או שמנים או פיזית או אמבטיה) וכמובן מולץ ברגע שיתאפשר לך להגיע לטיפול רציני (ברפואה משלימה כמובן)

izackv

New member
חימום, עיסוי טיפולי, טווינה

כל אלא ועוד, יכולים להקל עד לפטור את הבעיה. אבל חשוב שתזהי מה התנועה שגרמה לבעיה מלכתחילה ותשני אותה. אחרת כל מה שאת "מתקנת" "יתקלקל" מהר מאוד שוב. בנוסף, הדלקת יכולה להיות בחיבור כף היד, אבל מאוד יכול להיות שהיא במרפק (טניס אלבאו) ואז הסימפטום הוא של חוסר יכולת להחזיק דברים ביד. אם את מאגרפת את כף היד (או מחזיקה בעזרתה משהו) ואז מסובבת את האגרוף והכאב גורם למה שאת מחזיקה ליפול זה עשוי להצביע על "מרפק טניס" אם זה המקרה, תנסי לחמם גם את האזור של המרפק (להקפיד לא לחמם למצב של כוויה) הכי מומלץ זה כן להתפנות לטיפול פיסי. ככל שמטפלים מוקדם יותר, הטיפול יכול להיות מהיר יותר ויעיל יותר. --- בהנחה שאין דרך לטפל פיסית, עדיין חייבים לאתר את הגורם לבעיה ולנטרל אותו! הדלקת היא בסך הכל "שדר" מהגוף שלך שמנסה להסביר לך שאת פוגעת בו. התעלמות מהשדר, או נסיון להחליש אותו לא ישנה את העובדה שהשדר הזה חשוב ודורש ממך לבצע שינויים! --- מישהו שמבין בשמנים ארומטיים יכול להכין לך תערבות שמתאימה לטיפול בדלקות כאלה ואז את יכולה למרוח את השמן ולעשות לעצמך עיסוי מקומי פעם פעמיים ביום וזה יכול להקל על הסימפטומים.

תלמ 300807

New member
כמה שאלות לאור ולizackv

יכול להיות ש (אני מנסה להרגיע את עצמי) שזה קרה מתנועה לא נכונה (שאני יודעת מהי ולא אחזור עליה ) ואז רק חימום וחבישת האיזור יעזרו ולא אצטרך טיפול פיסי אצל מטפל חיצוני? שמנים ארומטים לא מסוכנים בהנקה? משחת טראומיל יכולה לעזור ? אם לא נופל לי מהיד מה שאני מחזיקה בהזזת האגרוף אז זה לא "מרפק טניס"? מה זה ניסיון להחליש את השדר ? אנטיביוטיקה? לחמם כרית במיקרו ולשים על האיזור זה בסדר? יעזור? איך בוחרים תחבושת אלסטית מתאימה ? תודה

0 אור 0

New member
תשובות

עבודה עצמית היא בהחלט רצויה ועוזרת, אבל המטפל המנוסה יכול להדריך אותך מה לעשות. וכן - בשלב של הכאב נעזרים במנוחה |_שהחבישה מאפשרת אותה) ובחימום, ורק כשהכאב עובר אפשר לבצע תנועות שמסייעות להחלמה. הימנעות מתנועה מסויימת לטווח ארוך עלולה ליצור מגבלה - לכן חשוב לשמור על היד בשלב האקוטי, אך לאחר ההחלמה כן להגיע בהדרגה ובזהירות לטווח תנועה מלא. לגבי שמנים ארומטיים - כפי שאמרתי, רובם אכן לא מומלצים לתינוק. על כן את יכולה לשים את תערובת השמנים על היד אחרי הנקה, ולשטוף את היד לפני ההנקה הבאה כדי שהתינוק לא יחשף

תלמ 300807

New member
הלוואי ויכולתי להרים אותו רק בין הנקה להנקה:-

הייתי עכשיו אצל אורטופד והוא אמר שיש לי באמת תהליך דלקתי גידי שורש כף היד הפנה אותי למכון אורטופדי לקבלת סד אלסטי ייעודי עם וולקרו ותמיכה מתכתית ,הוא אמר לי לא לקחת כרגע משחה אנטי דלקתית בגלל ההנקה. ונגד כאבים אופטלגין בלבד... שאלתי אם אפשר אדויל (כאילו בתמימות) אז הוא אומר "לא זה אסור בהנקה" ...חחחח מעניין איך הם אומרים דבר כזה בלי שיש להם מושג שההיפך הוא הנכון .מוזר. אם הוא לא מבין שיגיד שאני אבדוק במכון טטרולוגי או משהו ... תודה על העזרה

שמש א

New member
מאוד נפוץ אצל נשים מניקות

עקב תנוחת הנקה לקויה. ממליצה לך להניח את השד והתינוק על כרית ההנקה באופן כזה שלא תצתרכי לאחוז אותם כלל במשך ההנקה. אם את מוצאת שזה בלתי אפשרי, כדאי לנסות לעבור להניק בשכיבה. כובן שחוץ מזה תמיד אפשר לפנות לטיפול בטווינה ודיקור שיביאו להחלמה מהירה יותר, אבל חשוב שתטפלי בשורש הבעיה.

תלמ 300807

New member
אני מנסה ולפעמים מפספסת אבל

עכשיו אני כבר לא אפספס.מה שכן נדמה לי שזה קרה בגלל שיש לי כרית הנקה כזאת שנקשרת לגוף my breast friend והתינוק עליה (מעל חמש קילו) והייתי קמה לפעמים כשיד שמאל תומכת בגב שלו ויד ימין תופסת את הכרית באמצע ,אני כמעט בטוחה שזה בגלל זה.

0 אור 0

New member
אני א ממליצה על אופטלגין וגם לא על אדויל

מכיוון /הכאב הוא מקומי, כדאי לטפל בו מקומית מומחה לצמחי מרפא ושמנים יעזור לך הרבה יותר מאשר אורטופד בנושאי דלקת ודיקור יעזור הרבה יותר מאשר סד מתכת לגבי השמנים - לא מורחים אותם דוקא בשניה שזה כואב - כי העבודה שלהם היא עמוקה וטיפולית. את מורחת אחרי הנקה ונותנת לחומר לעבוד - מדובר ב 2-4 פעמים ביום , לא כל הזמן תתייעצי עם מי שמכין לך את תערובת ה שמנים לגבי כללי הזהירות הקשורים להנקה

תלמ 300807

New member
כן ברור שלא כדאי כדור אני כל היום עם

כאבי ראש ומסרבת לקחת כדור ,והנה בסוף אחרי מקלחת זה עבר . תודה

RavidAtia

New member
שמנים

שמנים בהחלט חודרים לגוף ועוברים בהנקה, אבל מטפל מוסמך ידע לתת לך שמנים שלא מזיקים לתינוק

למעלה