דרוש לי ציטוט

../images/Emo92.gif דרוש לי ציטוט

בנושא ספרים או ספריות, לגבי הצורך של אנשים בקריאה. משהו שעושה חשק לקרוא, עדיף ציטוט של אישיות ישראלית בעברית (אפשר גם מתורגם). לא עולה לי שום דבר בראש, ואני בטוחה שיש.

יוסי ר1

Active member
רוצה הפוך על הפוך?

'ויותר מהמה בני הזהר עשות ספרים הרבה אין קץ ולהג הרבה יגיעת בשר' (קוהלת יב, ב)

"לא טוב, כבר יש לו אחד"

אמר דוד לוי לחבריו כשמישהו הציע לקנות ליצחק שמיר ספר ליום הולדתו.

1

נכד: ספר? סבא: אכן כך. כשאני הייתי בגילך, הטלוויזיה נקראה 'ספרים'. - ויליאם גולדמן { מתוך הסרט "הנסיכה הקסומה" }

2

ספרים, כמו נופים, מצליחים להטביע עצמם ביתר תוקף ועומק, כשהם נקראים בגיל המתאים. - מאיר שלו { מתוך "בעיקר על אהבה", עמ' 82 }

3

המקום הזה (חנות ספרים ישנה) הוא אחד מרזי העולם, דניאל, מקדש. לכל ספר, לכל כרך שאתה רואה, יש נשמה. הנשמה של מי שכתב אותו, ונשמתם של אלה שקראו בו וחיו אותו וחלמו עליו. בכל פעם שספר מחליף ידיים, בכל פעם שמישהו מעביר מבט על דפיו, הנשמה שלו גדלה ומתחזקת. - צלה של הרוח { מאת קרלוס רואיס סאפון }

4

מקום שבו שורפים ספרים, שם ישרפו בסוף גם בני אדם. - היינריך היינה { מתוך המחזה "אלמנסור", 1820 }

5 6 7 8 9 10 11 12 13

קריאת כל הספרים הטובים היא אכן כמו שיחה עם האנשים האצילים ביותר, מהמאות החולפות, שכתבו אותם. ברם, זו שיחה מכוונת היטב, בה הם חושפים בפנינו רק את הטובים שבהרהוריהם. - רנה דקארט כשאני משיג מעט כסף אני קונה ספרים; ואם נשאר קצת אני קונה אוכל ובגדים. - ארסמוס אם נפגוש אדם בעל תבונה נדירה, עלינו לשאול אותו אלו ספרים הוא קורא. - ראלף וולדו אמרסון חברים טובים, ספרים טובים ומצפון ישנוני: אלו החיים האידיאליים. - מרק טווין ספר שמונח חסר-שימוש על רף הוא תחמושת מבוזבזת. בדומה לממון, יש לשמור על הספרים במחזוריות מתמדת. השאל ולווה ככל הניתן - כסף וספרים! אך בעיקר ספרים, משום שספרים מייצגים אינסופיות יותר מאשר הכסף. ספר הוא לא רק חבר, הוא מייצר חברים עבורך. כשאתה שולט בספר במוח ובנפש, אתה משתבח. אך כשאתה מעביר אותו הלאה, אתה משתבח פי שלושה. - הנרי מילר ישנם ספרים שנועדו לטעימה, אחרים לבליעה, ומעטים מאוד ללעיסה ולעיכול. - פרנסיס בייקון ספרים הם נשאי הציוויליזציה. בלעדיהם, ההיסטוריה שותקת, הספרות אילמת, המדע בעל-מום, התרבות והעיון בקיפאון. - ברברה טוכמן כל פעם שאני רוצה לקרוא ספר טוב, אני מוציא את אחד הרומנים של ג'פרי ארצ'ר, עומד עליו, ומגיע למדף של הספרים הטובים. - סטיבן נוריס

אלי ו.

New member
סוריאל ../images/Emo124.gif ציטוט בשבילך

אני אוהב ללכת למגרש המשחקים של בית-הספר ולראות איך הילדים קופצים וצועקים. הם פשוט לא יודעים שאני משתמש בכדורי-סרק. * ג'ק הנדי, מחשבות עמוקות. * תמיד חשבתי שג'ק הנדי הוא דמות פיקטיבית מ SNL, רק בזכות הערך בויקי למדתי שמדובר באדם אמיתי ובספר אמיתי.

צימעס

New member
"שיו, אני כ"כ עייפה, אפילו לקרוא אין לי כח"

האם זה ממחיש את מידת הצורך שלי בקריאה? ניסיתי.

D o r o t h y

New member
"ספר זה ממש אוצר

לא צריך עיתון דבר כשספר בביתך 'תה לא צריך את אשתך" (הגשש החיוור, שוק הספרים) ואפשר להמשיך ולצטט משפטים רבים מהמערכון המופלא הזה ...

למעלה