איך עושים את זה?

ilanplay

New member
../images/Emo92.gifאיך עושים את זה?

אני יודע שמדובר בבקשה לא שגרתית, אבל אני הסתובבתי בהודו בערך למעלה משנתיים, בשבלב מסוים, החלטתי (אולי לא מספיק) לנסות להשתקע שם, וליצור עסק משלי, אבל דברים לא זרמו, אני הייתי שמח לשמוע מכם, איך עושים את זה. מאיפה אתם התחלתם?

mentorit

New member
מתחילים מרעיון טוב

אח"כ פוסלים אותו מליון פעם מספרים לכל מיני לחברים בישראל-הם כבר ידאגו לבאס אותך מספיק טוב... אם אתה עדיין נעול על הרעיון - השלב הבא הוא בניית תכית פעולה קטנה וגיוס כסף בלי כסף לא תוכל להתרומם אח"כ בודקים אם הודו זה באמת המקום הנכון וכיצד אזרח זר פותח עסק בהודו

duncken

New member
מה עושים...

תקרא מה שמנטאורית כתבה כמה פעמים ותחשוב על זה.. זו הדרך. ואז אתה בטח תשאל איך אני מוצא את אותו רעיון. תתחיל בלחשוב מה הם היתרונות\חסרונות היחסיים של הודו לעומת מקומות אחרים. מה ראית וחווית במשך השנתיים? אני מניח שאמרת לעצמך לא פעם ואללה.. אם רק היה לי את זה עכשיו... אני לא הייתי מספר לחברי מישראל.. אין ממש צורך... כמו שנכתב.. הם לא יועילו...

Benkok

New member
לא מדויק דנקן...החברים מאוד יועילו.

כשיש לך רעיון בראש, אז מן הסתם הוא נראה הכי טוב אצלך בראש. ברגע שאתה מספר אותו למישהו, הפידבק שאתה מקבל (חיובי או שלילי) יעזור לך לפקס את הרעיון. בדרך כלל החברים הקרובים ירשו לעצמם לשאול אותך את השאלות הקשות שאתה לא שאלת את עצמך, ברגע שיהיו לך תשובות לשאלות האלה, אתה יכול להתקדם צעד אחד קדימה עם הרעיון.

duncken

New member
נכון ו... לא כל כך נכון...

מסכים איתך שיעוץ טוב הוא הכרחי כדי לפתוח עסק ובחינת רעיון הבסיס. הבעיה שלי עם התיעצות עם חברים קרובים נובעת מכמה סיבות: - הרבה אנשים הם בני מעמד ביניים, מועסקים, אשר חשיבתם היא די שבלונית. חשיבה שהיא חד מימדית. נכון ביחוד לישראל. אנשים שיעדיפו את הבטוח ומה שהולך בשוק מאשר את הלא בטוח. - גם אם יש ביניהם אנשים אשר פועלים עצמאית, עפ"י הנסיון שלי עם ישראלים הנטייה של רבים היא בד"כ או לקפוץ למים מבלי לבדוק את עומק הבריכה או להיות יותר מדי זהירים. רק אתמול דיברתי עם ישראלי אשר העלה רעיונות לעסק בארץ. במקום ללכת מהמכירה אחורה הוא התחיל ב: "להביא משהו טוב מסין ולמכור...". איך למכור? מה ערוצי השיווק? גישת ה"יהיה בסדר נסתדר". עוד רעיון היה לפתוח בית אוכל (לא בדיוק מסעדה אלא משהו דומה..) פשוט בעיר מסויימת בארץ..מה עם בדיקת ענף המזון? השקעה מול סיכון? נדה.. "מה העלויות שיכולות להיות לי בשביל דבר כל כך פשוט? 20K$?" אני מעריך מאוד תעוזה אבל אני מעריך עוד יותר תכנון ומחשבה לפני. - כשאתה מדבר עם חברים קרובים יש תמיד דינמיקה מסויימת שתשפיע על התגובה שתקבל. כי אתה חבר שלהם ולכן התשובה לא תהיה חפה מאינטרסים אישיים שיהיו בד"כ מוסווים. לעומת זאת, אם תלך ליועץ זר ותדבר איתו בכלליות תקבל תשובה הרבה יותר "שווה" במישקלה. - אנחנו מדברים על עסקים בחו"ל פה. לצערי אנשים בישראל לא מבינים שחו"ל הוא לא ישראל ולכן לא כל מה שקורה בעסקים בישראל קורה ועובד בהכרח בחו"ל.. ולהיפך. יש לי עוד כמה נקודות אבל אני מניח שאתה מבין את הפואנטה.

גם אותי זה מעניין...

איך התחלתם? מאיפה כל הידע לימודים אקדמאים? ספרים? חברים? ניסיון? אני בעצם רוצה לדעת מאיפה אני יכולה להתחיל!! אני רק יודעת שאני רוצה להיות עצמאית - לא שכירה וככל הניראה לפתוח עסק בח"ול - שכמו שכתבתם וקראתי גם בארכיון שונה מאוד מישראל ... הרצון זה הרבה אבל צריך גם הרבה ידע - לא מספיק התעוזה כפי שמישהו ציין צריך גם לבדוק לעומק את העיסקה ובשביל זה צריך ידע = כוח (וגם כסף לא יזיק)

למעלה