רינה89

New member
דעתי

אני הייתי רוצה לקרוא על זמרים עיראקים, במיוחד היהודים, ולא על זמרים מצרים. זה לא פורום על מצרים. בקשר למערביות, רבים מיהודי עירק למדו בבית ספר אליאנס וספגו תרבות מערבית וזאת עובדה שאין להתעלם ממנה.

slevinger

New member
../images/Emo51.gif

לזה בדיוק התכוונתי. אני גדלתי בבית שהשפה המדוברת בו היתה ערבית ושמענו מוזיקה ערבית, אום כלת'ום ופריד אלאטראש ואחרים. אין זה אומר שלא שמענו שירים ישראלים, קליף ריצ'ארד, אלוויס ואחרים, לצד מוזיקה קלאסית, כן קלאסית (!) ואהבנו את זה מאוד. הכי אהבנו לגלות שמלחינים ערבים "גנבו" קטעים קלאסיים בתוך הלחנים שלהם, כך זיהינו את הקטע המפורסם מאסטוריאס של אלבניז בשיר של פריד אלאטרש ועוד קטעים אחרים אצל עבד אלוואהאב ואפילו בשיר אחד של פיירוז יש קטע משיר צרפתי. חשבתי שנחמד יהיה וגם מעניין לכתוב על אותם אנשים שהיו חלק בלתי נפרד מחיינו באותם ימים, בלי להתבייש בזה ובלי להתכחש לזה (הימים האלה חלפו עברו) ואני מסכימה לחלוטין עם דבריך אורח ומודה לך. נוסטלגיה זו לא מילה גסה.

slevinger

New member
אז מה אם זה לא פורום של יהודי מצרים

אצלך בבית לא שמעו אום כלת'ום בוקר וערב??? אשרי המאמין. אינני רוצה לכפות את דעתי כמובן, מי שרוצה להסתגר בדלת אמותיו - רשאי כמובן לעשות זאת, אבל בלי תירוצים לא ענייניים בבקשה ובלי משוא פנים. זה שרבים מיהודי עירק ספגו תרבות מערבית ולמדו באליאנס, זה נכון, אנחנו יודעים, אז מה? זה לא רלוונטי בכלל! הויכוח הוא לא אם יהודי עירק היו מערביים יותר ומזרחיים פחות או מזרחיים יותר ומערביים פחות. היום כולנו מערביים, רבים מאיתנו אף לא סובלים את המוזיקה הישראלית המזרחית (אני בהחלט מעדיפה לשמוע את המוזיקה הערבית האוטנטית במקום). אי לכך אנחנו תמיד נתרפק בנוסטלגיה למשמע אום כלת'ום ופריד ואחרים (דבר שקורה לי רק לעיתים נדירות, לשמוע אותם, אני מתכוונת), משום שהם היו חלק בלתי נפרד מילדותינו, ולא משנה לי אם הם היו ערבים או יהודים, או יהודים או לא יהודים מעירק, לבנון או ממצרים.

רמי גור

New member
עוד דעה

אין הבדל בין זמרים לבנונים ומצרים ובין זמרים אמריקאים. שניהם זרים ולא עיראקים. אנחנו צריכים להיות גאים בתרבות העיראקית שלנו, באנשים שלנו, שצמחו מתוכינו.

slevinger

New member
../images/Emo91.gif

הייתי מאוד שמחה אם נאמץ את הרעיון של כתיבה של ביוגראפיות של אישים מתחומים שונים, כגון זמרים, שחקנים, סופרים, אישים פוליטיים וכד', מהעולם הערבי כמובן, או שנספר על פרשיות הקשורות לנושא שלנו, כגון פרשת שפיק עדס, פרשת נאג'י ונאג'י (בעירק), פרשת עסק הביש (במצרים) וכו'- כל זאת על מנת ללמוד, להוסיף דעת, ללמד את הצעירים בחבורה וכמובן גם כדי להוסיף עניין לפורום. כל פעם מישהו אחר יכתוב - בהתנדבות כמובן - נושא הקרוב ללבו או שמעניין אותו באופן מיוחד. אני מתנדבת להתחיל, בחרתי כבר את הנושא: הביוגראפיה של פריד אל-אטראש, ואפילו התחלתי לקרוא ולאסוף חומר (יש הכל באינטרנט!) מקווה שתהיה מוכנה בשבוע הבא. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ואת דעת מנהל הפורום לפני שאעלה את עבודתי.

slevinger

New member
פגיעה???

שמיעה של אום כלת'ום, פריד ואחרים מהווה פגיעה בתרבות העירקית??? לא מבינה במה זה פוגע. בכל אופן אני גדלתי על השירים שלהם ובכלל לא מכירה אף זמר יהודי עירקי או מוסיקה עירקית, אבל אין לזה ולא כלום עם כבוד וגאווה.

רמי גור

New member
תגובה

לא אמרתי אף מילה על פגיעה. כל אחד יכול להנות מכל מוזיקה שמוצאת חן בעיניו- מצרית, לבנונית, הודית, אמריקאית,... אבל הגיע הזמן לשמר את התרבות העיראקית שלנו, אם אנחנו העיראקים לא נעשה זאת, אז מי יעשה את זה?

תגובה

הרעיון מצויין אם זה בקשר ליהודים מעירק, כמו למשל פרשת שפיק עדס או ביוגרפיות על אישים מתחומים שונים- אם הם יהודים עיראקים (אבל לא משאר העולם הערבי כמו פריד אלאטראש)

slevinger

New member
הבחנה מוזרה

האם התרבות הערבית, המוזיקה, הסרטים וכו' - היא זרה לנו? האם לא גדלנו על ברכיה? האם היא לא היתה התרבות של הורינו שחיו שם? ומה רע בלהרחיב אופקים מעבר לסף ביתנו??? אינני יורדת לסוף דעתך, האבחנה שאתה עושה היא בלתי הגיונית לדעתי, אם כי זכותך כמנהל האתר לשים סייגים ואין לי מה לעשות בנידון וחבל.

תשובה

הרבה יהודים בעיראק גדלו על מוזיקה מערבית. אצל רבים רקודי וואלס או שירים של אלויס והביטלס היו יותר פופולרים מהשירים של הזמרים הערבים, לרבות של זמרים עיראקים. לכן בתור פורום של יהדות עירק כדאי להתרכז רק במה שהוא יהודי עירקי ולא להתרחב לכיוונים אחרים. לא חסר אישים מתוכנו שהגיעו להשיגים נכבדים בכל התחומים.

יש פתרון - הודעות ../images/Emo32.gif

אפשר פשוט ליצור שירשור בנושא ובו להשתמש בסמל ה-OFF, בכדי לציין שאינו קשור ישירות לנושא הפורום. זוהי בדיוק המטרה של הסמל הזה. מי שלא מעוניין, ידלג על שירשורים כאלו. אפשר בשירשורים כאלו לכתוב על כל דבר - אפילו על איך עבר עליי השבוע, כי נוצרת פה בעצם קהילה. אני מקווה שהפתרון מקובל על שני הצדדים.

למעלה