• פותח הנושא bijou
  • פורסם בתאריך

bijou

New member
../images/Emo91.gif

טוב למרות שספרים זה נדוש ובשביל זה יש אינטרנט אני רק ממליצה מקרב לב לקרוא את הספרים של ג'ורג אורוול כדי להתחיל מאחוזת החיות ולעבור ל1984 כןלקרוא ספר נדוש נדוש אבל אם אתם לא זוכרים זה ההוא אם הדפים (כן רצחו עץ) ומילים בשחור אליו ואם ממש קשה יש גם כאלה אם תמונות שכחתי אנחנו נוער מרץ אנחנו מכירים את "הדבר" ההוא טוב מקרב לב כדי ג'ורג אורוול לפרטים על מה הוא כותב פשוט תשאלו אני התן תשובה אלטלנה
 

Yanchu

New member
איזה מקרה!

לפני 15 דקות בדיוק סיימתי לקרוא את 1984 בפעם השנייה. אגב, שני ספרים נהדרים ומומלצים ביותר!
 

Yanchu

New member
עוד דבר...

קוראים לספר "חוות החיות" ולא "אחוזת החיות". מי שיקרא את הספרים יבין למה היא התבלבלה...
 
אם כבר ספרים... ../images/Emo32.gif

ממש היום סיימתי לקרוא את 'בית כברות לחיות שעשועים' (זה בכוונה נכתב עם שגיאת כתיב) של סטיפן קינג, שהיה הספר הכי טוב שקראתי הרבה זמן. אז אני, גם אני אמליץ על משהו (ואני מניח שאלכס יחזק אותי בהמלצה הזו).
 

Yanchu

New member
גם אני רוצה להמליץ!

טוב... יש לי טונה ספרים להמליץ... נשים את המיתולוגים כמובן: "בעל זבוב" (איך לא?!) בטח כולם קראו, אבל שיהיה... "התפסן בשדה השיפון" (גם כולם קראו, אני מקווה)... וספר פחות מוכר: "יום אחד בחיי איוואן דניסביץ'"/א. סולז'ניצין. ספר פחות מוכר ופחות מיתולוגי, אבל ללא ספק לא פחות טוב... בא לי להמליץ על עוד כמה, אבל שיהיה, מספיק.
 

bijou

New member
עוד המלצה

לא קראתי את האחרון אבל עכשיו אני אקרא עוד מומלץ יונתן ליווינגסטון ותעתועים של ריצארד באך ממש מומלץמכל הלב אלטלנה
 

הדמוקרט

New member
../images/Emo32.gif די עם אורוול! די עם התפסן!

אני לא מסוגל לקרוא את אורוול... אחרי שחצי כיתה עשתה בוק-ריפורט על חוות החיות, והחצי השני על 1984, ורק אני עשיתי על יוליוס קיסר, גיליתי שאני מכיר את אורוול בע"פ... זה קצת מקשה על הקריאה, כשאתה מכיר את הפואנטה לפני שאתה קורא את הכריכה... :p והתפסן זה חרא ספר! כולם קוראים את הספר, ופתאום, "וואו! העיניים שלי נפתחו! כולם מסביבי צבועים, כולם מטורפים ורק אני נורמלי! אני חי בעולם מזויף!". עזבו את התפסן, לכו תקראו את סלינג'ר האמיתי, את "פראני וזואי" ואת "הרימו את קורות הגג, נגרים"! התפסן של סלינג'ר זה קריפ של רדיוהד. בסדר, קליט, יפה, שובר לבבות, אבל תכלס - זה סתם, וזה לא אומר כלום על שאר היצירות שלו(/הם) ועכשיו אחזור על ההמלצה שלי בפורום "רוק מתקדם" - המלחמה בסלמנדרות של קארל צ'אפק, ו"בית חרושת למוחלט" , גם כן שלו. ספרים נהדרים, תרגום מעולה לעברית (לא שקראתי את זה בשפת המקור, אבל בכל אופן. השפה קולחת ויש שם כל-כך הרבה הומור, שקשה לי להאמין שהם פיספסו משהו), והמסר ברור מספיק כדי שזה יהיה ספר פוליטי-חברתי-מחאתי (אם כבר מדברים על אורוול והתפסן), אבל אם זאת עמוק. כן, ועוד משהו - אף אחד מהספרים האלו לא טחון כמו אלו שירדתי עליהם למעלה... -גיל (שלא באמת מבין בספרות)
 

LINIARA

New member
אחות שלי, עברת כל גבול.

התביישי לך! מה עם תעתועים של ריצ'ארד באך? וג'ונתן ליווינגסטון- השחף? החבר הזה שלך טימטם לך סופית את הראש? איך שכחת אותם. לא, לא אכפת לי, לכי כבר, חוליגנית... בנימה אופטימית זו של המלצות- עלובי החיים של ויקטור הוגו, בטח כולם פה כבר קראו מאה פעם. למי שלא- זה ספר חובה, למי שכן- אני יודעת שכל פעם שאני קוראת יותר, הוא עדיין מדהים.
 
יש גם סרט...

לאלה מכם שספר זה חוויה לא מוכרת יש גם סרט לא רע בכלל שמבוסס על 1984 ששמו הוא, כמובן, 1984....אני לא יודע את רמת הדיוק בין הספר לסרט משום שלא קראתי אותו ("רכשתיו לאחרונה אך טרם הספיקותי לעיין בו") אבל הסרט ממש טוב.
 
למעלה