סיגל22

New member
המלצה על הצגה

היי ערן ומיכל. אני חוזרת עכשיו מהצגה מקסימה ומרגשת מאד בשם "מר גרין" של הקאמרי. שחקנים- יוסי גרבר, מיכה סלקטור/אביתר לזר (כנראה לסירוגין). מר גרין הוא זקן בודד, אלמן שחי לבדב ברובע היהודי בניו-יורק וכמעט נדרס ע"י רוס, צעיר בן 29 שנידון לעבודות שירות בהן הוא יבקר את הקשיש פעם בשבוע ויעזור לו. מתפתח ביניהם קשר יפה ונחשף הסיפור האישי של כל אחד מהם והכל מתובל בהומור ובהמון רגש. אני מאד אהבתי וממליצה בחום.

"בוביז"- של ענבל פינטו-חוויה מרשימה

היום הייתי בשעה 1 במופע מדהים של להקת המחול ענבל פינטו. זה המופע הראשון שאני רואה של הלהקה הזאת וחזרתי נפעם מרוב יופי ותחושה טובה שהמופע הזה הצליח להעביר לי. הלהקה יצרה בעבר את היצירה "אויסטר" והציגה עם המופע הזה כ-150 פעם בארץ ובעולם. הלהקה משלבת מחול עם תיאטרון וזה יופי של דבר. ממש תענוג לראות את הרקדנים/שחקנים האלה מרכיבים שעה מיצירתם של ענבל פינטו (כוריאוגרפיה) ואבשלום פולק בימוי). שני היוצרים האלה, ענבל פינטו ואבשלום פולק - הם גם זוג בחיים. היום היצירה עלתה בפעם הראשונה בארץ לאחר שהבכורה העולמית נערכה בבלגיה. הלהקה משלבת רקדנים מהארץ ורקדנים מבלגיה, עד כמה שאני זוכר. המופע שופע רעיונות הן מבחינה ויזואלית והן מבחינה מוסיקלית. חוויה לעיניים ולאוזניים, בפירוש! התפאורה- התלבושות- והאיפור, הכל כל כך יפה, לא ריאליסטי. התנועה מתוזמנת עם המוסיקה בצורה יפה..ממש נהניתי. המופע יקר. אבל שווה ביותר. מחר הוא מוצג בערב במשכן לאומנויות הבמה ולאור בקשת הקהל הם הוסיפו עוד הופעה ביום ראשון הקרוב. למי שיש דרך ללכת- אני ממליץ מאוד מאוד. שעה של קסם בימתי. אני מצרף לינק לידיעה על המופע באתר "הבמה" ואלה מבינכם שמעוניינים לקרוא על המופע עוד: יש בידיעות אחרונות ב"7 לילות" - וראיון גדול עם שני היוצרים האלה - בתרבות מעריב של היום. סופשבוע נעים לכולנו, ערן

sun girl

New member
../images/Emo91.gif

רציתי להמליץ לכם לקרוא את המחזה "רצח" של חנוך לוין,קצר, קולע ומעורר מחשבה.קצת קיצוני אבל זה בשביל להדגיש את הדברים. תהנו.

"בוביז"- הסיפור המלא

אני חוזרת בדיוק עכשיו מ"בוביז" במשכן. אני פנאטית לריקוד, אני מודה. אני אוהבת לראות גופים מתנועעים לצלילי מוסיקה, אני אוהבת את הברק הורדרד של נעלי בלט, אני אוהבת את השרירים שיש לרקדנים ברגליים. ממש Fetish קטן: בלט קלאסי, ריקודי בטן, היפ הופ, ג´אז, טנגו, סלסה, אירובי-דאנס, ריקודי עם אינדונזיים ומה לא. רק לריקוד מודרני אני לא מתחברת, בד"כ. ויתכן שזאת הסיבה בגללה לא נהנתי כל כך מ"בוביז" של ענבל פינטו ואבשלום פולק. המופע מתחיל דווקא טוב, בגרסא ילדותית, מגומגמת ומשוהקת ל"Somewhere over the rainbow", אבל מהרגע הזה ועד ל-5 דקות לפני הסיום העניין שלי במופע עצמו נחלש בהדרגה. הבעיה ב"בוביז", לפי דעתי, היא שאין לו תוכן. הרקדנים מצוינים, ללא ספק. הרמה הטכנית של המופע גבוהה מאוד, אבל זה לא מספיק. העם דורש עלילה! בדיעבד, אני יכולה להעיד שבזבזתי יותר ממחצית המופע בנסיון למצוא חוט מקשר בין הקטעים או עלילה. עיגול האור הגדול במרכז הבמה הזכיר לי מאוד ירח, התלבושות המסוגננות והמעוצבות להפליא של שני רקדנים הזכירו לי לטאות וגם האיש הזוחל דמה בעיני מאוד לדג. אפקט המים הזורמים ברקע לא השאיר שום מקום לטעות- המופע עוסק בטבע ובאדם ביחס לטבע. רגע.. בעצם.. אולי לא. בכל פעם שחשבתי שעליתי על הקו המנחה מיד גיליתי שזה לא זה. אני די בטוחה שחוץ משם מגניב וחמוד במיוחד, למופע הזה אין שום מסר, שום תוכן ושום עלילה מיוחדת. המחסור בעלילה מורגש מאוד כאן, וגם חברותי ליציע חשבו כמוני. זה פשוט לא מעניין, עד שבשלב מסוים החלו מחשבותי נודדות למחוזות אחרים לגמרי: ברגעים אלו ממש מועלית ההצגה האחרונה של "גבירתי הנאווה" בחיפה, מחר צריך לקום בבוקר לעבודה, צריך ללכת לבנק השבוע, ביום שני יש שיעור ריקוד בארבע.. רק לא "בוביז". וחבל. אולם, יצוינו לטובה המוסיקה, עיצוב הבמה והתלבושות (לפי הסדר הזה). המוסיקה מצוינת! קצבית, רגועה, מלודית, רגישה, מסובכת ופשוטה והכל בבת אחת. המופע מכיל בתוכו קשת מוסיקלית רחבה ומגוונת. יצוין לטובה קטע האקורדיון לקראת סוף המופע- חמוד, חמוד, חמוד! עיצוב הבמה גם הוא ראוי לשבח. אחורי הבמה מעוצבים כיריעה ענקית בצבע חום-אדמה, כשבמרכזה פעור חור גדול ממנו מגיחים מידי פעם אנשים ושאר יצורים, ואשר לעיתים מקטינים אותו לכדי סהר (כמו ירח). הדשא למרגלות היריעה הזו מוסיף עומק ואווירה. התלבושות מסוגננות וצבעוניות, אבל איכשהו נראה לי שהן מנסות יותר מידי להשיג רושם שהן בעצם לא יכולות להשיג. נדמה לי שהן עוצבו כך שכל היאפים באולם יהנהנו בראשם ויגידו: "כן, תלבושות מצוינות", כשבעצם לאף אחד לא ברור מה התלבושות האלו אמורות להביע. אולם, התלבושות של שתי הרקדניות שנראות קצת כמו חצאית טוטו כחולות עם מחוך מדהימות! כל כך חמודות! לסיכום (כי אני באמת גמורה מעייפות ורוצה ללכת לישון.. מה לעשות, גם אני בן אדם): "בוביז" הוא ממש לא כל מה שעושים ממנו. למרות שרמת הריקוד גבוהה מאוד, וניתן לזהות יצירתיות אדירה בכוריאוגרפיה, בעיצוב התלבושות, הבמה והאורות, וכמו כן בעיצוב הפסקול- למרות כל אלו, המופע הזה לא מצליח לרתק אותך. מזל שהוא קצר יחסית- כשעה. אני צפיתי במופע יחד עם שלוש פליטות "אויסטר" (יצירתה האחרונה של פינטו) ואכזבתן הייתה כפולה משלי. הן טענו, ש"בוביז" נופל בהרבה מ"אויסטר" הגאוני. נו, טוב, לפחות היינו במשכן. אגב, האיש מהחנות של "צליל" במשכן ממש לא נחמד.

דעת ערן יופה על "מר גרין"

שלום לך. ראיתי את התלהבות משהי מההצגה "מר גרין" ואת המלצתה עליה וכו´. אח"כ ראיתי בין התגובות גם את תגובתך כמנהל פה. גם אני ראיתי את ההצגה והתרגשתי ממנה מאד. ידעת שהצגה זו זכתה בתואר הצגת השנה? ושיוסי גרבר זכה בתואר שחקן השנה? מדעתך על ההצגה כמנהל פורום כזה אני מאוכזבת... אולי טעמי הוא ישן וארכאי, אולם העובדה היא שהציבור הרחב כנראה חושב הפוך ממך.. אולי אתה קיצוני מדי לפורום שכזה? נק´ למחשבה.

למעלה