Le Fay

New member
שיסביר הכותב הנכבד, אם כך, באיזו

זכות בכלל הוא מתעלק על מלאווח? שיאכל אורז פרסי (במקום לומר לאחרים לדבוק במורשת שלהם).

הערה

כל כך חכמה וחדת ראיה! אנו נוכחים שוב ושוב לדעת עד כמה את, פיה, חכמה, שנונה וכדאית!

ולעצם הענין:

יש כאן בעיה בתוך בעיה: ראשית כל- ישנן כמה וכמה תרבויות יהודיות, כמו שציינת כאן במלים אחרות. אבל אם נמצא את "הצד השווה שבהן"- נראה שאותה תרבות יהודית כרוכה באופן כל כך הדוק בדת ובהשקפת עולם דתית שקשה מאד עד בלתי אפשרי להפריד בין השתיים. יש אולי הצעות לפתרון?

Le Fay

New member
פשששיו... וע-ל-י אומרים צינית?

יש כאן יותר מבעיה אחת. חלק הטקסט שמנתח את מהות הכמיהה לאחדות, כולל המשל המופלא מכאשאן - מצויין. אבל לסגת מכאן למסקנת המאמר, זה פליק-פלאק מרשים לאחור. מעבר לזה שלדעתי אף אחד לא רשאי לומר לי מה אני "צריכה" לעשות במורשת שלי, כי זה לגמרי ענייני הפרטי - המורשת שלי, וקרוב לוודאי גם זו של כותב המאמר, ובוודאי זו שלך, הרבה יותר מורכבת מ"יהדות", או אב פרסי, לאותו העניין. המורשת שלי מורכבת בין השאר, ובמידה שאינה נופלת מכל מטען יהודי שנספח לי, גם מהמהפכה הצרפתית, האקזיסטנציאליזם של קאמי ודה-בובואר, השירה של עזרא פאונד ושל אסתר ראב, ה"כנעניות" של רטוש, הפמיניזם של שנות השישים, הרוק של שנות השבעים, ה-R&B של לורן היל והסיפורת של גנסין. ההיטפלות למלאווח לא היתה מקרית: הנגישות של מגוון רחב של תרבויות שונות היא אחת הפריבילגיות הגדולות של המאה הנוכחית, ואני אין לי שום כוונה לוותר כיום על סושי כדי להפיס את דעתם של שומרי מסורת כלשהי: רוצים? שישמרו בעצמם. אני אקח בדיוק מה שמתאים לי מכל תרבות נגישה (כן, גם את הפיות הקלטיות וגם את הישירות הויקינגית). (לבני עשרים מותר לראות הכל בשחור-לבן. מגיל 26 ומעלה אני כבר מצפה מהם ליותר).

ראשית כל-

תודה על האישור. כבר אמרו לך שאת מזה ליברלית? הלאה: אם לא הבנת (כי זה היה ביידיש, שאותה, להבדיל מאנגלית, את לא יודעת (...))- "זאָל גיין געזונטהייט" = שילך לו לבריאות. הבנאדם לא כופה כלום על אפאחד, הוא רק מראה את הדברים מנקודת מבטו ומנסה לנמק אותם לפי מיטב יכלתו. ועזבי את זה שיש לי חששון פצפון שמי שרואה כאן את הדברים בשחור-לבן היא בת ה26+ מבין שנינו ולא הצוציק בן ה20 (איזה טמבל! מי נולד היום כל כך מאוחר?!).

Le Fay

New member
וואללה אמרו (והכחשתי)

נכון שלא מבינה אידיש (וגם לא רוסית) אפילו הערבית שלי יותר משוכללת מזה (ובוודאי הצרפתית): זה חוזר ומדגים את הטענה שלי, שהבנאדם הוא לא מה שהוריו הביאו מאודסה. מאמר מנומק פתוח לביקורת. זו הביקורת שלי; והביקורת שלי לא חייבת להיות נחמדה בעיניך. עכשיו בוא נניח רגע למיננות (לא אני ולא אתה חושבים ש"בן 20" זו מילת גנאי): קח את קו המחשבה שמודגם בחלק הראשון של המאמר, ואמור לי אתה אם סופו אינו מבייש את ראשיתו. לכתוב מניפסט מבריק נגד אחידות, ואז לגזור ממנו מסקנה שפרט צריך לשמור על מורשת (אחידה) של הקולקטיב המצומצם - זה נראה לך הגיוני?

מוטלה1

New member
מקפיץ

כפי שכתב דמעה בשחור לבן, שווה קריאה וגיבוש דעה הבעיה שזה מדי ארוך.

למעלה