Mידאס

New member
../images/Emo91.gif

שלום לכולם, אני חדש פה בכל הקשור לכתיבת הודעות ותגובות (אבל קורא ותיק) אז שלום והיי ומה קורה לכולם. שמתי לב שלאחרונה רושמים פה אנשים יותר ויותר הודעות הקשורות לרכישות מסין, טיפים לקניות מסין, איך להתחמק מנוכלים המוכרים מסין וכדומה. דעתי האישית, והמאד לא קובעת, הרי אחרי הכל מדובר בכסף שלכם - אז עשו בו מה שתחפצו, לא לקנות מסין כלום. בשום מחיר, בשום אופן, גם אם נדמה שנתקלתם בחלופה הטובה ביותר. כפי שכבר כתבתי פה באחד הפתילים, סין היא אלופת העולם בכל מה שקשור לזיופים (וגם בדברים אחרים, טובים יותר, אך זה כבר נושא לדיון בפורום אחר). אני לא יודע אם מישהו מכם ביקר שם (ואם כן - אז את/ה מוכרח/ה להסכים עם דברי) - אבל אני כבר ביקרתי שם פעמיים בחצי השנה האחרונה (לא לטובת עסקים, לטובת הנאה גרידא) And let me tell you - אין על הסינים מבחינת זיופים. הם יורדים לפרטים הכי קטנים של המוצר המקורי, כאשר הם מזייפים. והם עושים את זה בה-כ-ל. החל מתחתונים וגרביים, דרך ביגוד עליון, תכשיטים (בעיקר שעונים), מוצרי מולטימדיה, טלפונים סלולריים וכלה במוצרי אלקטרוניקה מורכבים (כמו PS, Wii, מערכות קולנוע וכו'). והכל ברמת דיוק (מבחינה חיצונית בלבד) של 100% לעומת המוצר המקורי, עד כדי כך שבעין בלתי מזוינת (כלומר של אדם מקצועי ומבין) לא ניתן לדעת אם מדובר בזיוף או במקור. קחו למשל את הבחורה שקנתה את הקרוקס (ראו כמה פתילים למטה) - היא טוענת בעצמה שזה נראה בדיוק כמו המקור. נו, ברור. הם מזייפים הכל מהכל וברמה גבוהה מאד (שוב - מבחינה חיצונית בלבד). והיא נדפקה. סליחה, אבל זה המצב. לשלם 40$ על מוצר שהוא, אם תשאלו אותי, בודאות מזויף, זה שטות גמורה, בייחוד לאור העובדה שאפשר לרכוש קרוקס בסין במחיר מגוחך של 30 יואן - 15 שקלים חדשים בלבד. וזה נראה, מה אני אגיד לכם, בול, אבל בול כמו קרוקס אמיתי. וזה לא. כל דבר שקונים בסין / מסין הוא בערבון מוגבל. כבר ראיתי אנשים שקנו "אייפון" בסין שעלה להם עשירית מהמחיר של המוצר האמיתי (ואף פחות מזה) ו-וואלה - זה עבד ועדיין עובד. אבל גם נתקלתי באחרים שקנו "אייפון" שתפקד פחות מ-24 שעות לפני שהחזיר את נשמתו לבורא. ואלה אנשים שראו את המוצר במו עיניהם ולא הזמינו אותו באינטרט. למה אני כותב את העובדה הזו? כי בסין מאד מקובל שיש כמה דרגות של זיוף. יש טובים יותר ויש טובים פחות. הרבה פחות (וגם הטובים הם טובים בע"מ). ומה אתם חושבים שהמוכר הסיני באיביי מוכר לכם? את הזיוף ברמה הגבוהה יותר, או את זה ברמה הנמוכה? בחייאת, עשו לעצמכם טובה ואל תתפתו. חבל על הכסף שלכם. אני כמובן רוצה להדגיש שיש להבחין בין מוצרים שמיוצרים בסין אך נמכרים פה בארץ (ובעולם) בחנויות מורשות. הרי היום הכל כמעט מיוצר בסין. גם מוצרים שבמקור יוצרו ביפן, בגרמניה ובארה"ב, מיוצרים היום בסין. אבל יש לערוך הבחנה בין מוצר שמיוצר תחת פיקוח ומיובא לארץ ונמכר בחנות מורשית, כאשר יש לכם "אבא ואמא" לפנות אליהם במקרה של תקלות ואי-שביעות רצון לבין מוצר שנמכר לכם באיביי שאני מבטיח לכם שהוא מזויף ואם יש לכם טענות, אז כמו שאומרים "דברו ללמפה". ובנימה אחרת לסיום, סין היא מדינה, יותר נכון לומר מעצמה, מדהימה, שיש לעולם המערבי עוד המון מה ללמוד ממנה. נופים עוצרי נשימה, אנשים חביבים ואדיבים, ארכיטקטורה שאין כדוגמתה, ובעצם - יש בה הכל. אני ממליץ לכולכם, בלי קשר לזיופים, לבקר בה ולראות במ עיניכם את האימפריה הבאה של העולם.

ozitex

New member
דעתי

אני לא נחשב אוהד מושבע של התעשייה הסינית אבל, אני חושב שהעלאת המלצה גורפת על מדינה אחת, במיודח כזו כמו סין, היא לא רצינית. כל דבר יש לבדוק לגופו של עניין. אני יכול לומר שפעמיים בלבד קניתי מוצרים מחברות סיניות ובשתי הפעמים רכשתי סוללות למחשבים ניידים. בפעם הראשונה הסוללה התגלתה כקצרת חיים ולכן הוחזרה וההחזר התקבל ללא בעיות. בפעם השנייה, הסוללה התגלתה כמוצר איכותי והיא מתפקדת נכון להיות, כחצי שנה לאחר הקנייה באופן מצויין. שתי חוויות הקנייה כולל זו הבלתי מוצלחת מוגדרות אצלי בציון 100.

Mידאס

New member
כמוני-כמוך

בסה"כ הבעתי דעה. והסוללה הראשונה שרכשת - רק מחזקת את טענותיי. העובדה שקיבלת החזר אין בה כדי להוכיח שהמוצר שקנית הוא לא מזויף. המוכר היה נחמד ובכלל, לא טענתי נגד המוכרים, אלא נגד מרכולתם. המלצתי כלל אינה גורפת ובסוף דברי אף רשמתי שיש להבדיל בין רכישות בחנויות מסודרות ומורשות לבין רכישות ממוכרים סיניים באיביי. סין משופעת בחנויות מורשות ויש בה באמת הכל מהכל, ודברים שאנחנו כרגע יכולים רק לחלום עליהם, אבל מניסיון אישי, הסינים, למרות אדיבותם, הם אנשים לא ישרים. כך לדוגמה באחד השווקים בהם ביקרתי בסין (וכשאני כותב "שוק" אני לא מתכוון ל"כרמל" בת"א, אלא למבנה מקורה שיותר מזכיר קניון פה בארץ, מאשר שוק) רצה אחד הקונים נעל של נייקי במידה שהייתה, כך מסתבר בדיעבד, חסרה במלאי. מה עשה המוכר? אמר לקונה "אני מיד מביא לך", הלך הצידה לכמה רגעים, הסיר את המדרסים מתוך הנעליים, כדי לאפשר לרגל קצת יותר מקום, והחזיר לקונה, שמזל שלא היה מטומטם כדי לקנות נעל שהיא קטנה במידה ואשר "עלה" מיד על התרמית. אין לי אינטרס לקטגר על סין. אני חושב שזה די ברור שאני מאד אוהב את המדינה והעם, אבל אני באופן אישי בחיים לא הייתי קונה שם משהו זול, בידיעה שהוא מזויף (וזה ברור לכל), רק בגלל שהוא זול. יש בבייג'ין מרכז אלקטרוניקה ענק. באמת עצום מימדים. יש שם מצלמות, מחשבים, קונסולות למשחקים, טלפונים סלולריים, בקיצור הכל מהכל בכל מה שקשור לאלקטרוניקה. הכל באמת נראה מהשורה הראשונה, המוצרים המתקדמים ביותר. והכל - מ-ז-ו-י-ף. חלק מהמוכרים שם, ובסין בכלל, הם בעלי חוט שדרה כדי להדגיש בפני הרוכש שמדובר בחיקוי ולא במוצר האמיתי. הרוב חסרים אותו. מכיוון שכך, לא הייתי קונה ממוכר סיני באיביי. מדהים אותי לראות שיש מוכרים שמציעים לרכישה אלבומי מוסיקה ב"מהדורות סיניות מיוחדות" במחירים מופקעים. הכל מזויף. אני לא נתקלתי באף חנות רשמית שמוכרת אלבומי מוסיקה (לא פיסית וגם לא קראתי על כך באף מדריך נסיעות), תקליטים וכו' באופן פורמאלי, להוציא את הונג-קונג שבה יש סניפים של רשת HMV. הכל נמכר שם בשווקים והכל מזויף. כפי שכתבתי על האייפון, אשליך מכך על הרכישה המוצלחת השניה שלך של הסוללה. לפעמים "משחק לך קלף" והרכישה היא מוצלחת, למרות שאני יכול להבטיח לך כמעט בודאות שמדובר בזיוף. טוב אמנם, אבל זיוף. סין נחשבת למקום מאד זול. וזה נכון. בכל מה שקשור לרכישות של זיופים. כל השאר, כלומר בחנויות המורשות - אתה תשלם בדיוק את אותו מחיר שהיית משלם פה במערב. אם זה היה אחרת, הרי כולם היו נוהרים לסין לקניות. קח לדוגמה את "אפל" שיש לה חנות מדהימה בביג'ין. כמובן שכל המוצרים שם אמיתיים, מגיעים עם ת. אחריות ויש לך גב להישען עליו. אבל, וזה אבל גדול, המחירים אותם מחירים כמו פה בארץ (אולי להוציא את עניין המיסים). לא תמצא בחנות הזאת אייפון במחיר יותר זול. אחרת כולם היו רצים לחנות של "אפל" בסין לרכוש אייפון. ושוב, ולסיום, אני בסה"כ מביע דעה שסמוכה למעשה על ניסיון אישי. כל אחד מכם רשאי כמובן לעשות עם המידע הזה ככל העולה על רוחו.

ozitex

New member
תגיד

זה שרכשתי סוללה אחת ממוכר סיני והתברר שהיא לא עומדת בדרישות זה מעיד על כ-----ל השוק הסיני? וזה שהרכישה השנייה שלי הצליחה ז---ן ההוכחה שלך לגבי ה,גם תרנגול עיוור מוצא גרגר לפעמים"?..חח נו באמת... אני חושב שמה שאתה כותב זה סתם דעה אישית לא מבוססת, לא מסתמכת על שום סקרים רציניים או מאמרים וגם לו היהתל משתמכת, זה ברור לגמריי שלומר על שוק בסדר גודל של השוק הסיני את מה שאתה אומר זה לגמריי לא רציני אלא מסתכם בהבעת דעה אישית , לדעתי, לגמריי לא רצינית. ומה זה אנשים לא ישרים? אני עשיתי עיסקאות עם ישראלים וגיליתי לא מעט אנשים "לא ישרים".. אז מזה אפשר להסיק שהישראלים כולם לא ישרים? או האיטלקים? הרי כל מי ששלח אי פעם לאיטליה יגיד לך שבגל שהמכס שלהם זוועה לא כדאי לשלוח לאיטליה וישנם אלפי מוכרים באיביי שלא מוכנים לשלוח לאיטליה אז מזה אפשר להסיק שהאיטלקים הם לא אנשי עסקים שניתן לעבוד איתם? תשמע, עזוב את הקמפיין הזה. יש לך משהו לתרום בנושא איביי? מסחר אלקטרוני? טיפים להגדלת מכירות? זה נראה לי יהיה אסרטיבי הרבה יותר מאשר לספר לנו את מה שכולם יודעים- שהסינים יודעים לזייף ובלה בלה. סופשבוע נעים.

Mידאס

New member
איזה נחמד אתה.

תענוג צרוף לקרוא את הודעותיך. אני מבין שכל דעה שהיא מנוגדת לשלך היא לא רצינית. תקנה מהסינים, תמכור לסינים. ממש מעניין אותי.

ozitex

New member
ועל זה נאמר

,הפוסל במומו פוסל" כשמביאים לי דעות אישיות המבוססות על רכישת סוללה אחת או מוצר אחד פה ושם ומשליכים את הרכישה הזאת או מאה כמוה, על מדינה שלמה אני מוצא את זה לא רציני. מילא היית מביא איזה מחקר, מאמר או סדרת מאמרים, משהו "בשרי" הייתי מניח את דעתי הלא נחשבת בצד וקורא בעניין, אבל כל מה שהבאת זה במילה אחת "דמגוגיה". לך זה נראה רציני? תהייה לפחות אמיתי עם עצמך, אם לא איתי.

Mידאס

New member
אני לא רוצה לריב או להתווכח. בשביל מה זה טוב?

אתה פשוט לקחת את דברי שהם בסה"כ דעה אישית עשית מהם מישמש אחד גדול, והסקת מהם שאני מחרים וקורא להחרים את כל שוק הסחורות הסיני. הסוללה שלך הייתה רק דוגמה אחת קטנטנה ששימשה אותי לחיזוק דעתי. מאחר והמדובר פה בפורום העוסק ברכישות מקוונות חשבתי שהאינפורמציה שסיפקתי תוכל לסייע לרוכשים. אתה חושב אחרת? אתה חושב שאני מנהל פה קמפיין? תחשוב. אני הרי לא יכול לשלוט במחשבותיך. אני בטוח שאם אותה בחורה עם הקרוקס הייתה קוראת את דבריי לפני שרכשה, אולי הייתה מחליטה לוותר. לא ידעתי שמותר לכתוב פה רק טיפים להגדלת המכירות או כאלה הקשורים במסחר אלקטרוני. ולגבי מה שכתבת על איטליה למשל. אז כן. קראתי כ"כ הרבה דעות שליליות על הדיוור והמכס באיטליה שבזכותן החלטתי שלא לקנות ולא למכור שום דבר מאיטליה ולאיטליה. וזו הייתה המטרה שלי מלכתחילה - אולי לסייע לקונים. לא לנהל קמפיין, לא לריב אתך או להתווכח. ובנימה זו אאחל גם לך סופשבוע נעים, מכירות וקניות מוצלחות
.

w2s

New member
הבאת מספר נקודות מעניינות אך אני מסכים

עם עוזי בקשר להתנגדות להזהרה גורפת או קביעה גורפת כמו זו: "לא לקנות מסין כלום. בשום מחיר, בשום אופן, גם אם נדמה שנתקלתם בחלופה הטובה ביותר." ישנם מותגים סינים וחברות סיניות שפיתחו מוצרים גם אם מאוד דומים למתחרים מערביים, אך המוצר הסופי פותח ע"י הסינים. קח לדוגמה את HUAWEI ענקית התקשורת. המוצרים שלה תופסים תאוצה בכל העולם והיא מתחרה היום עם סיסקו על שוק שהיה לסיסקו מונופול עליו. או המותג MEIZU שהוציא טלפון שלדעתי הכי קרוב לאייפון המקורי בביצועים וחווית המשתמש שלו, ונחשב לאיכותי מאוד. יש עוד מליון וחצי דוגמאות. מה שאתה מתאר בפוסט שלך נכון ברמת "השוק". ואם אתה שואל אותי כאחד שחי בסין למעלה משלוש שנים, אין הרבה הבדל בין הסחורות שתמצא בשווקים בישראל, כמו תחתוני CK וכל מיני זיופים אחרים , שכמובן מגיעים מסין, או מהרשות הפלסתינאית. אז כמו בכל מקום צריך לדעת לעשות את ההבחנות הנכונות בהקשר של סיטואציה, מקום, וזמן. בברכה,

למעלה