ROTHKO בישראל!

Bleck Fjord

New member
הומור

וסאטירה אף פעם לא היו הצד החזק של הפורום הזה, שמתייחס לכל בדיחה כמו אל צנון יבש. אני לא ילד, ובקשר לאמנות על כל סוגיה, אפשר לקבל אצלי שיעורי בית. מישהו מעוניין?

Black Fjord

New member
הבנו את הבדיחה

היא פשוט לא היתה מצחיקה. שיעורי אמנות גם אני יכול להעביר, ונראה לי שיותר טוב ממך (לך תלמד איך כותבים את המילה "שחור" באנגלית בלי שגיאות)

LadyG

New member
אני הכי אוהבת

חלוקת ציונים: הומור וסטירה אף פעם לא היו הצד החזק של הפורום הזה....... ואולי תכתוב לנו משהו שקושר אמנות כלשהי (לבחירתך אבל לא מוסיקה) עם פסיכלדיה ואחרי זה נסגור את נושא שיעורי הבית שאתה תעביר פה לקבוצות ויחידים? אתה מרים ל-
?

psychodoodle

New member
מה הולך כאן בזמן האחרון ?

מה הקשר של האמנות המופשטת של רותקו ולתרבות הפסיכדלית אני שואל ? מה הקשר בין אמנות לפסיכדליה בכלל ?ומה הקשר של הפרום הזה לפסיכדליה ?
אם באמת הייתם מתענינים בפסיכדליה אז הייתם בודקים את האלבום של האינדיאניות המקסיקניות שאוכלות פטריות ותופסות ראש ומדברות עם אלוהים וכל המלאכים שנתתי למטה ,ולא מבזבזים את זמננו על כל מיני רותקו-שמותקו ואמנות -שמנמנות שכאלו

Black Fjord

New member
יש המון קשר

בערב כשיהיה לי זמן אנסה להביא כמה דוגמאות. וכמובן גם אבדוק את המלצתך. אל תשכח מהו נושא הפורום - תרבות פסיכדלית. ולא רק מוסיקה פסיכדלית. ותחשוב על זה

psychodoodle

New member
לא שכחתי

האמנות שהכי מזוהה אצלי עם התקופה הפסיכדלית בה עוסק פורום זה ,היא זו שמופיעה בפוסטרים כרזות ופליירים מן התקופה . אליהם הייתי מוסיף גם את קומיקס של ה Furry Freak Brothers של Gilbert Shelton הטקסני וזה של רוברט קראמב . כל קשר בין סוראליזם ,אקספרסיוניזם ועוד צורות של אמנות פלסטית מודרנית לפסיכדליה ,הוא עקיף בלבד לפי תפיסתי ודעתי לפחות. יש עוד תחומי אמנות שעוסקים בהרחבת התודעה אך לא כולם פ ס י כ ד ל י י ם ,ואת זה אני מנסה להעביר כאן .

Jflyaway

New member
הי דודל:

אולי התכוונת: "לא כל פנטזייה בהכרח פסיכדלית, אבל כל פסיכדליה היא פנטסטית".... משפט פאקינג גאוני.

Jflyaway

New member
צודק ה BLECK ... אף שזה נדשיר אצלו

זה פורום "תרבות פסיכדלית" ולכן כל כך הרבה מתקשר, ואגב במקור זה לא נועד להיות פורום מוסיקה אפילו שהוא אמור לכלול דיונים ג ם במוסיקה. וזה מזכיר לי שיחה שהייתה לי עם המנהלת ממש בימים אלו, בה הבעתי את בעסתי האישית מזה שהפורום שלנו 'עוסק בפסיכדליה' בדרך מאוד ארצית, על פני היותו מקום-פסיכדלי שמבטא את רוח ה PSYCH . או בקיצור: הייתי מת שהפורום הזה י ה י ה יותר פסיכדלי, במקום להיות מקום לוגי ורציונלי שעוסק ב"לדבר על פסיכדליה"... אני לא יודע אם אחרים רוצים בזה... ואם לא. אני גם לא בטוח איך מתקדמים לקראת משהו כזה, ואני מודע לזה שזה לא פורום שלי - אני רק אדמיניסטרטור, ועל מנת שחזון מהסוג שהזכרתי יתממש צריך שיהיו מתלהבים מן הרעיון הזה.

Black Fjord

New member
היי - התכוונת ל Black

אני אמרתי את זה. אל תבלבל בנינו, למרות שזה מה שהזיוף רצה מלכתחילה. את דברי הטעם, אני זה שאומר מבנינו

melancholy man

New member
מקום לוגי ורציונלי?

הפורום הזה? אני תמיד חשבתי שהקסם שלו הוא בזה שהוא ממש לא מקום לוגי ורציונלי, מצד שני, אף פעם לא היה באמת מושג. אגב, אני בעד מראש, רק למה הכוונה?

melancholy man

New member
האמת?

אבסטרק באומנות, נראה לי יותר קשור לנושא מטקס עממי מקסיקני, גם אם הוא קשור לסמי הזייה פסיכדליים, בסופו של דבר, העולם של היוצרים הפסיכדליים, היה יותר קרוב לאומנות אבסטרטיק מאשר לטקסים מזו אמריקאיים, נכון, הפטריות הראשונות שטימוטי לירי ניסה, באו משם, אבל בזה דיי מסתכם הקשר, מי שהתעסק באומנות פסיכדלית, הושפע יותר מקנדינסקי, פולוק או פיקאסו מאשר מכל דבר שקרה מחוץ לצפון אמריקה או אירופה.

psychodoodle

New member
אתה טועה ובגדול, ידידי המלנכולי

לשאמנאזים האינדיאני כמו לעוד צורות של רוחניות ומיסיטקה מן העולם העתיק ,המזרחי והלא מערבי במיוחד ,השפעה מכרעת בהתפתחות הפסיכדליה בכלל והתנועה ההיפית הקשורה אליה בפרט . בדוק שוב את מקורותיך... קנדינסקי השפיע על הפסיכדליה ? אתה הראשון ששמעתי את זה ממנו .

melancholy man

New member
אני אף פעם לא מחמיץ הזדמנות לטעות..

תרבות וזרמים אומנתיים, מתפתחים מתוך משהו פנימי בתוך החברה שבה היא נוצרת, לפעמים, כמו במקרה של הפסיכדליה היא מושפעת מדברים חיצוניים לה (במקרה הזה, התרבות המאזו אמריקאית וההודית) אבל היא לעולם חלק מהתפתחות פנימית. הזרמים האומנותיים של שנות הארבעים והחמישים באומנות (בעיקר בציור, פיסול, קולנוע וכמובן ספרות ומוסיקה) הובילו להלך המחשבתי שאיפשר את הפסיכדליה ואת עצם החקירה הפנימית (עם או בלי השפעה של חומרי הזייה) לעבר מצבי תודעה משתנים ושבירת מוסכמות אומנותיות. ההשפעות ההודיות והאינדיאניות (איזה מזל שאני לא כותב את זה באנגלית) עיצבו את הצורה, אבל הרבה פחות את התוכן.

wawadhani

New member
קנדינסקי אמנם לא שייך לזרמים

של שנות הארבעים והחמישים, הוא השתייך לזרם מוקדם יותר של תחילת המאה שעברה (אקפרסיוניזם הפרש הכחול). אני לא יודעת אם היו לו השפעות ישירות על המוסיקה הפסיכדלית או הלך הרוח הפסיכדלי, אם תרצו, של סוף שנות השישים, אבל גם בציוריו אפשר לראות את המשחק עם הצבעים והבלאגן בקומפוזציות. אולי לא אמנות מופשטת כמו של רוטקו ופולוק, אבל בהחלט בכיוון.

Bleck Fjord

New member
מסתבר

שאת והפיורד "השחור" כמו צץ וצצה. איפה שהוא צץ, ישר גם את צצה. איפה שאת צצה, ישר גם הוא צץ. לפיכך, בקרוב, אני אתן לך את האפשרות להציץ באמנות שקשורה בפסיכדליה (ולא מוסיקה), אבל אני לא מתחייב שלא יהיה בה איזה ציץ, וזה בטח לא יהיה עציץ (של גראס).

Black Fjord

New member
אתה רואה?

כשאתה רוצה אתה יכול לקרוע מצחוק. לך תציץ למישהו שמתעניין בהצצותיך הציציות!

למעלה