ROTHKO בישראל!

Jflyaway

New member
../images/Emo91.gif ROTHKO בישראל!

בימים אלו מתקיימת תערוכה של ROTHKO במוזיאון ת"א. אני מדבר על רות'קו הגדול, האמן שנחשב כנראה לאחד האמנים החשובים והמשפיעים בזרם האמנות המודרנית במאה העשרים. תערוכה כזו של ROTHKO עם כל כך הרבה מן הציורים החשובים באמת שהוא צייר - מגיעה לארץ פעם בעשרים שלושים שנה. שתבינו : בשביל חובבי אמנות הארוע הזה בעל משמעות דומה למשמעות שיכלה להיות בשביל חובבי רוק ללביקור של לד זפלין בבארבי... בבוקר יום שישי לפני שבוע, מיהרתי למוזיאון במחשבה להידחס בין האנשים הרבים שיעלו לרגל לראות את היצירות המפוארות הללו. בדרל לת"א טילפנתי לבן שלי והפצרתי : "אתה חייב.. אבל חייב לבוא"! בחניון מלמלתי לאישתי: "בטח יהיו מלא אנשים"... בכניסה שכרתי את מערכת השמע עם ההסברים באוזניות, לקחתי אוויר וצעדתי פנימה. וראו זה פלא, שלוש האלמות בהם הוצגו ציורי ענק מן הפאזות העיקריות בחייו היצירתיים של רות'קו היו רחוקים ממלאים. קשה לי לומר אבל נדמה שבכל רגע נתון לא היו יותר מחמישים שישים איש, וזה לא הרבה. ראיתי כבר בת"א תערוכות של נערים מקומיים שצילמו צילומים עלק אמנותיים של פיטמות צבריות ובארים בפלורנטין - והיו יותר מבקרים ... מי שיש לו עניין באמנות מופשטת ברמתה הגבוהה ביותר, ומי שחש שהביטוי הספציפי של רות'קו הולך עם לטעמו, אסור שיפסיד את היצירות הללו כי יש הבדל מ ה ו ת י בין ההדפסים בפוסטרים והספרים - לבין הציורים עצמם. המפגש הזה עם הציורים האלו הוא ממש חווייה. מי שלא.. זה בסדר
הכל עניין של טעם

LadyG

New member
צבעים...צבעים...צבעים

That's the name of the game אצל רות'קו. שמת לב במקרה אם התערוכה נמשכת או הסתיימה לה?

Jew4Jah

New member
התערוכה כבר רצה המון זמן...

התערוכה כבר רצה המון זמן... בפסח פתחו את שערי המוזיאון בחינם והמוני בית ישראל באו לראות את ROTHKO ובארי פרידלנדר נורית דוד רענן לוי וכמה אוספים חדשים שמוצגים שם. באופן כללי מוזיאון ת"א לאמנות מקום ששווה לבקר בו (ולא רק בחינם). מצורף לינק למי שרוצה לקרוא על ROTHKO קצת יותר תוך דפדוף בציוריו השונים. http://www.nga.gov/feature/rothko/

LadyG

New member
תודה

נדמה לי שאתה חדש כאן...אז וולקום ממני

Black Fjord

New member
אמנות זה כמו כל דבר

אם מישהו נחשב יגיד שזה טוב, כולם אחריו כמו עדר יהללו וישבחו. באותו הזמן למר רוטקו היה מזל ו/או קשרים טובים והוא פשוט פילס את דרכו והגיע למעמד המפוקפק של אמן פופולרי. ככה זה, גם הדיסקו היה פעם אופנתי. מישהו כאן יכול להסביר למה בדיוק?

Black Fjord

New member
והנה עוד דוגמא

של אמן המשתייך לאותו הזרם "אבסטרקט אקספרסיוניזם". האדון ניומן שטען שצייר קו והתבונן בו נפעם (?!?!) במשך שעות!! קרא לו "The Wild" והפך לעוד אמן מפוקפק למדיי מבחינתי. אופנות זה דבר עצוב למדיי. אמן ענק כמו ואן גוך שחי חיים קשים ועצובים, מכר 2 ציורים במהלך חיו ורק לאחר מותו זכה להכרה לה היה ראוי. נו שויין

Jflyaway

New member
כאמור: הכל עניין של טעם

לרוטקו היה מזל או לא - לא משנה עכשיו. ההמלצה שלי נועדה כלשונה: למי שאוהב את רוט'קו או למי שיש לו משיכה לאמנות מופשטת. מי שלא - זה בסדר, אין עם זה בעייה, אבל לא הייתי מרחיק לכת וקורא לזה דרעאק.

Black Fjord

New member
רק טעם

J מי דיבר על ההמלצה שלך? ומי קרא לזה דרעאק? מישהו רטן על האמנות הזאת ואני הבעתי דיעה אישית עליה. דיעה שמחזיק בה שנים רבות ואמשיך להחזיק בה, אבל לא שולל דיעות אחרות. מצידי תאהב גם את קוסוט והניאונים שלו, אם זה מה שעושה לך טוב. יאללה, קפוץ לאיזו כוסית ערק, סיפתח מצויין לשבוע

Bleck Fjord

New member
WTF

מה אמנות, איזה אמנות. האמנות המופשטת היחידה זה בחורה בלי בגדים.

LadyG

New member
לא ממש...

אמנות מופשטת מתרכזת בעיקר בצבע, בצורה, לעיתים במרקם והיא חוזרת לשורשים הבסיסיים ביותר. ובאמנות כמו באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה - הכל יכול להיות. האם זה יפה. האם זה לטעמך? זה כבר דיון שלם. אני מאמינה, שכשיצירת אמנות היא באמת טובה אז תהיה עליה הסכמה. אולי לא קונצנזוס מלא אבל תהיה בגדול הסכמה. הרבה פעמים יוצא לשמוע משפטים כמו: יצירה כזאת? גם אני אם יד אחת קשורה יכול/ה לעשות. אבל אם נעמיד את המשפט הזה במבחן המציאות נראה, שזה לא כל כך פשוט. כמעט כל הציירים היוצרים בסגנון מופשט שולטים היטב ביסודות הקלאסיים של הציור. אמנות מופשטת לסוגיה הרבים נותנת לאומן את היכולת להגיע למחוזות מאד רחוקים. אני באופן אישי מאד אוהבת אומנות מופשטת (ולקח לי שנים של צפיה ביצירות אומנות וקריאה - זה לא בא מלידה). את התערוכה של רות'קו לא ראיתי. יצא לי לראות פעם אחת תמונה שלו באוסף פרטי בניו יורק ואת השאר אני מכירה מספרים. ולפחות מההתרשמות שלי - זו בהחלט אומנות.

melancholy man

New member
אז את אומרת שבחורה בלי בגדים זה לא אומנות?

חוץ מזה, כמובן, כרגיל, צודקת. לקח לי המון שנים להבין את זה, אבל צודקת.

LadyG

New member
תגיד

רוזאן באמת אמרה את המשפט הזה בחתימה שלך? היא כנראה סוג של

Bleck Fjord

New member
תשמעי יקירתי

למה צריך לקרוא כאן את כל ההתפלספות שלך על אמנות מופשטת? למה מה, זה פורום של אמנות הציקצוק? כשמדובר באמנות מופשטת, צריך להיות עינייני. בחורות ערומות זה אמנות מופשטת, אחרת מאיפה זה המילה הזאת "מופשטת"? למה נהיית לי כאן פתאום מבקרת אמנות? או פרשנית של אמנות? את מכירה איזה אמן או "אומן" חודלק שלא מעוניין שאיזה בחורה ערומה תהיה מודל לאמנות מופשטת? איפה את חושבת שאת חיה? מה, אנחנו אהבלים? תחי האמנות המופשטת. מה זה הצבעים של התמונות האלה כאן שאף אחד לא מבין? איפה הערומות?

LEATHER REBEL

New member
אם כן, רשום נא

כשהאמנות מופשטת... ישנם רבים מאד שלא יבינו מה הטריק. כשהבחורה מופשטת... זה עירום. אמנות או לא? גם על זה יש ויכוחים, אבל העובדה שכולם רואים במה מדובר ואין צורך בהסברים, מונעת מזה להכנס לתחום "האמנות המופשטת".

LadyG

New member
פשוט אל תקליק על ההודעות שלי

וכך תחסוך עגמת נפש.

Black Fjord

New member
עזוב אותך

מבין באמנות אתה לא, אז אל תשחק אותה. התגובה שלך נשמעה כמו של ילד בן 15-16 שמתלהב מקצת עירום (טוב, כנראה שאתה באמת כזה). יצא לי לצייר כמה מודלים של בחורות עירומות ותאמין לי שאחרי כמה דקות נגמרת ההתלהבות ומתחילים להיות עניניים. אז לא, לא כל אמן רץ עם הלשון בחוץ למודלים של בחורות עירומות. רוטקו, ניומן, פולוק, דה קונינג ועוד ועוד שייכים לזרם של האקספרסיוניזם המופשט. בנושא הזה, ילד, אין לך סיכוי להבין (אולי כשתגדל).

למעלה