האם כדאי לחתוך עלים של אמרליסים שמאוד ארוכים ונופלים/מתקפלים? \
O oferessel New member 19/11/05 #1 ../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif האם כדאי לחתוך עלים של אמרליסים שמאוד ארוכים ונופלים/מתקפלים? \
../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif../images/Emo91.gif האם כדאי לחתוך עלים של אמרליסים שמאוד ארוכים ונופלים/מתקפלים? \
R Riki10 New member 19/11/05 #2 עופר ! אני תולשת רק את העלים הנבולים, את העלים הירוקים והיפים אני משאירה. והתוצאות לא מאכזבות בתחילת האביב....
עופר ! אני תולשת רק את העלים הנבולים, את העלים הירוקים והיפים אני משאירה. והתוצאות לא מאכזבות בתחילת האביב....
O oferessel New member 19/11/05 #3 האמריליסים אצלי הם בני 2.5, ומאחר שהעלים שלהם מאוד ארוכים הם "נפולים".
R Riki10 New member 19/11/05 #4 זה לא משנה בני כמה הם... האמריליסים שלי בני 6.... ואני משאירה את העלים הירוקים והיפים, למרות שהם ארוכים ונפולים.... אני לא יודעת אם זה טוב לקצוץ אותם עכשיו.
זה לא משנה בני כמה הם... האמריליסים שלי בני 6.... ואני משאירה את העלים הירוקים והיפים, למרות שהם ארוכים ונפולים.... אני לא יודעת אם זה טוב לקצוץ אותם עכשיו.
R Riki10 New member 19/11/05 #6 הנה עלים של אמריליס שצילמתי השבוע וזה לא כל כך נורא... האם שלך נראים יותר גרוע?
ר רוּפֵן New member 19/11/05 #7 בכל מקרה, אל תוריד את כל העלים ! ..משום גיאופיט ! הפריחה נעשית מהרזרוות של המזון שהצמח אגר ב'בצל'/פקעת. עם סיום הפריחה זקוק הצמח לעלים הירוקים, כדי להמשיך ולאגור מזון ע"י קליטת שמש מהעלים. אז.. תמיד להשאיר כמה עלים, עד שירקבו לבד.
בכל מקרה, אל תוריד את כל העלים ! ..משום גיאופיט ! הפריחה נעשית מהרזרוות של המזון שהצמח אגר ב'בצל'/פקעת. עם סיום הפריחה זקוק הצמח לעלים הירוקים, כדי להמשיך ולאגור מזון ע"י קליטת שמש מהעלים. אז.. תמיד להשאיר כמה עלים, עד שירקבו לבד.
O oferessel New member 20/11/05 #11 אבל הם ירוקים כל השנה מאז שהאמריליסים נשתלו, העלים שלהם לא התיבשו.
B bel011 New member 19/11/05 #9 גם אצלי הם באורך של מטר...פשוט ענקיים ולפעמים, אם יש רוח הם מתקפלים ונשברים. בכל אופן לא נוגעת ולא גוזמת.אני משתדלת להשעין את העלים הארוכים על צמח אחר כך שלא יתקפלו.
גם אצלי הם באורך של מטר...פשוט ענקיים ולפעמים, אם יש רוח הם מתקפלים ונשברים. בכל אופן לא נוגעת ולא גוזמת.אני משתדלת להשעין את העלים הארוכים על צמח אחר כך שלא יתקפלו.