../images/Emo91.gif../images/Emo20.gif

אני ממש אוהבת את הסדרה והאמת שבגלל סיבה אחת בלבד לפני שנתיים השתתפתי בסדנה שנקראת מהות באירגון הומניקיישן - הסדנה היא הראשונה מבין סדנאות שעברתי בארשון לשם התפתחות אישית. בסדנה חוויותי המון חויות מאוד דומות לאלו שעוברות הבנות בסידרה ואני מרגישה על עצמי כאילו אני התחלתי מחדש אחריה. הלכתי לסדנה עם המון שאלות על עצמי, המון דברים שדחקתי, ובעיקר המון נושאים שלא ידעתי על קיומם בי... במהלך הסדנא (שבבסיסב היא סדנת תקשורת בין האדם לסביבתו ולעצמו) עברתי המן תהליכים עם עצמי דרך שיטת העבודה שלהם (דרך ריקודים, משחקים, הדמיות). היום אני יכולה להגיד שאני ממש שמחה שעשיתי את הסדנה (גם פגשתי את הבן זוג שלי שם
) אני נמאצת היום במסלול של מצליחנות בחיים שלי וזה מדהים אותי כל יום. אם בא לכן באמת להכינס לעולם מתחילות מחדש אני ממליצה בחום. אני מתה על הסדרה כי כל אחת הבנות עוברת דברים שעברתי ואני יכולה להזדהות וכאילו לעבור איתן את התהליכים שעברתי שוב וע"י כך גם להצליח יותר בחיים שלי) מי שמעוניין שיכתוב לי מייל ואני אספר לו עוד... כדאי מטירוף (בלי קשר ללמידות זה חוויה אדירה ומומלצת)

על עצמי

הסדנה היא לא אחד לאחד כמו בתוכנית... במהלך בסדנה יש המון תהליכים (ביחידים, בזוגות ולפעמים כל החדר)... דרך התהליכים האלו אתה עושה את התהליך כמו בתוכנית. בכלליות המטרה של הסדנה היא לסדנה ליצירת הצלחות גדולות יותר בחיים כשהדגש הוא גם ללמוד להנות מהדרך (להוסיף המון FUN). יש איזה תחום שהיית מעוניין בהצלחות גדולות יותר??

ברור המון ../images/Emo24.gif

מגניב שאמרת קריירה כי הסדנה נוגעת בתחום הזה בטירוף... מה בקריירה היית רוצה לשפר? אני הגעתי לסדנה כדי להבין מה אני לפתח בתור קריירה - מה אני רוצה באמת ולא מה אני רוצה כי כולם מצפים ממני... ואכן באחד התהליכים שמתמקד בדיוק בזההגעתי לרצונות שלי נטו ללא הפרעות סביבה וחברה... אחרי זה הרגשתי הקלה מטורפת. דבר נוסף הוא זה שהיה לי ממש בטחון עצמי נמוך ולא מצאתי זוגיות בערך 5 שנים לפני הסדנה וגם שזה הסדנה נוגעת ובסוף הסדנה אפילו פגשתי את בן זוגי מזה שנתיים (הוא גם עשה את הסדנה איתי)

קודם כל אני צריכה שתהיה לי קרירה

כדי לשפר אותה. למצוא עבודה אין לי בעיה, השאלה כמובן איזה עבודה. אם אני אלך לחברת השמה בקלות ימצאו לי עבודה או שניים שמתאימה למעסיק ולא לי. והאמת שכבר נמאס לי מעבודות שאני לא אוהבת, ומצפים ממני לקרוע את התחת שלי בשביל סכום נמוך ולפעמים אפילו עובדים עלי וחוסכים עלי כמה ימי מחלה, או מורידים לי כמה שעות מהמשכורת...ובכל הנוגע לבונוסים אין מה לדבר. מילא לעבוד במשהו שאתה לא הכי אוהב, אבל יותר גרוע כשבדרך גם חוסכים עליך ועובדים עליך ולא מפסיקים להזכיר לך שכל אחד יכול להחליף אותך בקלות בתפקיד. הסיפור בכתבה הוא עליך?

גם בזה מטפלים

תראי... אני לא יכולה להגיד לך שהסדנה מתקנת את החיים במטה קסם... אבל אני כן יכולה להגיד לך שהיא עוזרת לשפר אותם נפלאות. בנושא העבודה אני מכירה מספר אנשים (שהיום גם כן פעילים בארגון) שלא הייתה להם עבודה והלכו לסדנה והיום יש להם עבודה... בתנאים שהם רצו ועם משכורת שהם רצו. יש לי חברה שעבדה בעבודה בחברת תעופה ולא הייתה מרוצה ורצתה לעבור תפקיד או לפחות לקבל העלאה במשכורת ואז בעזרת הכלים שהיא רכשה בסדנאות היא הלכה לבו שלה והוא לא רק נתן לה העלאה בשכר אלא גם העביר אותה לתפקיד שהיא רצתה. וזו רק דוגמא אחת. הסדנא עצמה מתמודדת המון עם בעיות תקשורת אחד עם השני.... איך להגיד מה שאני רוצה ואשכרא לקבל אותו גם... הסיפור בכתבה הוא עליי אבל על חברים שלי מהארגון שניהם מנחים בארגון היא למהות (הסדנה הראשונה) והוא למקור שהיא הסדנא המשלימה בכלליות שתי הסדנאות היו סדנא אחת אבל הפרידו אותם כי זה לא היה פרקטי (סדנה של 10 ימים לא תופסת בארץ)

ממש לא

אני לא מנחה בסדנה התהליך להפיכה למנחה לוקח בין 8 ל15 שנה כרגע... אני סתם פעילה בארגון לפי מה שאני יודעת אין כזה דבר מקרה קשה מדי.... תסתכלי בתוכנית... גם סאמר עם כל הבעיות שלה ועם זה שהעיפו אותה ועם כל מה שהיא עברה בהתחלה וכל ההתנגדויות שלה התחילה לעשות את התהליך והתחילה לסמוך על המאמנות ועל בנות הבית. אני מאוד מאמינה בסדנה.... אני מאמינה בדרך שלה ומה שהיא מצליחה ליצור אצל אנשים. ברור זה נשמע מעט מאוד (5 ימים מה זהו?? מה כבר אני יכול הלהפיק ב5 ימים?) אבל תאמיני לי... באמת... 5 ימים מספיקים המון המון דברים שבתוכנית לוקחים ימים כאן לוקחים שעות. התהליכים ממוקדים מאוד ויודעים לפרוץ גם את האגוז הקשה ביותר (ואני מכירה כאלה) היו משתתפים בסדנה (שכמובן הרשו לי לספר את הסיפור שלהם) שהלכו לסדנה במטרה להראות למי שהביא אותם שהסדנה לא שווה כלום... שבחמישה ימים אין מצב שהם משנים ומזיזים דברים בחיים שלהם.... ושה הולכים לקבל את הכסף שלהם בחזרה. ואפילו אלה הפיקו המון בסדנה יש מישהו שעשה את הסדנה ורק ביום אחרון הבין שהוא לא באמת עשה את הסדנה הוא סירב להשתתף בתהליכים ולעשות את מה שביקשו... בוספו של דבר הוא הלך למנהל הארגון וביקש לעשות שוב את הסדנה חודש אחרי כי הוא פיספס. אני מאמינה ששוה לנסות הכל... מה כבר יכול להיות?? את המצב הנוכחי בין אם את אוהבת או לא כבר יש לך הדבר היחידי שיכול להיות זה שהסדנה תעזור לך ליצור מציאות טובה יותר בשבילך כמו שאת רוצה ואיך שאת רוצה. מקסימום זה יעבוד... מינימום ישאר כמו שעכשיו... להפסיד אין

פיפיטה

New member
היי מורן וברוכה האה

תספרי לנו בבקשה כאן גם בלי מיילים . תספרי לנו על שיטות לימוד בהשוואה לבנות מתחילות מחדש . אם בהתחלה היית בהלם ? אם היו עוד בנות בקבוצה שלך,גרתם ביחד?????

תיאוריה עם פרקטיקה...

הכלליות על הארגון - הומניקיישן. הארגון מעביר סדנאות בסמפר מסלולים - אישי, מקצועי והיום גם זוגי. מהות היא הראשונה מבין הסדנאות במסלול האישי (אני אישית עשיתי את כל המסלול וכרגע אני נמצאת במסלול מנהיגות בתוך הארגון) המרכז הראשי של הומניקיישן ממוקם בפתח-תקווה. יש להם עוד מרכז בחיפה ועוד מרכזים בעולם: 2 בהולנד, 1 ביוון, ועוד כמה שבדרך. קצת על הסדנה... הסדנה היא בת 5 ימים ובמהלכה עוברים תהליכים רבים מאוד (שלישי עד שבת) הסדנה בנוייה בעיקרה על שתי שיטות למידה... האחת היא תיאוריתית (אינטלקטואלית) כלומר הסדנה משלבת גם הרצאות ובהם לפעמים גם הסברים לתהליכים שהתרחשו לצורך הבנה מעמיקה יותר. השניה היא פרקטית (חוייתית) והיא ע"י משחקים, ע"י תהליכים ביחידים, בזוגות ואפילו לפעמים כל החדר,ע"י ריקודים וע"י עוד המון המון המון.

דעתי האישית על הסדנא מתוך נסיון

הלכתי לאחת הרצאות הפתיחה של הסדנאות האילו.. בעקבות ידיד שהיה שם והאמת יצאתי בתהדמה. יושב שם משהוא שמדבר באנגלית ולידו יושב משהוא שמתרגם אותו מילולית?!! כאילו דה! הלו ! אתם רוצים כסף מאנשים אבל לא חושבים שאילו שבאו להרצאה שלכם חכמים מספיק כדי להבין אנגלית? וגם אם לא.. זה כל כך מתיש יושבים בהתחלה 40 דקות ומקשיבים בקושי לדברים. שנאמרים בצורה כפולה פעם בעיברית ופעם באנגלית! אם משהוא כבר מגיע להרצאת פתיחה הוא רק בגלל זה קם ועוזב! כל כך עלוב ופאטטי. יש כל מיני שמות כמו "אי אם" "מהות".. בלה בלה בלה.. אותה גברת בשינוי אדרת. רוב הסדנאות האילו מוכרות לך קרח . הם מוכרות את עצמם לאנשים לדעתי חלשי אופי ברמה מסוימת יש להם שיטת שיוק מינפולטיבית וחטרנית. אני לא אוהבת אותם. חותמים שם על מסמך שמוריד מהם תביעות נפשיות. וזה בסדר "וזכותם" אבל זה אומר דרשני. יש אנשים שזה מתאים להם. בדרך כלל מגעים לסדנאות מסוג כזה אנשים מסוג מסוים. הם גורמים לך לעבוד עבורם בשיווק הסדנא אחרי שסימת אותה. בתואנה שזה "עוזר לך- ולהם". והכל חינם (זאת אומרתלא משלמים לך עבור השעות שאתה נותן להם וכמובן מרצונך החופשי אחרי "הבריין וואש" שעושים לך שם במשך כמה ימים אינטנסבים) לשיקולו של כל אדם. להערכתי הם כבר פחות מסתובבים בשוק ויש להם פחות רייטינג כי שיטות השיווק שלהם אגרסיבית מידי. קשה למכור קרח לישראלים. ואם ניתן למצא כאילו שקונים כולם כבר עשו את הסדנאות האילו..אם נתקלתם באנשים שמוכרים לכם סדנא כזו חפשו גם את אילו שלא ממש יצא להם כלום מזה . לא רק את המשווקים "לעיל" אני:)

למעלה