שרון/רינת

../images/Emo91.gifשרון/רינת

יש לכן מושג מה קורה עם נוער תל"ם שנה הבאה בהר-חלוץ? שמעתי שריאינו כמה אנשים לתפקיד אבל אני חייב לציין שכרגע אנחנו במומנטום מהמחנה ולכן ‏‏‏‏‎‎‎‎‎‎חייבים לדאוג שהרכז/ת יצאו מנוער תל"ם או מהתנועה. השנה אני ישמח לעזור בכל מה שקשור להדרכות, אבל אני לא יוכל להדריך! מקווה לשמוע בקרוב תשובה כדי שנוכל להתחיל להזיז עניינים בהר-חלוץ. עומרי

כנ"ל

גם לנו אין רכז, ויש תנופה טובה מחווי"ה יש לנו פוטנציאל של 17 בערך אנשי שכב"ג, אבל אין לנו רכז, ויהיה עצוב אם יקרה מה שקרה שנה שעברה עוד פעם! גם אצלנו צריך להזיז דברים כי יש מה להזיז בשבט יהל-לוטן... מקווה לשמוע ממכם בקרוב

הי

אני מסכים עם יאיא רק שרציתי להציע את עצמי בתור עוזר רכז ואולי לדרבן את אינדה ולעזור לה כי תכלס היא מרכזת בזמנה החופשי ולכן אין לה הרבה זמן ובכל זאת אני אשמח לשמוע מה אתן אומרות

עד מיטב ידיעתי גם לזכרון אין

ורד ויוני מתגייסים, אין מי שימלא את מקום הרכז, אבל זה יותר עניין קהילתי למצוא רכז, לא?

ליאור

בטח שזה גם עניין קהילתי, אבל זה גם עניין של התנועה בגדול לדאוג שהרכז יהיה מישהו מתאים לתפקיד ששייך לתנועה.

ורד ר

New member
נכון שזו אחריות גם

של הקהילה וגם של נוער תל"ם למצוא רכז. בזכרון תריך לברר את התמיכה של הקהילה בפעילות נוער. כי כמו שגלעד אמר זו אכן בעיה תקציבית. צריכים לראות מה קורה שם בדיוק.. אני אנסה לראות מה אני יכולה לעשות בשבועיים הבאים. אבל חשבו שגם אתם תדברו עם הקהילה. תראו רצון להדריך. זה חשוב שתראו עיקשות ולא תוותרו על זה. זו באמת הזדמנות פז. צריך גם לדבר עם שרון.. חשוב שתהיו בקשר ישיר איתה, או עם רינת צפניה.. אבל קודם כל לראות מה קורה עם הקהילה. אני יודעת שזה קשה.. אבל אני באמת בוטחת בכם ובכח שלכם להקים סניף.

אני מניח שיהיה הכי קל לדבר

עם אבא של יוני, וגם ההורים של עידן חזקים עכשיו בתוך הקהילה... צריך לברר אתם.

צריך ללחוץ עליהם מצד אחד ועל שרון

מהצד השני. אם אני אוכל אני אשמח לעזור. הכל לפי הלו"ז שיהיה לי.

מניסיון אישי

הקהילה לא ממש מחפשת רכז בגלל בעיות תקציביות (אחרת הייתי נשאר שם). הפיתרון שנמצא הוא ש"ש שישמש כרכז. נ.ב. ליאורי מה שלומך?

שרה פ

New member
ש"ש זה

ש"ש זה שנת שירותניק....מישהו שעושה שנת שירות באיזור או שעוסק במשהו שקשור לקהילה...

אנשי מכינה -

אני לא חושב שהתנועה רוצה שיהיו אנשי מכינה בתור רכזים, אני גם לא בטוח שאנשי המכינה של השנה מתאימים לתפקיד (רובנו לא יוצאי נוער תל"ם) ויותר מזה ריכוז של סניף צריך להיות דבר קבוע עד כמה שאפשר ולא מתחלף כל שנה, רק ככה יוכל לעבור תהליך חינוכי שלם!

כן ולא

ראשית, תסלחו לי על המושגים הנוע"לניקים שאני עומד להשתמש בהם, שם עשיתי שנת שירות. בכל תנועות הנוער הגדולות ש"ש משמשים כקומונרים בסניפים השונים. בתור קומונרים הם אחראים על כל הפעילות השוטפת של הסניף (הדרכה, ליווי מד"צים, גיוס חניכים וכו') ומגיעים כמעט כל יום לסניף. את התהליך החינוכי מנווטים ראשי התנועה. התנועה עדיין קטנה מדי. קומונה אחת איננה מספיקה להחזיק תנועה ואין מספיק חניכים בכל שנה שיצאו לשנת שירות (השנה היא דוגמא מצוינת לכך), ולכן על התנועה להסתמך על רכזים מבחוץ. אולי, בעתיד הקרוב/רחוק, תהפוך התנועה לגדולה מספיק כדי שתוכל להסתמך על החניכים הבאים מתוכה ולא תצטרך אנשים מבחוץ.

למעלה