שבלולי קינמון

arnonr

New member
../images/Emo91.gif שבלולי קינמון

מתכון שראיתי במאמרים של הפורום. נוסה בהצלחה רבה בסופ"ש הקודם. תוצאות ממש כמו של קונדיטוריה... בצק: 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר 2 ביצים 80 גרם חמאה, רכה מאוד 1/2 4 כוסות (630 גרם) קמח 1 כפית מלח 1/2 כוס (100 גרם) סוכר 1/2 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק קטיפתי, חלק ודביק מעט. משמנים את פני הבצק בשמן(למנוע היווצרות קרום),ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעתיים). מניחים את הבצק על משטח מקומח ומשהים למשך 10 דקות. מרדדים למלבן באורך 50 ס"מ וברוחב 40 ס"מ. מלית: 80 גרם חמאה, רכה מאוד 1 כוס דחוסה (240 גרם) סוכר חום 2 כפות גדושות קינמון מורחים את מלבן הבצק בחמאה. מערבבים סוכר חום וקינמון ומפזרים על החמאה. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל-12 פרוסות שוות. משכיבים את הפרוסות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (כך שיראו את השבלול). משאירים רווחים גדולים בין השבלולים. מתפיחים כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל- 190 מעלות. מברישים את פני השבלולים בחלמון טרוף עם מעט חלב ואופים רבע שעה, עד שהם משחימים. טיפה הערות שלי: 1. אני הוספתי לחלמון וחלב גם קצת קינמון וסוכר חום. 2. את הבצק עשיתי ביד, לא חייבים מיקסר. 3. יצאו לי בסביבות 45 שבלולים בינוניים. בהצלחה.
 

מ צ ד ה

New member
הם מהממים, אבל לא הבנתי משהו:

כתוב: "מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ופורסים ל-12 פרוסות שוות" מזה אני מסיקה שיוצאים 12 שבלולים ואילו לך יצאו 45. איך זה?
 

arnonr

New member
בעיקרון

יצאה לי כמות בצק מכובדת, כך שעשיתי 3 או 4 רולדות. הכל שאלה גם של כמה גדולים את רוצה את השבלולים. בקונדיטוריות את לפעמים רואה שבלולים קטנים (7-8 ס"מ קוטר) ולפעמים בגודל גדול יותר (15-20 ס"מ), ואז העלה אמור להיות כמובן גדול יותר. אני הכנתי שבלולים קטנים. הם נראים לי יותר מתאימים לאפייה / אכילה ביתית, אבל כמובן - זה עניין של טעם.
 
למעלה