על ספר

איליטה

New member
../images/Emo91.gif על ספר

שלום לכולם, רציתי להמליץ לכם על ספר חדש שיצא ושמו: צפרדע קוה קו קה בהתחלה די התלבטתי כי תמיד אפשר לקנות אחד מהספרים שיש לכולם. אבל הספר הזה ממש מומלץ הבן שלי בן שנתיים ושלוש (היום) ותוך שלושה ימים התמכר לספר. בקיצור מומלץ
ואם כבר ספרים אז רציתי המלצה על ספרים לפיתוח הדמיון (אם יש כאלה)
אילה

שרהודיה

New member
ככה ממליצים ? ../images/Emo3.gif

ראשית תודה על ההמלצה
אבל מי המחבר?? ועל מה הספר (גם איזה סגנון הספר..)

איליטה

New member
../images/Emo4.gifצודקת

את הספר כתב וצייר: ולדימיר דנקו - סופר ילדים רוסי מאוד מפורסם אשר עלה לארץ בשנת 1995 הסיפור הוא על צפרדע שעסוקה כל היום בפעילויות שונות ובסוף יום היא מחכה לאמא שתבוא ותיתן לה נשיקה הסיפור קליט מאוד עם הרבה חרוזים ואיורים מקסימים. להבא אני אדע איך להמליץ על ספר
אילה

limori

New member
אני לא יודעת אם קיימים ספרים כאלה

אני משערת שכן בכל אופן מה שאני נוהגת לעשות זה לספר המון סיפורים ובלי ספריםץ וזה נהדר לדמיון. כשרואי היה קטן יותר היתי מספרת לו סיפור והוא אחר כך ישב לצייר את הדמויות ובכלל את גיבורי הסיפור. היום הוא כבר לא מוכן לצייר אבל הוא עדיין מדמיין את גיבורי הסיפור את הכפר את הבית על ההר. ואם אני מספרת לו סיפור על ים או נחלים אני תמיד שואלת איזה דגים לגעתך יש? ובאיזה גודל הנהר? אני שואלת אותו אילו פרחים הוא רואה, איך ניראה גיבור הסיפור וכו... וזה אחלה אחלה דמיון ואחלה אחלה - מפתח.... אימצתי את המילה - אחלה... אז שיהיה לכם מדמיין ומעניין בהצלחה

נעה גל

New member
כל ספר יכול לפתח את הדימיון אם רק

לא מראים לילד את התמונות בספר. גננת אחת המליצה לי פעם שכל ספר חדש שאני מביאה הביתה, בפעמים הראשונות שאני מקריאה כדאי לעשות זאת מבלי להראות את התמונות - אח"כ כבר אפשר להפגיש את מה שהילד דמיין עם מה שדמיין המאייר של הספר. על אותו משקל אפשר לקנות ספרים שיש בהם הרבה טקסט ובלי ציורים או עם ציורים מעטים (ספרים של פעם). אני יכולה לספר לך שכשמנסים לעשות לעשות את תרגיל הדמיון הזה לראשונה עם בני 4 (לא יודעת איך זה עם בני שנתיים) הם מתקשים מאוד לשבת ולהקשיב לסיפור מבלי לבקש לראות את התמונות כל הזמן.

מעניין מה שאמרת על תמונות:

גננות אנתרופוסופיות לומדות את הסיפורים בעל פה בדיוק מסיבה זו- להמנע מהגבלת דימיונו של הילד ע"י התמונות.

נעה גל

New member
יש לגישה האנתרופוסופית כמה דברים

יפהפיים שבהחלט כדאי ללמוד ממנה.

למעלה