עוגת ירקות

limim

New member
../images/Emo91.gifעוגת ירקות

בימים האחרונים איתי כמעט לא מוכן לאכול, מלבד נקניקיות-צ'יפס-קורנפלייקס . על ירקות אין מה לדבר.... בגן, כדי להדאיג אותנו יותר, דיווחו לנו שהוא לא אוכל בצהריים ולפיכך הוא מגיע רעב אחרה"צ. במסגרת חיפושי אחרי משו טעים ומזין עבורו נתקלתי במתכון "עוגת ירקות". שמרתי אותו וכל הזמן דחיתי את עצם ההכנה, כי הרעיון נראה לי מעט מוזר מדי. עוגת גזר - מכירה אבל עוגת ירקות? עם תרד? אתמול בכ"ז החלטתי להכין ומה להגיד? הצלחה כבירה. למרות שלא היה לי תרד וכפי שכתבתי בהערות - שיניתי חלק מהמרכיבים. איתי צורך תזונה רגילה, עם גלוטן, אבל בכ"ז העדפתי להכין עם קמחים "בריאים" יותר. נראה לי שבפעם הבאה אנסה עם קמח מלא... אחלה פתרון לילדים שאינם אכלנים. מתכון: עוגת ירקות רכיבים: 8 ביצים 2 כוסות שמן 3 ושליש כוסות מחית ירקות (בטטה, גזר, דלעת, תפו"א) או מחית פירות (רסק תפוחים, בננות בשלות וכו'( 2/3כוס דבש כוס תרד קצוץ/טחון (קפוא שמפשירים ע"פ ההוראות) מרכיבים יבשים: 1/3 3 כוסות תערובת קמח ללא גלוטן (ראו הצעה להלן *) 2/3 כוס קמח אורז מלא 2 כפיות אבקת אפיה 2 כפית סודה לשתיה 8 כפיות קינמון 2 כפיות אגוז מוסקט טחון אופן הכנה: מערבבים לחוד את הרכיבים הרטובים והרכיבים היבשים. מוסיפים את הרכיבים היבשים לרטובים ומערבבים במיקסר עד לקבלת עיסה אחידה. מכניסים לתבניות מוארכות ואופים בתנור כ 45 דקות בחום של 200 מעלות. לבדוק עם קיסם. הערות: * תערובת קמח ללא גלוטן: שני חלקים קמח אורז לבן, שני שליש חלק קמח תפו"א, שליש חלק קמח טפיוקה, כפית קסנטן גאם לכל כוס תערובת הכמות מתאימה לארבע תבניות מוארכות. אפשר לצמצם כמויות לימור: בגדול, עשיתי לפי כחצי הכמות. עשיתי מס' שינויים: שמתי 3 ביצים. לא השתמשתי בתרד. השתמשתי במחית בטטות וגזר + בננה מעוכה. השתמשתי בסילאן במקום בדבש. תערובת הקמחים היו: בערך כוס קמח מרמולייט + קמח טפיוקה - כחצי כוס + כוסמת טחונה (לא נטחנה לגמרי, מה שנתן מרקם קצת קריספי למאפה) - כחצי כוס - במקום קמח אורז מלא. קינמון - שמתי כחצי כפית ולדעתי זה בהחלט הספיק. שמן - השתמשתי רק בחצי כוס ובגלל שלא היה לי מספיק שמן רגיל, המרתי חלק בשמן זית (!). לא הורגש בטעם ובריח הסופיים וברור שהרבה יותר בריא. הכנתי כמאפינס, חלקם הקפאתי. יצאה לי כמות של כ-24 מאפינס. לסיכום: טעים מאוד, איתי אהב וזו אחלה דרך "לדחוף" ויטמינים.. מקור המתכון: קומונת מתכונים לדיאטות מיוחדות- Lisadan הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

תודה רבה על המרשם והעדכונים

תודה לימימ, על התזכורת ומרשם ותודה שוב גם ל- LISADAN שנתן אותה כאן במקור. אחלה רעיון לילדים שלא אוכלים ירקות. ואגב, אפשר גם להכין תערובת ירקות גם לאגרולים או בורקסים. יש עלי אורז נהדרים למילוי - במקור זה לאגרולים.

למעלה