סרט: The Pianist

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
../images/Emo91.gif סרט: The Pianist

ראיתי לפני יומיים את The Pianist ואני רוצה להגיד לכם שזה סרט חובה. סיפור קשה ומרגש (מבוסס על סיפור אמיתי) של פסנתרן יהודי השורד את כל תקופת מלחמת העולם השניה כאשר הוא מתחבא בוורשה. כדאי כדאי כדאי ולו רק בשביל לראות את אדריאן ברודי המצויין.

לא אהבתי

הפריע לי שהגיבור הוא אחד שלא תרם כלום לסביבתו, הוא ניצל לא הודות לתושיתו אלא הודות למאמצים של אחרים. גיבור בלי יוזמה, בלי תחושת מחוייבות לסביבתו.

zoti

New member
לי בכלל הפריע

שבשואה היהודים הלכו כצאן לטבח. מה לעשות שכדי לשרוד מחוץ לחומות הגטו הוא היה צריך להיות תלוי באחרים. אני מסכים שהיה יותר הירואי אם הוא היה מת עם שאר המורדים בגטו וורשה אבל אז לא הינו שומעים את הסיפור שלו. אתה חושב שהוא היחידי ששרד בצורה הזאת ? רוב מי שעבר את השואה פשוט הקטין פרופיל כדי לא להיות זה שירו בו באותו היום. מעטים הם אלו שנלחמו יחד עם הפרטיזנים. רוב האנשים פשוט דאגו לעצמם ולמשפחתם.

אתן לך דוגמה ספציפית

כאשר הוא בדירה גווע ברעב, הוא לא נוקט כל יוזמה (לנסות להתגנב בלילה להשיג אוכל, גם אם הדירה נעולה) וכו´, פשוט שוכב וגווע, ובמזל ניצל. כמו שיש אימרה שאלוהים עוזר רק למי שעוזר לעצמו, כאן הגיבור הוא פסיבי מוחלט. לי זה הפריע משום מה. מה שכן, ללא יהודים חשוב לראות אולי את הסרט, כי הרושם שמתקבל לאחר "החיים יפים" (שאותו דווקא מאוד אהבתי) הוא באמת שהשואה לא היתה כזה ביג דיל.

zoti

New member
אני לא יודע אם שמת לב ../images/Emo58.gif

אבל כשהתחילו לירות עליו כשהוא היה בדירה הוא לא הצליח לפתוח את הדלת. את כנראה לא מבינה שזה היה בלתי אפשרי כמעט לשרוד ללא עזרת אנשים אחרים וזה בדיוק מה שחבר שלו אמר לו כשהוא רצה לברוח מהגטו, שלצאת החוצה זה קל אבל לשרוד בחוץ זה קשה.

zoti

New member
ואגב

אתה טועה. כי במהלך הסרט הוא עזר למורדים בגטו וורשה ע"י הברחת אמצעי לחימה לתוך הגטו. הוא גם כמעט נתפס מה שהיה עולה לו בחייו.

אני בת, דבר ראשון

דבר שני, אני לא באה לבקר את ההתנהגות של האדם עליו הסרט מבוסס, ביום יום אני מניחה רובינו לא הירואים במיוחד. אבל לראות את זה על המסך הפריע לי מאוד.

zoti

New member
Sorry Girl + ../images/Emo58.gif

יש מליון ואחד סיפורי שואה כאלה. עדיין סיפור מרגש על איך אנשים עזרו לו ובתוכם אפילו קצין גרמני אחד.

העובדב שאנשים שרדו את התקופה

הזאת היא מדהימה, במיוחד אלה שלא עשו זאת על חשבונם של אחרים, אם מישהו מחפש גיבורים שיילך לראות סרטים של רמבו, לא על השואה..

greeneyes3

New member
זה פשוט מהמם לקרוא איך מישהו מותח

ביקורת על אדם ששרד מהשואה ועל צורת ההישרדות הבלתי הירואית שלו! רק אלוהים,או גוף דומה לו ביכולתו(כי אני לא מאמין באלוהים)יכול לשפוט מישהו על מעשיו בגלל חוסר ההירואיות במעשיו. לדעתי הסיפור של שפילמן הפסנתרן(שבאמת לא עשה כלום עם חייו אחרי המלחמה ונשאר בפולין ורק המשיך לנגן מאחורי מסך הברזל הקומוניסטי ולגדל ילדים ונכדים במקום לצאת למערב ולהנות מעושר חומרי...)שחייו אחרי המלחמה מאמתים את הסצינריו שהוא לא הייה גיבור גדול שלקח צ´אנסים גדולים. הגדולה של הסיפור והסרט הזה,היא לדעתי בדיוק העובדה הזאת: שכמו שפילמן הפסנתרן, היו 6 מיליון יהודים שלא היו כל כך גיבורים ולא היו כאלה חכמולוגים וחוזי עתידות שלא עשו כלום בנידון בהקשר למה שעמד לקרות(והיו הרבה רמזים מהנאצים,כמו שיש מלא רמזים היום מהערבים שהם מתכוונים לזרוק את כל היהודים לים,לא מבין מי כאן לא לוקח את הדברים האלו ברצינות שהערבים היו משמידים 6 מיליון ישראלים אם היו יכולים?)בהקשר למה שהולך לקרות ב1939.... לדעתי הסרט היה הרבה יותר ריאליסטי מרשימת שינדלר,כי הסיפור של שינדלר ממש עלול היה להטעות ולתת את הרושם לקהל צופיו ואלו שלא ידעו הרבה על השואה(הדור הצעיר והלא יהודי ביחוד)שבמציאות של השואה :מעט מאוד אנשים ניצלו מהשואה בהשוואה למספר האנשים שניספו בה. ושפילברג הבמאי אהב את קטע ההירואיות בסיפור שינדלר וחלב אותו עד הסוף לדעתי בסרט,לשמחת המפיקים וקופות הקולנוע שמכרו כרטיסים ומוכרי הקלטות שמאות מיליוני אנשים נוספים ראו את הסרט בוידאו... בדיוק בגלל סממן ההירואיות בו שאת כל כך אוהבת. בתופעה של השואה,שיותר מ6 מיליון יהודים נספו בה,אלמנט ההירואיות הוא מאוד מאוד שכיח...כי אף אחד מהם לא שרד לספר. מצטער להביע את דעתי אבל: אישית,אני מעדיף להשרד ולמות בשיבה טובה מאשר להיות גיבור לפי הקריטריונים שלך,ולקפוץ מהגגות כמו סופרמאן להציל את העולם וכל מי שהג´וקר מאיים על חייו..... שפילמן, בחוסר ההירואיות שלו, נתן מסר ברור ל6 מיליון הקורבנות והוא: שלא היה צורך בכלל מצידם להיות גיבורים כדי להשרד....זכותם לחיים הייתה מובנת מאליו,בדיוק כמו שהיא בדיוק שווה לזכותך לחיים(אבל שיש פלסטינים שרוצים להרוג אותך ואותי גם עדיין,ידעת?)... יהיה לך קצת קשה להוכיח כאן שאת גיבורה גדולה בעצמך כדי שתהייה לך זכות למתוח ביקורת על אדם ששרד בשואה לפני 60 שנה... בעצם! לא נראה לי שיש לך צורך להראות הירואיות להביע גבורה או להשרד בכלל לאף אחד, כי זכותו של כל אדם שמהלך עלי אדמות היא ללא תנאים מוקדמים שדורשים שיהיה גיבור! בדיוק כמו שלשפילמן הייתה אותה הזכות האלמנטרית לחיים! רומן פולנסקי לקח עליו את ביום הסרט הזה בדיוקקק בגלל העובדה הזאת לדעתי! הוא לקח את פרוייקט הספור של שפילמן בדיוק בגלל חוסר ההירואיות שלו ובניגוד לסטריאוטיפ של מפיקי ומחליטי ההחלטות המסחריות בהוליווד שתמיד זקוקים לגימיק כדי שסרט יצליח(ותיאור גבורה גם יכול להיות גימיק להצלחה,שינדלר הוא הוכחה ברורה לגירסאתי..)לפני שמסכנים את כסף הסטודיו בהפקה. ולסיום! ואפילו אם את גיבורה באופן אישי,עדיין אין לך זכות למתוח ביקורת על ניצולי שואה שלא הראו גבורה,אלא אם אלו היו הורייך או קרובי משפחה ישירים שידעו מה לעשות ואיך לענות לך בהקשר להטחת האשמות קשות ובוטות כאלו ומתיחת ביקורת על שלא עשו משהו שלא נדרש מהם עקב זכותם הבסיסית לחיים!

תרגע!

אמרתי שאני לא מבקרת את האדם עליו מבוסס הסרט, אמרתי מה הפריע לי בסרט. לי זה הפריע, זכותי, מה לעשות? אז טוב שקבעת מה מותר לי ומה אסור לי לעשות, אבל מוותרת על הטפת המוסר שלך.

greeneyes3

New member
ואת סופרמאן אהבת?או ספיידרמאן?

ממש באותו העניין ובאותו הלך החשיבה...

אין לי עניין לענות לך

אתה קובע מהן אמות המידה המוסריות, מטיף ומוכיח אותי על כי אני מעיזה לסטות מהקו שאתה קבעת וכעת מוסיף לעג. לא צריכה את זה. את רגשי העליונות והצדקנות שלך קח למקום אחר. את הקביעות החד משמעיות שלך מה מותר ומה אסור גם את קח למקום אחר. מעניין, חשבתי שאחרי שגרים קצת בחו"ל ונפתחים לעולם הגדול הופכים לקצת יותר פלורליסטים, אבל כנראה שלא תמיד. בקיצור, לא אענה לך אם אהבתי את סופרמן או את ספיידרמן. אחזור ואומר שלא אהבתי את הסרט הפסנתרן, והסיבה העיקרית היתה שלא אהבתי לראות את הגיבור כל כך פסיבי. היו סיבות נוספות, אך זו היתה העיקרית. לא מוצא חן בעיניך? הקם את משטרת המחשבות.

greeneyes3

New member
לצערי וצערך וצער מי שאבד משפחה

בשואה,על כל גיבור היו עשרו או מאות אלף פסיביים שזכותם לחיים הייתה אלמנטרית,כמו של כל אדם שחי עלי אדמות! דעתי עלייך? שאת קופצת כמו תרנגול ומשמיעה די הרבה קולות קוקוריקו בלי להראות עומק חשיבה... כן אני קובע אמות מידה מוסריות! והנה הם: א י ן צ ו ר ך ל א דם ל ה פ ג י ן ג ב ו ר ה מ י ו ח ד ת כ ד י ל ת ר ג ל א ת ז כ ו ת ו ל ח י י ם. אז נתחיל מזאת! ונסי לגייס עוד אנשים להלך החשיבה שלך שאני לא פרולסיטי,לועג,או מקים משטרת חשיבה כשאני קובע את אמת המידות המוסרית הזאת! LET THE DISCUSSION BEGIN מי שחושב כמוך מוזמן לכתוב כאן לטובתך ולהוכיח שאני טועה בקביעת אמת המידות המוסרית הזאת שמוליק IF YOU CANT MAKE FUN OF YOURSELF,YOU ARE PROBABLY MISSING OUT ON THE JOKE OF THE CENTURY DAME EDNA

yonis

New member
לא מצאתי תגובה על פולנסקי עצמו

[הבמאי]שנחשב כאן בצרפת לסגה [אגדה] הוא עצמו משהו יכול להבהיר לי מה קרה עם הסיפור שלו עם הקטינה בארה´ב רק כדי לייצב אותי בקשר לבן אדם הזה שאני די מעריך,,,

greeneyes3

New member
שום דבר לא קרה או קורה! יש נגדו צו

מאסר,ותיק פתוח בעניין בעילת קטינה יישן מאוד שלא מתיישן עד שהוא לא יעמוד לדין כשייכנס לארהב... הוא נמלט לצרפת לפני שההליכים של התיק של ההאשמה נגדו התחילו או לפני שהתנהל משפט נגדו בעניין הזה. הצרפתים הם עם די סובלני בנושאי הטאבו האלו(גילוי עריות ומין של צעירים UNDERAGE.... לדוגמאות קטנות),בניגוד לצייד המכשפות הפוריטאני (ואני לא ממש מרגיש שלא הגיע לו בית סוהר,דווקא כן הגיע לו,אבל אני לא זרוע החוק,חוץ מהעובדה שהוא ברח לצרפת,אמרתי כבר?)שהייה חוגג כאן ביחוד כשמדובר בסלבריטי כמו פולנסקי... שנבהל וברח מארהב ומזרוע החוק(ולא גילה "גבורה גדולה" ועמד לדין, לפי קריטריוניי ואמות המידה המוסריות של הבחורה ששנאה את הסרט שביים)! אני אוהב את הסרטים של פולנסקי! ציינה טאון תינוקה של רוזמרי הפסנתרן ועוד הרבה מאוד שכולם לדעתי יצירות מופת ששמות אותו(לדעתי) בין 10 הבמאים הטובים ביותר בעולם כיום שמוליק IF YOU CANT LAUGH AT YOURSELF,YOU ARE PROBABLY MISSING OUT ON THE JOKE OF THE CENTURY DAME EDNA

Le Parisien

New member
לפי מיטב זכרוני פולנסקי שוחרר

בערבות עד לתחילת המשפט ואז נסע לאירופה. במהלך שהותו באירופה התפרסמו בעיתונות האמריקאית תמונות שלו חוגג עם מספר בחורות צעירות. השופט התבטא בצורה בוטה נגד פולנסקי בעקבות התמונות שהציגו אוירה נהנתנית ופולנסקי שהבין כי אין לו כבר סיכוי למשפט צדק, בחר לא לחזור לארה"ב.

Le Parisien

New member
לפי מיטב זכרוני, פולנסקי שוחרר

בערבות עד לתחילת המשפט ואז נסע לאירופה. במהלך שהותו באירופה התפרסמו בעיתונות האמריקאית תמונות שלו חוגג בלווית מספר בחורות צעירות. השופט התבטא בצורה בוטה נגד פולנסקי בעקבות התמונות שהציגו אוירה נהנתנית משהו ופולנסקי שהבין כי אין לו כבר סיכוי למשפט צדק, בחר לא לחזור לארה"ב.

greeneyes3

New member
הסיפור הוא נכון! פולנסקי לא הטיל

הטיל ספק באפשרות שהוא יילך לבית סוהר בגלל האוירה בלוס אנג´לס והמדייה סביב השערורייה הזאת IF YOU CANT JOKE ABOUT YOURSELF,YOURE PROBABLY MISSING OUT ON JOKE OF THE CENTURY DAME EDNA

למעלה