ניצת הדובדבן

Neta558

New member
../images/Emo91.gif ניצת הדובדבן

חנות טבע ממש גדולה (אבן גבירול 58, ת"א) עם מבחר ענק של מוצרים טבעונים ובריאים! אפשר למצוא שם המון סוגים של משקאות סויה (בהמון טעמים), משקאות אורז, קוקוס, שקדים... טופו מסוגים שונים, טופו מתובל, מגוון ממרחים. במשקל: סויה (לא קלויה-מתאימה להכנת משקה סויה ביתי!), פתיתי סויה, "בונזו", מקלות סויה (יש גם עם קוואקר). קוואקר שומשום זרעי פשתן גרעינים, שקדים, אגוזים, בוטנים מגוון רחב של סוגי אורז יש ירקות אורגנים (שלא נראים אורגנים, אבל אני נוטה להאמין להם...). לחמי בריאות שונים ודברי מאפה אחרים. מגוון עוגיות מקמח מלח, חלקן ללא סוכר. גלידות טופוטי בהמון טעמים!!! יש גם מדף של ספרים שונים על תזונה ובישול. לצערי מצאתי שם גם ספר על תזונת אטקינס ועל תזונה לפי סוג דם
בסה"כ-חנות מלאה בכל טוב, והמחירים דיי נוחים. מוזמנים לשם מחר להרצאה, להפגש, ולהתרשם! נטע

Neta558

New member
והמלצה שלא ../images/Emo128.gif פלאפל איכסי!

לא קוראים לו פלאפל איכסי, קוראים לו "פלאפל ללא הפסקה", אבל את השם הראשון הוא יכול לאמץ בקלות. דיזינגוף 81 בת"א-המנעו מלאכול שם. הפלאפל רך והופך לעיסה עם כל ביס. הטעם מתחיל הרגיל ומטה, ומדרדר במהירות. לא היה טעם של שמן משומש או שרוף, זה פשוט היה הטעם הרע של הפלאפל! הפיתות גדולות ורכות, אבל בניגוד לפיתות רכות שבדר"כ לא נקרעות ומאד מתאימות לפלאפל, שם הפיתות בהחלט נקרעות
הטוגנים בסדר, רגילים. ומגיע להם גם
אחד-את המלפפונים החמוצים הם חותכים קטן קטן ולא לפרוסות, וזה נכנס נהדר לפיתה ומשתלב בין שאר הרכיבים. לסיכום - המליצו למוכר הפלאפל האהוב עליכם לקצוץ את החמוצים
נטע

rastotman

New member
חלב אורז-

למישהו יש מושג איך מכינים כזה בבית ומה עושים איתו אחר כך? נידמה לי שבתוכנית המעצבנת של טוביה צפיר אמרו לבשל אורז בהמון מים למשך כל הלילה עד שזה נעשה דייסה.
.

Ronnie Avidov

New member
הייתי היום עם אבא

בניצת הדובדבן (בהרצליה) ואבא אמר לעובדת שחסר לי ברזל אז היא התחילה להרצות על כל מוצר כמעט בחנות
אבל קנינו המון דברים ועכשיו אני זולל
זהו המלצה שלי לפלאפל: הפלאפל השני הכי טוב שאכלתי, והוא ליד הבית שלי
ברחוב כצנלסון בהרצליה, (הרחוב הראשי של נווה עמל) אין לי מושג איזה מספר בכצנלסון ולפלאפל אין כל כך שם אבל אחרי שפונים לכצנלסון (מ"דרך ירושלים") ממשיכים ישר עד שמגיעים ל"סופר סנטר סיטי", וזה מיד אחרי (באותו בלוק) מומלץ בהחלט הפלאפל הכי טוב שאכלתי נמצא בכרכור, אין לי כל כך פרטים, אני אשאל את אבא שלי.. אבל זה בהחלט משהו שבחיים לא טעמתם, הכל הם מכינים לבד (גם את הפיתות) ממש ממש טעים

BLecker

New member
בפרדס חנה..

ובטח קוראים לו הפלאפל של דרורה או משהו, זה הפלאפל הכי טוב בישראל!

hilase2

New member
לניצת הדובדבן יש סניף ברעננה

ברח' אוסטרובסקי, מעט אחרי פינת בן-גוריון. נשמע שהמבחר פחות טוב מת"א, אבל מהתרשמותי הוא עדיין די גדול. הייתי שם רק פעם אחת, אבל באמת נראה מאוד נחמד. ויש גם חנות טבע נוספת - "אמירים" ליד הבלוקבאסטר, הרבה יותר קטן אבל המוכרים מאוד נחמדים. וגם פלאפל טוב יש ברעננה - ליד כפר-בתיה (זה ליד פארק רעננה, ממש פנימה לכיוון שכונות הפארק עצמו). "הבית של יפת". והמלצה נוספת שאי אפשר לוותר על עליה - חומוסיה ברח' אחוזה, מול רח' בר-אילן. כל הרעננים בטח מכירים. אפילו יותר טוב מהחומוסים של יפו!

Neta558

New member
שימו ../images/Emo23.gif כל הכותבים

אנחנו רוצים לפתוח גם המלצות על חנויות טבע במאמרים, כמו שכבר ביקשו בעבר. אז כל חנות טבע מוצלחת שאתם מכירים, מאד יעזור אם תוכלו לברר את הכתובת (אם לא, הוראות הגעה...) בכלל, אם אתם מכירים או מוצאים מקומות ידידותים לטבעונים, השתלדו לכתוב את הכתובת המדויקת, לא כולם מכירים את הערים מספיק טוב כדי לדעת ש"איפה שהבלטה הורודה בולטת בגלל שורש של העץ שליד-אז ממול" זה ברחוב גורטובסיונגיס 7
(טוב, ההוראות של כולם כאן היו מובנות והגיוניות, סתם הרגשתי צורך להגזים... אבל נשמח לכתובות למי שיש
) אז התחילו לכתוב המלצות! רעיונות להמלצות פלאפל: (נוסף לפלאפל עצמו) האם יש טוגנים? איך הם? איכות הפיתה, האם יש אפשרות ללאפה או לבאגט? אילו תוספות יש? (חומוס, טחינה, חריף, סלטים, חצילים מטוגנים, כרוב...) האם יש בצל ירוק זוועתי חבוי בסלט?
האם יש מקומות ישיבה? מחירים, מבצעים... וכו'
נטע (שבכלל לא ממש אוהבת פלאפל)

yaeltal

New member
שנציין גם אם יש

בצל ירוק מצוין בסלט, או שרק אם ניתקל בסוג הזוועתי צריך להודיע על כך? סתם, תהיתי..

Neta558

New member
אוקסימורון!!!

בצל ירוק הוא תמיד מגעיל וזוועתי! מי שמוצא בצל ירוק שבסלט שלו, שידווח מיד, אני מארגנת תביעה נגד כל המקומות שמחדירים את הירק האכזרי לסלט שלהם!!!
כבר ציינתי כמה שהפלאפל של אתמול היה גועל נפש?

הערה לגבי אמירים ופלאפל ברעננה...

אמירים רעננה יקר בצורה מחרידה, אבל בפירוש מחרידה... מספיק לנדוד כמה מאות מטרים לחנות הטבע הקרובה בהוד השרון ולגלות הפרשים דל 20-30% במחירים (דוג' - גלידה טופוטי ברעננה עולה בסביבות ה 28 ש"ח, בחנות טבע בהוד השרון 21 ש"ח...) לגבי פלאפל מעולה ברעננה: ממש מול אמירים, פלאפל בשם השכונה, גם זול למדי יחסית לרעננה (10 ש"ח מנה + שתיה), גם מוכר ממש נחמד, וגם פלאפל טוב למדי. בעיה היחידה שהם מוכרים גם גוויות שם, אם למישהו מפריע... את החומוסיה ברח' אחוזה אני לא מכיר אולי שווה יהיה לנסות פעם... (ולמרות הכל, אני בכלל לא רענני
)

hilase2

New member
כמו שאמרתי, לא קניתי שם

אני יודעת שהיא שם, זה הכל. וגם בניצת הדובדבן הייתי רק פעם אחת.. אבל המחיר שלהם גם יקר לעומת הוד השרון? הדבר היחיד שקניתי שם זה גלידה טופו, וממרח "שקדיה" שאני לא מוצאת בסופרים - אם מישהו מכיר סופרים שמוכרים "שקדיה" אני אשמח. אגב, איזה פלאפל יש מול אמירים? יש אחד קצת בהמשך, או שאתה מתכוון לזה שבמרכז החדש שבנו? (והורידו בגללו את כל הפיקוסים הנפלאים שהיו שם!) אבל בחומוס ובפלאפל אכלתי המון - ועליהם אני באמת יכולה להמליץ בחום. המלצה נוספת - פלאפל ברח' ז'בוטינסקי בר"ג, קצת אחרי רח' יוסף הגלילי (לכיוון ת"א). לא זוכרת את שמו. הוא לא "ליפול מהרגליים" אבל בהחלט טוב. רעיון נחמד לארוחת צהריים למי שמשרת באיזור (או עובד).

הומממ...

מול אמירים יש בניין שכזה שיש בו בייגל בייגל, מק'רשע וכדו', קצת לפני הבניין (לכיוון צומת רעננה) יש מעין ירידה שכזו ויש שם פלאפל (גם שווארמה) "השכונה".

למעלה