מדריך טיולים

ארוסה

New member
../images/Emo91.gif מדריך טיולים

שלום לכולם! אנחנו מתכננים טיול בן חודש לניו זילנד באוקטובר. עדין לא קנינו מדריך טיולים ורצינו לדעת האם יש הסכמה גורפת לגבי הלונלי פלנט? מהם החסרונות שלו? המלצה למדריך אחר? איפה כדאי לקנות חוץ מהמקומות הסטנדרטיים? תודה!

sela v

New member
לא חושב שיש הסכמה גורפת

לפי דעתי ההבדל זה כמו ההבדל בין מעריב לידיעות, כי בסה"כ מדובר באוסף של משפטים, וכל הספרים מביאים מסלולים, והמלצות על מלונות. לגבי המלצה איפה לקנות, לא הבנתי את השאלה.

ארוסה

New member
חנויות ספרים

השאלה היא אם חוץ מהחנויות הסטנדרטיות - למטייל, סטימצקי וכו', יש חנויות זולות יותר

sela v

New member
לא

בארץ כפי הידוע לי יש מונופול, וזה לא כמו שאפשר בחו"ל להזמין דרך אמזון בחצי מחיר, אבל שווה אולי גם לנסות דרך האתר של זאפ אולי תמצאי את הספר יותר בזול.

ליאורט1

New member
אם אתם רוצים את הספר באנגלית

לפעמים המחיר דרך האינטרנט יהיה זול יותר למרות המשלוח קניתי את הלונלי פלנט החדש של סין מאמזון יחד עם שיחון בקצת פחות מ200 שקל כולל המשלוח. אני לא יודע אם המחיר היה יחסית זול בגלל שקניתי לפני היציאה של הספר או שככה זה תמיד, בכל מקרה שווה לבדוק.

לא צריך מדריך בכלל

אם יש משהוא שיש ממנו הרבה ביו זילנד זה מידע (חוץ מכבשים כמובן). חשוב שתדברים עם אנשים בארץ כדאי לדעת לאיזה מקומות את רוצה להגיע. אבל בכל מקום ובכל אחסנייה יש מידע לתייר יותר מכל מדריך טיולים ויתר מעודכן מכל דבר אחר. אנחנו קיבלנו מדריך של לונלי ולא הצצנו בו אפילו פעם אחת. אני יודע שזו תפיסה מהפכנית משהוא, אבל זה ממש ביזבוז כסף. טיול נעים

ליאורט1

New member
מסכים

חזרתי מנ"ז לפני פחות מחצי שנה, היה לי לונלי והשתמשתי בו אבל לחברים שלי שנוסעים עכשיו אמרתי שזה לא ממש קריטי, יש כל כך הרבה מידע שמסתובב בנ"ז, אין בעיה למצוא אכסניות אפילו בחורים הכי גדולים, בכל הטוריסט אינפו יש ים מידע, מפות ואנשים שישמחו לעזור הכל מאוד מאוד מסודר ונוח. במידה ואין לכם שום בעיה להוציא את ה200 שקל זה תמיד נחמד שיש מדריך, לי היה משומש, השתמשתי בו בעיקר כשהייתי מנסה לתכנן כמה ימים קדימה והייתי נוסע בטרמפים, הייתי מסתכל מה יש בהמשך הכביש ואז קורא על זה במדריך ולפי זה מחליט. אני הייתי מחפש מדריך משומש(אתם גם יכולים לקנות שם בחנויות של ספרים משומשים) בכל מקרה זה לא קריטי, זה סתם נחמד

מסכימה ומוסיפה

ממליצה להתאכסן באכסניות של רשת BBH, שהן מקסימות וביתיות. מרגע שמגיעות ועושים כרטיס חבר, בחוברת של BBH יש פירוט של כל המקומות, כולל דירוג שנתנו חברי BBH למקום, באחוזים, שהוא בעיניי בהחלט אמין. למעט כמה הפתעות, רוב המקומות קיבלו את הדירוג שמגיע להם. כך שאין צורך במדריך להמלצות על מקומות לינה. מקומות לאכול - ממילא לא אוכלים בחוץ בניו זילנד. ועוד שני דברים קטנים -
לנסיעה של חודש - ממליצה בחום להתמקד באי הדרומי בלבד!!!
תבדקו את נושא מזג האוויר. אוקטובר עדיין קר. זה לא אומר לא לנסוע, אבל כן לתכנן טוב ולהכין ציוד מתאים.

dov cohen

New member
don't!

כרגיל, אני נביא הזעם בנושא מדריכי טיולים - לא אוהב את הלונלי. ממליץ על (כמעט) כל דבר אחר: רף-גייד, פוטפרינט, לטס'-גו וכו'

ליאורט1

New member
למה?

נכון שלפעמים יש הרבה רע בכל גופי הענק האלה אבל במקרה של לונלי פלנט אני לא כ"כ רואה מה רע בהם כל כך, נכון שמבחינת מסעדות ומקומות לינה מה שמפורסם אצלהם זוכה להמון קהל וכתוצאה מכך מעלה מחיר/משתנה וכו לדעתי זה חלק זניח ובכל השאר הם ממש טובים, בנוסף על העובדה, לפחות במדיריכים שבדקתי, שאר המדרכים לא זולים בהרבה(אם בכלל)

dov cohen

New member
בשל הנימוקים הבאים:

מחיר זה לא הכל. אם תפתח רף-גייד כלשהו בחלק של הסטוריה, תרבות, אוכל, אמנויות לחימה, קולנוע, שפה, וכו', ותשווה ללונלי של אותה מדינה, תבין את ההבדל. יתכן שההבדל הוא אישי בינך לביני - אני אוהב מידע ומעדיף לטייל במדינה כאשר המדריך שלי נותן תשובות לסוגיות לשוניות-תרבותיות-סביבתיות-ערכיות בהן אני נתקל. תחושתי היא שהלונלי עונה בעיקר על שאלות כגון "איפה הכי זול / הכי טוב / הכי מהר". ושלא תבין אותי לא נכון, גם לי חשוב לדעת איפה הכי זול / טוב / מהר. הרף-גייד נותן תשובה גם לשאלות אלו, אבל בניגוד ללונלי זה איננו הדגש העיקרי של הספר. יתרה מכך, הלונלי משנה את המקומות אותם הוא מכסה. בעל גסט האוס בצפון סרי-לנקה אמר לי כי השנה (2004) לא יצא לחופשה כיוון שהלונלי כנראה יגיעו לערוך מהדורה חדשה, והוא חייב להיות נוכח. בעל גסט-האוס אחר נשאל על ידי מדוע איננו מתקן את המקלחות בחדרים וענה כי הדבר ידרוש העלאת מחירי הלינה ב-$0.5 ללילה, ואז הוא כבר לא יופיע בלונלי כזול ביותר. שמעתי גם על מסעדה שהציגה שלט בכניסה: "אנחנו לא בלונלי אבל אנחנו גם כן טובים, תנסו אותנו". יתכן שזה היה קורה גם עם כל מדריך טיולים אחר, אם הוא היה תופס את מקומו של הלונלי מבחינת תפוצה, לא יודע. לדידי המציאות היא כפי שתארתי אותה לעיל. מקווה שעניתי על שאלתך.

למעלה