בשל הנימוקים הבאים:
מחיר זה לא הכל. אם תפתח רף-גייד כלשהו בחלק של הסטוריה, תרבות, אוכל, אמנויות לחימה, קולנוע, שפה, וכו', ותשווה ללונלי של אותה מדינה, תבין את ההבדל. יתכן שההבדל הוא אישי בינך לביני - אני אוהב מידע ומעדיף לטייל במדינה כאשר המדריך שלי נותן תשובות לסוגיות לשוניות-תרבותיות-סביבתיות-ערכיות בהן אני נתקל. תחושתי היא שהלונלי עונה בעיקר על שאלות כגון "איפה הכי זול / הכי טוב / הכי מהר". ושלא תבין אותי לא נכון, גם לי חשוב לדעת איפה הכי זול / טוב / מהר. הרף-גייד נותן תשובה גם לשאלות אלו, אבל בניגוד ללונלי זה איננו הדגש העיקרי של הספר. יתרה מכך, הלונלי משנה את המקומות אותם הוא מכסה. בעל גסט האוס בצפון סרי-לנקה אמר לי כי השנה (2004) לא יצא לחופשה כיוון שהלונלי כנראה יגיעו לערוך מהדורה חדשה, והוא חייב להיות נוכח. בעל גסט-האוס אחר נשאל על ידי מדוע איננו מתקן את המקלחות בחדרים וענה כי הדבר ידרוש העלאת מחירי הלינה ב-$0.5 ללילה, ואז הוא כבר לא יופיע בלונלי כזול ביותר. שמעתי גם על מסעדה שהציגה שלט בכניסה: "אנחנו לא בלונלי אבל אנחנו גם כן טובים, תנסו אותנו". יתכן שזה היה קורה גם עם כל מדריך טיולים אחר, אם הוא היה תופס את מקומו של הלונלי מבחינת תפוצה, לא יודע. לדידי המציאות היא כפי שתארתי אותה לעיל. מקווה שעניתי על שאלתך.