../images/Emo91.gif לחם של אילנד
יצאו מהתנור 2 כיכרות יענתו כפריות,מרקם מושלם,דחיסות מושלמת,טעים,שווה את כל הזמן. בגלל שאין כמעט שמרים במתכון הטעם מטמטם. לסטרטר: 100 מ"ל מים 75 גרם קמח 3 גרם שמרים טריים לבצק: 350 גרם קמח 75 גרם קמח שיפון 15 גרם סובין 8 גרם מלח 250 מ"ל מים הכנה: לערבב את רכיבי הסטרטר היטב,לכסות במגבת,להניח בצד ל12 שעות. לאחר 12 שעות לערבב את הקמחים,ליצור גומה ולשפוך לתוכה את המים והסטרטר. ללוש לבצק,לכסות להתפיח 3 שעות. לאחר מכן להוציא אוויר,ללוש עוד קצת לעצב כיכר ולהתפיח כשעה. לאפות ב180 מעלות 50 דקות. הערות שלי: במקום סובין שמתי קמח מלא. ב25 דקות האחרונות של האפיה הוספתי תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת לחות,אבל מי שלא אוהב קרום ממש עבה יכול לוותר על זה. מומלץ!
יצאו מהתנור 2 כיכרות יענתו כפריות,מרקם מושלם,דחיסות מושלמת,טעים,שווה את כל הזמן. בגלל שאין כמעט שמרים במתכון הטעם מטמטם. לסטרטר: 100 מ"ל מים 75 גרם קמח 3 גרם שמרים טריים לבצק: 350 גרם קמח 75 גרם קמח שיפון 15 גרם סובין 8 גרם מלח 250 מ"ל מים הכנה: לערבב את רכיבי הסטרטר היטב,לכסות במגבת,להניח בצד ל12 שעות. לאחר 12 שעות לערבב את הקמחים,ליצור גומה ולשפוך לתוכה את המים והסטרטר. ללוש לבצק,לכסות להתפיח 3 שעות. לאחר מכן להוציא אוויר,ללוש עוד קצת לעצב כיכר ולהתפיח כשעה. לאפות ב180 מעלות 50 דקות. הערות שלי: במקום סובין שמתי קמח מלא. ב25 דקות האחרונות של האפיה הוספתי תבנית עם מים בתחתית התנור ליצירת לחות,אבל מי שלא אוהב קרום ממש עבה יכול לוותר על זה. מומלץ!