לזניה עגבניות ושמנת להכנה עם ילדים

איקא1

New member
../images/Emo91.gif לזניה עגבניות ושמנת להכנה עם ילדים

הלזניה מתאימה לתבנית של 25X35 סנטימטרים ולכן יכולה להשביע 6-8 סועדים הילדים יכולים לסייע בהכנת המנה הזו, פשוטה משביעה ונפלאה לבישול משותף מצרכים דרושים לרוטב עגבניות ושמנת: 2 כפות שמן זית. 2 שיני שום מעוכות בצל קטן קצוץ קופסה 800 גר של עגבניות מרוסקות קופסה קטנה של רסק עגבניות 1/2 כפית אורגנו יבש חופן עלי בזיליקום 1 מיכל שמנת מתוקה מצרכים למילוי גבינה 750 גרם גבינה לבנה (5% או 9%) 2 ביצים 2 כפות קמח ( רצוי תופח - אך למען ההגינות עלי לציין שהרבה פעמים אני בכלל לא שמה קמח) מלח ופלפל לפי הטעם ועוד 12-15 עלי לזניה ללא בישול 100 גרם גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני של 180. מחממים במחבת שמן מוסיפים שום ובצל ומזהיבים קלות. מוסיפים את עגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה, מתבלים לפי הטעם ,מוסיפים את עלי הבזיליקות הקצוצים. מוסיפים את השמנת המתוקה. וממשיכים לבשל עד שמגיע כמעט לרתיחה . את הרוטב הזה יש לחלק בערך ל4 על מנת לחלקו באופן שווה בין דפי הלזניה כמוסבר בהמשך. מערבבים בקערה את החומרים של מילוי הגבינה עד שיש תערובת אחידה. (ילדים יכולים לעשות את זה). לוקחים תבנית חסינת אש, בתחתית שמים כ4-5 כפות רוטב עגבניות. מסדרים על הרוטב 4-5 עלי לזניה זה לצד זה עם חפיפה קלה ביניהם כך שיכסו את כל התבנית. שופכים 1/2 מתערובת הגבינה על עלי הלזניה ומורחים אותה בעזרת גב הכף בצורה אחידה. מעל תערובת הגבינה שופכים כ1/4 מכמות רוטב העגבניות שהכנו, מסדרים מעל עוד שכבה של עלי לזניה ( 4-5 עלים) באותה צורה כמתואר לעיל כך שלא רואים את שכבות הגבינה ורוטב העגבניות. שופכים על עלי הלזניה 1/2 מכמות הגבינה ומשטחים בצורה אחידה ואז שוב כ1/4 מכמות רוטב העגבניות מכסים בעלי לזניה כמתואר קודם. שופכים על עלי הלזניה את יתרת רוטב העגבניות. מוודאים שהרוטב יכסה טוב את כל עלי הלזניה. מכסים בנייר כסף ומבשלים כ 25 דקות בחום של 170-180 מעלות. מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף, מפזרים את הגבינה הצהובה ומחזירים לעוד 10 דקות עד שהגבינה נמסה. מוצאים מקררים כרבע שעה לפחות ואז חותכים.
 
אוי אוי ככה על הבוקר לעשות אותי רעבה?

יקירתי שיחקת אותה!!!!! מעלה את המתכון ברשותך למאמרים
 
למעלה