חמה

סוג ב

New member
../images/Emo91.gifחמה

מי שעוד לא ראה את הסרט של ידידנו מני פיליפ "ויהי חושך ויהי אור", זה הזמן. היום בערוץ 8, הקרנה של הסרט בשעה 22:00. אני יודעת שלרובכם את המרקע המשוקץ, אבל למי שיש, או למי שיש איפה לראות- צפייה חובה.

גמני מאוד ממליץ../images/Emo3.gif

הסרט הוא אמיתי ומייצג את העובדות כפי שהן במשפחות מסויימות. מצד שני, חשוב לי לומר שאני מסתייג מהתוכן של הסרט, כי הוא מוציא את ההורים שלו בצורה מאוד לא יפה, וזה מעשה לא ראוי בעיניי. אני מקוה שזה לא ספוילר אם אומר שהחלק שהכי אהבתי בסרט הוא הסצינה הלונדונית כשברקע מתנגן השיר Sacrifice של אלטון ג'ון.

ragish

New member
רק שאלה קטנה למה הכתובת בדפדפן למעלה היאm424.

com ולא נענע כמו שהקישור מביא והוא קישור טוב אם מישהו יכול להסביר לי

משה אמת

New member
מבלי לפגוע

אני מאד מעריך את מני (מנחם) על מה הוא עשה ואיך שהוא התמודד עם המצב בצורה מעוררת כבוד אבל זה לגביו באופן אישי לגבי הסרט..... תסלחו לי תת רמה

אני מקוה שאתה יודע למה לצפות

מסרט תיעודי לעומת סרטים אחרים, וככזה הוא עושה את העבודה מצויין.

משה אמת

New member
יש לו סיפור טוב אפילו בימוי טוב

אבל יש קטעים בסרט שזה נראה כמו בית מרזח או סתם סרט של תיכוניסטים שנסעו לאושוויץ וחגגו שם עם זונות לא הכל אבל חלק הקטע של ליל הסדר זה קטע הכי חזק בסרט ובאמת אני חושב לראות את הסרט החדש שלו חוטא למרות שהסיפור שעליו מדבר הסרט כ"כ נדוש שזה כבר נהיה מעיק

אתה, אין לך שמץ של מושג

הסרט תיעודי-אותנטי מאין כמותו. יש שם הרבה קטעים שצולמו און ליין - ברגע-אמת. סיפור נדוש? (איך אפשר בכלל לקרוא לתופעה איומה כזו, "סיפור" ועוד "נדוש"?) כמה סיפורים כאלה שמעת/קראת/ראית על המסך? אולי בגלל שהוא "סיפור נדוש" כל כך כדבריך, הוא גם זכה בפרס הסרט האירופי הטוב ביותר בפסטיבל וונציה 2009, והיה מועמד לסרט הקצר הטוב ביותר באוסקר האירופאי?

משה אמת

New member
מבולבלת כשמך כן הוא?

אני דיברתי על הסרט הראשון שלו לא על הסרט החוטא!!! ואני עדיין עומד מאחורי דברי בקשר לסרט הדוקומנטרי שהוא עשה על תהליך החזרה בשאלה שלו ושל אחיו, אני עדיין טוען שחוץ מקטעים מסויימים חזקים.. כל השאר תת רמה!!!!! וכנראה שבסרט החוטא הוא הפנים ועשה משו משובח יותר

סוג ב

New member
בוא ניתן לך גם את דעתי

הסרט הראשון שלו הוא 'ויהי חושך ויהי אור'- זה סרט דקומנטרי ומבולבולונת עליו כתבה שזה קורה בזמן אמת וזה לא סרט. אני גם לא מבינה איך אתה יכול לקרוא לחיים מתועדים של בנאדם 'תת רמה'. זה החיים שלו, הוא הסריט כמה שנים מחייו והוציא סרט, אני לא מבינה למה זה כ"כ מכעיס אותך. זה שיותר אהבת את הסרט השני, 'חוטא', זה לא בגלל שהוא הפנים את הת'ת רמה' של החיים שלו, זה בגלל שזה סרט עם תסריט. הסרט מבוים. זה לא חיים אמתיים של מישהו. זה בטוח קורה לילדים כל הזמן, אבל זה לא קורה בזמן אמת. מסקנה, התחברת יותר לסרט מתוסרט מאשר לחייו האישיים. זכותך לגמרי. אבל לא נכון ולא תיקני לכתוב 'תת רמה' על סרט לא מתוסרט/מבוים. ועוד יותר לא נכון ולא תיקני לכתוב שהוא 'הפנים ועשה משהו יותר משובח'. אין קשר. זה דקומנטרי וזה מתוסרט.

משה אמת

New member
מה כולכם עליי. אני נורא רגיש :)

אז ככה סוגי (שם חיבה לסוג- לא סובל תמילה הזאת סוג ב' סוגי זה סוג של פשרה) אני קצת יותר חכם טיפלה לא הרבה ברור שיש הבדל בין משו שהוא מבוים לבין משו שהוא לא מבוים (אני מרגיש טמבל) מה שאני טענתי ומה שאת ומבולבלת לא הבינו כ"כ את כוונתי זה ש.. קחי את הדוקו של פיליפ מול דוקו אחר למשל ילדי העובדים הזרים שניהם לא מבוימים ואז תראי את ההבדלים ואני לא מתכוון לטיב או לאיכות הצילום אני מתכוון לעלילה האמיתית זה מה שסרט דוקומנטרי אמור להראות "עלילה מציאותית מצולמת" והעלילה או המציאות של מני לא היתה כ"כ משו משו בלשון המעטה היו קטעים חזקים אבל בחלקים גדולים זה היה נראה כמו סרט על מסוממים או בני נוער שמצאו דרור ללשונם ויסלח לי מני זו דעתי אתם לא חייבים להסכים אולי ההגדרה תת רמה לא הגדרה הכי מדוייקת אבל זה מה שעבר לי בראש כשראיתי את זה לפני מספר שנים ודעתי לא השתנתה מאז לעומת הסרט החוטא שזה אמנם מבויים אבל רואים שמני הקפיד לא להיסחף מעבר לכך

משתוקק10

New member
סרטו "החוטא" הוא בוודאי סרט יותר יפה.

אך גם הסרט הזה ראוי להערכה רבה.

למעלה