חוט בד

MTBRM

New member
../images/Emo91.gifחוט בד

מה משמעות הצבעים של חוטי הבד ? - צבעים שנתקלתי בהם צהוב, לבן, ירוק או אדום

גם אני מעוניין לדעת

יש לזה קשר כל שהוא למשהו הצלחת הדיג לפי דעתי לא כי אתהשם לידר אבל בכל זאת

satlans

New member
מצטרף לשאלה.....

ראיתי גם שחור שזה ביכלל לא מובן לי....

דג סנדל

New member
המשמעות היא עומק

אורך החוט ,מתבטא בהחלפת צבע כל מס' מטרים כמדומני עשרה מרים צבע שונה. בכדי שתדע לאיזה עומק הורדת את הגי'ג.

satlans

New member
הכוונה כאן לזירזור..... לא ג'יג

שש מדובר על חוט מחליף צבעים.

נכון

יש אמנם חוטי בד שמחליפים צבע כל כמה מטרים שתדע את אורך החוט שיצא אבל חוטי ברייד לז'ירז'ור בצבע קבוע אחד לפי דעתי לא חשובים מפני שמלבישים כמה מטרים לידר חוט מונו או פלורקרבון אבל בכל זאת השאלה האם זה אומר משהו לגבי החוט

רמי האן

New member
הסוואה והעדפה אישית

ישנם דייגים שמעדיפים לשמור על קשר עין עם החוט לכל אורכו. להם היצרנים מציעים חוטים בעלי תכונות High Visibility. לעומתם, ישנם דייגים שמאמינים שהחוט אמור להתמזג בצבעי הסביבה (המים, הצמחיה וכו') ולטובתם מוצעים חוטים בעלי תכונות הסוואה או Low Visibility. חוטים בצבע אדום מבוססים על העובדה המדעית לפיה אדום הוא הצבע הראשון מספקטרום הצבעים שנעלם במים (כאשר הוא שוקע לעומק, כמובן). ולבסוף, חוטים שקופים לחלוטין (כדוגמת החוט Vanish) נועדו לכך שהדגים לא יצליחו לראות עד כמה אנחנו חלשים בקשרים...

satlans

New member
רמי-אבל יש צבעים שאי אפשר להסביר אותם כמו

שאמרת. כמו שחור או לבן,שמה העיקרון הוא שמירה על קשר עין בין הדייג לחוט או סיבה אחרת?(שחור ללילה למשל)

רמי האן

New member
יקיר יקירי היקר

בחוטי ברייד כגון Sufix Matrix Pro הציפוי השחור נשחק ונעלם לאחר תקופה קצרה ומה שנותר מתחתיו הוא גוון אפרפר. צבעים כגון שחור, אפור, חום וירוק אמורים להשתלב בצבעי הסביבה. צבעים כגון לבן בוהק, כתום צועק וצהוב לימון מזנק נועדו לבלוט לעין. בזה מסתכם הידע שלי, לצערי.

למעלה