ות לשבתבת

forglemmigej

New member
../images/Emo91.gifות לשבתבת

ההמלצה הראשונה הוא סרט שוודי נפלא בשם grabben i graven bredvid או במילים אחרות הבחור בקבר שליד או באמריקאית ,זה גאי נקסט דור יענו מישו שלא שמים לב אליו מרוב שהוא שכן ופשוט. אז זהו שלא. הסרט מתאר את דזירה שבאה לבקר את קבר בעלה ובאותו זמן מגיע בני לבקר את קבר הוריו באותו בית קברות. חיוך פה וחיוך שם ובני בכיכובו של מיקל ניקוויסט הבלתי נמנע מתאהב בה ובמיוחד בחיוך שלה. בני הוא בעל חוה ודזירה היא ספרנית שני עולמות ממש לא תואמים. הוא איכשהו מגלה איפה היא עובדת ומגיע לספריה שמה ושואל על איזה ספר והיא עונה לו אני עכשיו בהפסקת צהריים. אני רוצה לראות מישי שתעיז לענות ככה למיקל ניקוויסט כשיגיע לברר על איזה ספר.
היא מחשיבה את עצמה אינטלקטואלית ויש לה חברים על רמה והוא גר לו שם בחווה לבד והחברים או החברות הכי קרובות שלו הן הַפָּרוֹת ועוד זוג שגר לא רחוק ממנו. לאט לאט נוצר קשר בינם אבל הוא מהסס ועם עליות וירידות והסוף הוא טוב
כמעט כמו בסרטים אמריקאים. אבל זה לא ממש כמו בסרטים אמריקאים שהנשים שם תמיד מידה xs והשיער תמיד מוקפד ועם פן לא משנה באיזה מצב רגשי נמצאים ואיפור מלא גם ביום וגם בלילה והגברים עם ג'ל קוצים (זה כל כך שנת 2007) וגם לבוש אופנתי כזה למרות שחלק בכלל לא גרים במקום שצריך כאלו בגדים טרנדים. שני השחקנים כל כך אמיתיים שפשוט אי אפשר להאמין שהם משחקים, סרט סקנדינבי במיטבו. אגב יש כתוביות באנגלית ברשת. אפשר לחפש גם תחת השם the guy in the grave next door קיצר סרט שעושה טוב בלב כמו שיר טיפוסי שוודי לאירוויזיון. טריילר מהסרט http://www.nordisk.dk/ws/showtrailer.asp?id=The guy in the grave next door_large.mov המלצה אחרת היא שתי תוכניות רדיו, אחת של נחצ'ה הימן ברשת גימל כל יום רביעי בשעה 10 בלילה לפי שעוננו, האיש שלא רק זה שהוא מלחין נפלא מספר בתוכניתו על כל מיני שירים שהיה עד להם כשנכתבו מביא כל מיני שירים יפים מפעם וגם מעכשיו והמון סיפורים מאד מעניינים תענוז לאוזן. אפשר לשמוע גם בתוכניות מוקלטות של רשות השידור זה נקרא נחצ'ה בגימל. תוכנית אחרת היא של מושיק טימור בשם שישי אישי כל יום ו' בשעה 11 בלילה שלנו, זו תוכנית שעל אף המגיש העתיק מתעסקת בכל מיני נושאים מרתקים מהעבר שנושקים להווה. גם אותה אפשר במוקלטות באתר של רשות השידור.

dotandvir

New member
קראתי את הספר ולא אהבתי

שניסיתי ללכת לקורס SAS זה היה חלק משעורי הבית. אולי בגלל זה אני לא חושב שהספר מוצלח במיוחד. אזהרת ספויילר - הסוף שם לא כל כך טוב אם אני זוכר נכון - בני מוצא בחורה אחרת שמוכנה לעזור לו לתחזק את החווה בניגוד לדזירה שלא מוכנה לוותר על החיים שלה בעיר. בסוף הספר הם מקיימים יחסי מין ודזירה מקווה להתעבר ממנו אם כי אני לא חושב שהיא מניחה שהוא יהיה נוכח בחייה. סוף אזהרת ספויילר - אני לא ממש מבין מה ההתלהבות הגדולה ממייקל ניקוויסט (ואני כותב את זה כאחד שמסתכל על בחורים וגברים על בסיס יום יומי). יש לי קולגות שנראים הרבה יותר טוב ממנו ולא נושאים כל הזמן מבט מצועף (ככה לפחות התרשמתי ממנו בסרטי מילניום). דותן

Eurogirl

New member
הוא בהחלט דיי מכוער (מיקאל) אבל

יש לו סוג של קסם אישי. ובל נשכח שהוא שחקן מעולה ששיחק תפקידי אופי שונים לגמריי זה מזה במלא סרטים, והכל בצורה מעולה. קניתי את הביוגרפיה שלו. טרם הספקתי לקרוא אותה אבל אמרו לי שיש לו סיפור חיים ממש מעניין.

forglemmigej

New member
מיקאל ו../images/Emo58.gif

זה מתחלק לשני חלקים מה שציינת נתחיל עם מיקאל שלנו, הוא לא נחשב גבר נאה בכלל לא. נמוך (הוא נמוך מהשחקנית בסרט באיזה שני ראשים אבל בניגוד לטום קרוז או סרקוזי הוא לא עומד על דרגש ליד נשים ככה בטחון עצמי יש לו
), מקריח , פנים לא סימטריות כמו שיש לכל הסקנדינבים אחול בלועה עליהם..אבל, כשמיקאל שלי מחייך כל המסך מחייך אליך , כל ג'סטה הכי קטנה שובת לב פשוט כריזמת משחק בלתי רגילה אם הייתי צריכה לבחור בין מיקאל נ. לבין מיקאל פ. האמממ זו בחירה ממש קשה ושלא תחשוב לרגע שרק אתה מסתכל על גברים
עכשו הסרט נגמר בהפי אנד לא קראתי את הספר אבל ממה שהבנתי הסרט מדבר על klass-resa בצורה די צינית למשל פעם דזירה מזמינה את בני לחבר'ה שלה והם כולם עם הסושי והיין האדום ומדברים בצורה מתוחכמת על הכל ופתאום מישהו שואל את בני ומה אתה עושה בחיים אז הוא עונה לו אני מנתח מוח והם כולם המומים כי הוא נשמע פשוט כזה ואז הוא צוחק פתאום ואמר סתם, אני חקלאי. דברים קטנים כאלו . האם דברים כאלו יכולים לקרות במציאות שבחורה כזו מתוחכמת ועדכנית תלך לגור בחווה ולעזור לו ברפת ותוותר על הקפה לאטה שלה בסביבה הטבעית , אני לא חושבת, אבל פשוט סרט שעושה טוב ומשחק מדהים של כל השחקנים וגם מוזיקה נפלאה. שיר אחד מהסרט שמאד אהבתי :Lust igen http://www.youtube.com/watch?v=Mw5AaLEB6nA&feature=related

dotandvir

New member
על טעם ועל ריח וספויילר

אני חלילה לא טוען שמיקאל מכוער - רחוק מזה, הלוואי עלי המראה שלו והצ'ארם שלו. אני מתנצל אבל אני לא יודע מי זה מיקאל פ' ובכלל ההבנה שלי בידוענים סקנדינביים היא מקור לבושה ולא שבישראל המצב היה טוב יותר. רק ציינתי שהוא לא גבר נאה בעיני (ואני יודע שלא רק אני מסתכל על גברים - וכי יש משהו יותר יפה מזה?). אם נחזור לספר, יש שם כמה פרקים בהם דזירה מסבירה כמה היא שנונה וחכמה ויכולה הכל בכוחות עצמה רק שחסר לה גבר מהסוג הישן (כי היא בעצם מבינה שהיא קצת מאוכזבת מהבעל הקודם והסופר אינטלקטואל שהיה לה). ובנקודה הזו קצת התאכזבתי כי בעצם הכותבת הקטינה את דזירה למעמד האישה שרוצה גבר גבר אבל מסרבת להתמסר לבני שרק רוצה לחזור לחווה שלו (המשועבדת על מעד לראש בחובות לבנקים, אין לי שמץ אם דיברו על זה בסרט). מאידך גיסא, בסוף הסרט דזירה כמהה לילד (עוד סטריאוטיפ נשי מקומם הרים את ראשו) ובצר לה מזמינה את בני למפגש מזדמן (אולי התאים לאיית את המילה האחרונה עם י במקום מ) למרות שהיא יודעת שהוא נשוי בחוסר אושר לבחורה מהכפר (עוד סטריאוטיפ של הקדושה והקדשה והאישה הקטנה והנאמנה מול האקסית הביטצ'ית). לטעמי מדובר באוסף קלישאות עם פה ושם כתיבה מודעת לעצמה בפרקים של דזירה. אין מה להשוות את הכתיבה הזו לסופרים שוודיים אחרים שיצא לי לקרוא, כולל שטיג לרסון שאני לא גדול המצודדים בו. דותן נ"ב: יש ספר המשך לספר הזה בו אם אני זוכר נכון נולד לדזירה תינוק כתוצאה מהחפוז עם בני נ"ב 2: המורות ב-SAS במרשטה בחרו ספר שרוב הכיתה בכלל לא הצליחה לקרוא ובדיעבד היה מתקדם מדי עבור רוב התלמידים נ"ב 3: לא ברור לי איך הכניסו ספר שיש בו סצינות מיניות בקומונה שיש בה ייצוג יפה למוסלמים

למעלה