גינה בחצי צל

gavish

New member
../images/Emo91.gif גינה בחצי צל

שלום, יש לנו גינה די גדולה בה עצים בוגרים וגבוהים: 7 דקלים בשטח המרכזי ועוד 3 בצד. צאלון (שהשנה משום מה לא פרח) אלמוגן מסביב, הבעלים הקודם שתל היביסקוסים ויסמינים על ימין ועל השמאל. היתרון: הגינה כבר מוקמת, העצים בוגרים, מצלים ואינם זקוקים להשקיה מיוחדת. החסרון: הגינה חצי מוצלת ולכן קשה לנו למצוא צמחיה צבעונית (פרחים, או עלים בגוונים שונים) שינטרלו את הירוק כל-כך ירוק. אה, נתונים נוספים: הצד שבו אשמח להשקיע הוא צד צפון, מקבל שמש ישירה של בן-ערביים. רצועה של כ-15 מ´ אורף ורוחב 2 מ´. אז מה אפשר לעשות? מהן המלצותיכם? המון תודה. יעל.

יעל - יש לי המון המלצות לתת

אך אני צריך לדעת באיזה איזור בארץ את מתגוררת?זה פרט מאוד חשוב. יש לי גינת חצי צל והיא הפורחת מכולם.יש צמחים יפיפיים רק תאמרי את מקום מגורייך ומיד אתן לך המלצות.

gavish

New member
בשפלה - בין גדרה ליבנה

חוץ מזה, נראה לי שאו שאאלץ להפוך את האדמה, או להשתמש ברעיון הכדים מאחר והאדמה כבר "עיפה". מחכה בקוצר רוח להמלצותיך. יעל.

מוטי בר

New member
כל הלנטאנות המשתרעות, כל הג´רניום

על שלל צבעיו העזים. בושמת, קוליאוס, יהודי הנודד, פוקסיות, והמון פרחי עונה רב שנתיים כמו רודבקיות, דיגיטאליס, ועוד המון המון המון דברים.

gavish

New member
קודם כל תודה

בושמת -- יש פוקסיה -- מתה. שתלתי אותה באזור היותר מואר טעות או בסדר? השקיתי מעט, השקיתי יותר ו... היא "בגדה בי" ומתה. את השאר... אנסה. תודה שוב. יעל.

למעלה